Työelämä

Kevan paluumuuttajat arvostavat joustavuutta ja yhteishenkeä

Keva

Suomen suurin työeläkevakuuttaja
Vastuullinen työpaikka

Anne Pessi, Jouni Lamminmäki ja Jukka Sinko palasivat takaisin Kevaan vaihdettuaan välissä maisemaa. Kevan IT:ssä vetää puoleensa ennakkoluuloton kokeileminen, vapaus vaikuttaa omaan työnkuvaan – ja ennen muuta lämmin yhteishenki.

– Mikään ei toimi, jos IT:tä ei ole, sanoo järjestelmäpäällikkö Jouni Lamminmäki. Hän saapui vuosi sitten takaisin Kevaan johtamaan IT-infran uudistusta. Kotiin oli helppo palata, kun tunsi talon käytännöt valmiiksi.

Jouni Lamminmäki

Jouni Lamminmäki

– Kevan erottaa IT-talosta se, että emme myy IT-palvelua maksua vastaan. Toisaalta meidän pyörittämää IT:tä käyttävät loppuasiakkaat, joten sitä kautta Kevan voisi laskea IT-taloksi, Lamminmäki pohtii.

”Kevan vahvuus on se, että meillä voi vaihtaa työtehtäviä halutessaan” -Järjestelmäpäällikkö Jouni Lamminmäki

Kevan päätarkoitus on tarjota eläkepalveluja julkisen alan henkilöstölle ja työnantajille. IT on tässä tärkeä osa kokonaisuutta. Talossa tuotetaan moderneja ratkaisuja ja tehdään jatkuvaa kehitystyötä.

– Pidän siitä, että kannustetaan uuden oppimiseen ja osaamisen laajentamiseen. Ei jäädä jälkeen, vaan ollaan mieluummin ensimmäisten joukossa tekemässä, sanoo Jukka Sinko, joka palasi vuosi sitten IT-erityisasiantuntijaksi vuoden tauon jälkeen.

Lähivuosina julkisen eläkevakuutuksen kentällä tapahtuu, kun kunta-alan työntekijöitä eläköityy suurissa määrin. IT on entistä tärkeämmässä roolissa, jotta päätehtävä saadaan hoidettua huolellisesti. Automatisointia ja tekoälyä hyödynnetään koko ajan enemmän, kertoo IT-erityisasiantuntija Anne Pessi.

– Ilman laadukkaita IT-palveluja emme pystyisi nykymaailmassa antamaan nopeaa palvelua ja tekemään tuottavaa sijoitustoimintaa, Pessi muistuttaa.

Pitkäjänteinen työtapa palkitsee

Lamminmäki, Sinko ja Pessi olivat kukin toimineet Kevassa vuosia ennen kierrostaan muualla. Paluun taustalta löytyy paljon yhteistä. Kolmikko kertoo jääneensä kaipaamaan talossa ennen kaikkea kiinnostavia työtehtäviä ja hyvää yhteishenkeä. 

”Työkavereilta saa sparrausta ja tukea työtehtäviin, ja vietämme myös vapaa-aikaa yhdessä” -IT-erityisasiantuntija Jukka Sinko

Kevassa houkuttelevat esimerkiksi moderni teknologia ja joustavat työtavat. Lyhennettyä työviikkoa tekevä Sinko oli mielissään siitä, miten helpoksi työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen on tehty. 

– Varsinkin työyhteisö vaikutti päätökseeni palata. Työkavereilta saa sparrausta ja tukea, ja vietämme myös vapaa-aikaa yhdessä, Sinko kertoo.

Jukka Sinko

Jukka Sinko

Moni asia on muuttunut kolmikon saavuttua ensimmäistä kertaa taloon vuosia sitten. IT:ssä halutaan nyt pysyä mukana aallonharjalla ja kokeilla rohkeasti. Asiantuntijoilla on innokkuutta tutkia asioita omatoimisesti ja paneutua uusiin teknologioihin. 

– Teki hyvää nähdä, miten muualla tehdään asioita. Nyt osaan paremmin arvostaa, miten Kevassa asioita hoidetaan, Sinko pohtii.

Testausvastaavaksi vuosi sitten palannut Pessi viihtyi Kevassa ensimmäisellä kierroksellaan viisi vuotta ja vietti välissä seitsemän vuotta muualla. Sitten entiset työkaverit vinkkasivat avautuvasta työpaikasta, ja ennen kuin hän huomasikaan, oltiin takaisin tutuissa kuvioissa.

– Kevassa työskentelytyyli on pitkäjänteisempää kuin yksityisellä vakuutuspuolella, se sopii minulle. Olin välillä pörssiyhtiössä, jossa käänteet tapahtuvat hirveän nopeasti, Pessi kertoo.

– Tykkään siitä, että täällä tehdään kärsivällistä työtä ja saadaan aitoja tuloksia aikaan, eikä mitään pikavoittoja. Olemme merkityksellisten asioiden kanssa tekemisisissä, joten kaikki tietävät, ettei voi hetkessä tehdä kaikkia päätöksiä. Turha hötkyily jää pois.

Sopivan kokoinen IT  

Kolmikon mukaan Kevan vahvuuksiin työnantajana kuuluu se, että rooleja löytyy monipuolisesti ja omaa tehtäväänsä voi halutessaan vaihtaa kiinnostuksen mukaan. Myös kehittämistyö ja organisaatiokulttuuri keräävät kehuja.

– Saamme testata ja kehittää uudella tekniikalla ja uusilla mahdollisuuksilla. Ei tarvitse kangistua kaavoihin ja tehdä kaikkea vanhalla tavalla, Lamminmäki kertoo.

– Avoin kulttuuri on iso plussa. Voimme vapaasti kysellä kavereilta, että mitä jos testataan tätä tai olisiko tästä ideasta mitään hyötyä, Lamminmäki jatkaa.

Sinko nostaa puolestaan esiin luotettavuuden ja henkilöstöstä huolehtimisen.

Anne Pessi

Anne Pessi

– Keva on vakaa työnantaja varsinkin nyt kun taloustilanne muuttuu. Meillä panostetaan henkilöiden hyvinvointiin, ja on kilpailukykyiset palkat ja edut, Sinko kertoo.

Kevan IT-arkkitehtuuri on kokonsa puolesta optimaalinen siinä mielessä, että asiantuntijan on helppo hahmottaa kokonaisuus ja ymmärtää myös oman vastuualueensa yhteys kokonaiskuvaan.

Kevassa on yhdelle henkilölle sopiva määrä tietoa” – IT-erityisasiantuntija Anne Pessi.

– Joissain taloissa tehdään niin paljon kaikkea erilaista, että oman toiminnan merkitys kokonaisuudesta saattaa kadota. Kevassa on yhdelle henkilölle sopiva määrä tietoa. Monista eri rooleista löytyy varmasti itselle juuri sopiva, Pessi kertoo.

 

Kuvat: Niko Jekkonen

Teksti: Väinö Vasara

Artikkeli on tehty yhteistyössä Kevan kanssa. Kaudella 2023 Keva on yksi Oikotien Vastuullinen työpaikka -yhteisön pääkumppaneista. Katso kaikki vastuulliset työpaikat täältä!