Työhyvinvointi

Kesän uutuuskirjat pohtivat olemassaoloa

14.7.2016 klo 7:00

Lomalla moni kaipaa rauhoittumista. Kun keho saa luvan levätä, syntyy otollinen hetki itsetutkiskelulle. Mikä on paikkani maailmassa? Miten minun tulisi kehittää itseäni oman persoonallisuustyyppini mukaan?

Mitä ihmisen olemassaolo merkitsee

Kirjassaan Mitä ihmisen olemassaolo merkitsee biologi Edward O. Wilson pohtii, mikä tekee ihmisestä lajina poikkeuksellisen. Hän tarkastelee kysymystä sekä luonnontieteellisestä että filosofisesta näkökulmasta ja esittää käsityksensä siitä, mistä olemme tulossa ja mihin olemme menossa.

Edward O. Wilson on Harvardin yliopiston emeritusprofessori ja yksi merkittävimmistä nykybiologeista. Wilsonille on myönnetty Pulitzer-palkinto kahdesti, ja Time-lehti on valinnut hänet Yhdysvaltojen 25 vaikutusvaltaisimman ihmisen joukkoon.

Enneagrammin viisaus

Enneagrammi perustuu yhdeksään, erilaisia strategioita elämässä hyödyntävään persoonallisuustyyppiin. Enneagrammin viisaus -kirja tarjoaa tietoa enneagrammin perusteista niin aloittelijoille kuin pidemmällekin ehtineille. Oman persoonallisuustyyppinsä tunteminen auttaa itsensä kehittämisessä ja omien käyttäytymismallien muuttamisessa.

Don Richard Riso ja Russ Hudson ovat enneagrammin johtavia asiantuntijoita. Don Richard Riso työskenteli vuodesta 1975 aina kuolemaansa saakka enneagrammin parissa. Hudson on tutkinut ja opettanut menetelmää vuodesta 1991.

Rakastunut introvertti

"Rakastunut introvertti on kirja kaikille niille, joilla on joskus ollut vaikeuksia päättää, jäädäkö kotiin vai lähteä ulos kumppanin etsintään. Ennen kaikkea se on kirja ihmisen kyvystä rakastaa." – Susan Cain, kirjan Hiljaiset – introverttien manifesti kirjoittaja

Kirja ohjaa introvertteja välttämään tyypillisimmät heille ominaiset karikot treffeillä ja parisuhteessa. Kumppanin löytäminen ei välttämättä ole introvertille helppoa, mutta kotonaankin viihtyvä voi löytää juuri sen oikean ja saada kestävän ja onnellisen parisuhteen.

Sophia Dembling on yhdysvaltalainen kirjailija, toimittaja, luennoitsija ja introvertti.

Tiedot kirjoista:

Mitä ihmisen olemassaolo merkitsee

Kirjailija: Edward O. Wilson
Alkuteos: The Meaning of Human Existence
Suomentaja: Hannu Poutiainen
ISBN: 9789522605030
Hinta: 29.00 €

Enneagrammin viisaus

Opas yhdeksään persoonallisuustyyppiin

Kirjailija: Don Richard Riso & Russ Hudson
Alkuteos: The Wisdom of the Enneagram: The Complete Guide to Psychological and Spiritual Growth for the Nine Personality Types
Suomentaja: Leena Siitonen
ISBN: 9789522603579
Hinta: 28.00 €

Rakastunut introvertti

Kirjailija: Sophia Dembling
Alkuteos: Introverts in Love
Suomentaja: Jutta Ruonansuu
ISBN: 9789522604927

www.viisaselama.fi