Työuran alussa

Kesätöitä on, jos kelpaa

23.4.2015 klo 15:03

Joko löysit kesätöitä? Töitä on kesäksi tarjolla, jos et ole liian ronkeli. Tosin puhelinmyynti, siivous ja mansikanpoiminta eivät ole kesätöitä sieltä halutuimmasta päästä. Vielä ei silti kannata luovuttaa, vaikka mieleisiä kesätöitä ei olisikaan.

Puhelinmyyjälle löytyy aina kesätyöpaikkoja, sillä harva viihtyy siinä työssä kovin pitkään. Myös siivousalalta löytyy töitä runsaasti. Vaikka monella kesätyöntekijällä on toiveena omaan alaan liittyvä työ, nuoret ovat harvemmin nirsoja. Usein ne paikat, joihin vaaditaan koulutusta, työkokemusta tai joissa on provisiopalkkaus, jäävät helpommin täyttämättä TE-toimistoissa tiedetään.

Kesäisin ulkotyöt kiinnostavat aina, ja esimerkiksi postinjakelu on perinteisesti suosittu kesätyö. Myös palvelualat ja kaupan kassalla olo kiinnostavat etenkin nuoria naisia.

Vielä ehdit saada kesätyön

Puhelinmyyjien lisäksi kesätöitä löytyy esimerkiksi torimyyjille. Kaakkois-Suomessa kaivataan siivoojia, Hämeessä postinjakajia ja plokkareita. Mansikanpoimijoita etsitään vielä alkukesästä ympäri Suomen. Töitä kannattaa siis etsiä pitkin kesää. Työpaikkoja ei välttämättä mainosteta kesätöinä, vaan määräaikaisina töinä, joten kannattaa olla valppaana. Moni tiedottaa avoimista työpaikoista myös sosiaalisessa mediassa.

Lohduttava tieto on, että kesätyön pitäisi monessa osassa Suomea löytyä helpommin nyt kuin viime vuonna. TE-keskusten mukaan paikkoja on tänä vuonna ihan mukavasti tarjolla, aikaisempiin vuosiin verrattuna.

Lähde: Taloussanomat