Joko löysit kesätöitä? Töitä on kesäksi tarjolla, jos et ole liian ronkeli. Tosin puhelinmyynti, siivous ja mansikanpoiminta eivät ole kesätöitä sieltä halutuimmasta päästä. Vielä ei silti kannata luovuttaa, vaikka mieleisiä kesätöitä ei olisikaan.

Puhelinmyyjälle löytyy aina kesätyöpaikkoja, sillä harva viihtyy siinä työssä kovin pitkään. Myös siivousalalta löytyy töitä runsaasti. Vaikka monella kesätyöntekijällä on toiveena omaan alaan liittyvä työ, nuoret ovat harvemmin nirsoja. Usein ne paikat, joihin vaaditaan koulutusta, työkokemusta tai joissa on provisiopalkkaus, jäävät helpommin täyttämättä TE-toimistoissa tiedetään.

Kesäisin ulkotyöt kiinnostavat aina, ja esimerkiksi postinjakelu on perinteisesti suosittu kesätyö. Myös palvelualat ja kaupan kassalla olo kiinnostavat etenkin nuoria naisia.

Vielä ehdit saada kesätyön

Puhelinmyyjien lisäksi kesätöitä löytyy esimerkiksi torimyyjille. Kaakkois-Suomessa kaivataan siivoojia, Hämeessä postinjakajia ja plokkareita. Mansikanpoimijoita etsitään vielä alkukesästä ympäri Suomen. Töitä kannattaa siis etsiä pitkin kesää. Työpaikkoja ei välttämättä mainosteta kesätöinä, vaan määräaikaisina töinä, joten kannattaa olla valppaana. Moni tiedottaa avoimista työpaikoista myös sosiaalisessa mediassa.

Lohduttava tieto on, että kesätyön pitäisi monessa osassa Suomea löytyä helpommin nyt kuin viime vuonna. TE-keskusten mukaan paikkoja on tänä vuonna ihan mukavasti tarjolla, aikaisempiin vuosiin verrattuna.

Lähde: Taloussanomat

Kommentit

21

joo

Jess
32

kanala

Mikä tää vinkki nyt täs sit oli?
39

Jepjep

Kaikki työpaikat kouluttu läpi, mutta jostain syystä työtä ei löydy. Saas nähdä mitä yksinasuva opiskelija tekee nyt kesän, kun ei kukaan huoli.
23

Asfhj

Sama tilanne tääll
25

Amis -2010

Ammattikoulun työharjoitteluissa hankituilla suhteilla on korvaamaton hyöty kesätöitä hakiessa. Koskaan en ole jäänyt kesällä ilman oman alan työpaikkaa. Kerran kun hoitaa hommat kunnolla niin jatkossakin palkataan ;)
27

juupajuu

Kyllä on niin alasta riippuva asia, että en menis huutelemaan. Kyllä täällä on kpetettu parhaansa. Otettu muitten vuoroja harjotus kaudella, otettu vastuuta, vaihdettu paikkaa ja toistettu edellä mainitut. Nykyään kun yrittäjän on kannattavampaa kierrättää harjottelioita tai palkkatukilaisia, jotta jäisi enemmän rahaa kassaan. Meillä täällä suomessa ei ole orjatyötä on vain harjoittelu aika.
37

Lukiolainen

Ylioppilaiden on turha hakea vittu yhtään mihinkään, ellei ole suhteita/erikoisosaamista omista takaa, ammattikoulu taustalla pärjää paljon paremmin. Puhelinmyynti ei tosiaan ole kovin suosittua, ja kaikilta se ei yksinkertaisesti luonnistu (kyllä viittaan tällä myös itseeni). Mansikoiden poimintaa jos asut sopivalla alueella/sopivien yhteyksien varrella pääset aina tekemään.
22

Itsensä työllistäjä

Mitäs jos sitten hankkisi sen erikoisosaamisen, niin ei tarvitsisi jäädä niin sanotusti rannalle ruikuttamaan? Terveisin kevään yo ja pk-yrittäjä.
28

setämies

Kuka hitto haluaa puhelinmyyjäksi? Ihmisarvoa alentavaa toimintaa.
16

minävain

Tallitöitä löytyy aina!!
18

allergikko

Jos ei olis niin saakelin allerginen kaikelle karvaselle...
20

Nukkumatti

Olipa nukahtanut artikkeli.
24

amis

Olenhan onneksi hakenut monia kymmeniä eri työpaikkoja. Vuokrafirmoista kun myös firmoista. Alasta alaan.. Siivouksestä-varastotyöntekijäksi.. Eikä mulle ole ilmotettu mitään! Perään oon saani soitella joedes ollaan vastattu...
29

Lol

Sama homma, oon syksystä saakka hakenu valehtelematta n. 100 paikkaan laidasta laitaan eri alojen hommia.. Mihinkään ei oteta tai jätetään vastaamatta kokonaan. Puolet firmoista siis huonotapasia, kun ei voi nähdä vaivaa ja ilmottaa. Syy olisi kans kiva saada joskus selville, että mikä helvetti on vikana ettei koskaan valita... Nimim. Helvetin tympiintyny työnhakija
16

.

No eipä täältä päin ainakaan löydy edes niitä siivoushommia joita olen tehnyt 3 kesää. Hain uudelleen töihin samaan firmaan jossa olin töissä viime kesänä eikä sinnekkään tarvittu. Puhelinmyynti taas on niin alentavaa hommaa, josta ei edes saa palkkaa niin sinne on ainakin iham turha hakea ja tuhlata kesää. Ja näyttääkö se hyvältä cv:ssä jos on pari viikkoa kitunut siellä ja sitten lopettanut? Onhan niitä paikkoja täällä auki, mutta ne ovat yhtä tyhjän kanssa. Lehden jako hommiakaan ei täällä ole auki, vaikka en nyt sellaiseen ihan lähtisikään. Puhelinmyynti, mansikoiden poiminta ja lehdenjako ovat niitä ns. ensimmäisiä kesätöitä nuorelle. En ymmärrä miksi ihmiset pitävät siivousta epämieluisana työnä, toki se on fyysisesti todella rankkaa ja minuuttiaikataulusta pidetään kiinni monessa paikassa. Siivouspaikkoja sanotaan olevan runsaasti tarjolla, mutta ei minua entisenä siivoojana ole kutsuttu yhteenkään haastatteluun siivouksesta. Olen hakenut kesätöitä vuoden alusta asti en ole nirsoillut niiden suhteen, ja pääsin haastatteluun kaupan kassan paikkan, mutta sinnekkin muodollisuuden vuoksi sillä lopulta valittiin heillä olleita työssäoppijoita. Toisestakin paikasta oltiin kiinnostuneita, mutta kun heidän piti kutsua haastatteluun tulikin viesti että he olivat jo valinneet jonkun. Kyllä niitä kesätöitä on todella vaikea löytää vaikka olisi jo työkokemustakin.
13

Anonyymi

Vähän aikaa sitten oli omalla työpaikalla rekry ja paikkaa haki yksi tuttuni; kävi haastattelussa kolmen muun lisäksi (hakijoita oli yli 30 joten jos pääsi edes haastatteluun niin oli jo aika hyvin). Noh meille sitten palkattiin yksi niistä haastatteluissa käyneistä ja minä itse ilmoitin sitten tälle tutulleni että "joo en tiedä onko sulle jo sanottu ettei tärpänny mut tääl tuo uus tyyppi jo pyörii" ja kuulemma mitään ei oltu tosiaan ilmoitettu, että ei ollut tullut valituksi hommaan. Itse en siis rekrytointiprosessissa ollut mutenkään mukana, mutta heti kun löysivät mielestään sopivan tyypin ja hänet palkattiin niin kaikki muut hakijat vain unohtuivat; keskityttiin täysin uuden tyypin koulutukseen ja yrityksen toimintatapoihin tutustuttamiseen. En ole varma ilmoitettiinko muille hakijoille missään vaiheessa että heitä ei valittu. Siinä vaiheessa kun uusi tyyppi rekrytoitiin niin muut hakijat tosiaan vain unohtuivat. Uskoisin noin käyvän useammillakin työpaikoilla ja tuo voisi olla yksi syy siihen miksi hylkäyksestä ei usein ilmoiteta.
18

Pentti mäki

"Ja näyttääkö se hyvältä cv:ssä jos on pari viikkoa kitunut siellä ja sitten lopettanut?" sieltä se kiteytyy minkä takia jotku ei saa töitä. Maalaisjärkeä tarvitaan vielä nykyäänki. CV:n kasaat ja teet ite, tottakai kirjotat sinne jokasen virheenki minkä oot elämäs aikana tehny ;D
17

inkoo-lainen maaherra

Hitto nii kerran hain kans kesätöihin mut sit ei saanu kesätöitä ja sit mä vaan olin ja sit mä vaan olin toisen kerran hain kans töitä tosin ne oli talvitöitä ja sit vittu oli kylmä ja sit mä kerran löysin kissan
19

Perheen isä

setämies, ei tänne kukaan välttämättä halua tulla töihin mutta jostain sitä rahaa on hankittava perheen elättämiseen.

Lisää uusi kommentti

To prevent automated spam submissions leave this field empty.