Blogi

Kesäharjoitteluhakujen kulta-aika on käsillä nyt - vinkit hakijalle

20.1.2020 klo 8:38 Blogi

Vaikka talvi ei vielä ole edes koko Suomeen kunnolla saapunut ja käymme vasta tammikuuta, alkavat suurimpien yritysten kesätyö- ja harjoittelujaksojen haut olla täydessä vauhdissa. Nyt kannattaa siis aktivoitua, jos mielii kiinnostaviin kesätöihin!

Osa yrityksistä on jo aloittanut kesätyörekryt viime vuoden puolella, mutta suurimmalle osalle ne ajoittuvat alkuvuoteen. Moni toivoo, että kesätyöntekijät pääsevät aloittamaan työnsä hyvissä ajoin jo toukokuun alussa, jotta harjoittelijat ehtivät perehtyä tehtäviinsä ennen lomakauden alkua, joten syytäkin on olla ajoissa - prosesseissa nimittäin voi kestää.

Isoissa yrityksissä kesäharjoittelijoiden rekrytointi onkin iso ponnistus, johon panostetaan ja hakemuksia tulee usein sadoittain. Isosta hakijoiden massasta kannattaa pyrkiä aktiivisesti erottumaan, eli massahakemusta ei kannata kesätyöpaikkaankaan lähettää, vaan aina personoida jokainen hakemus erikseen. Näin varmistat, että pääset haussa eteenpäin.

Pari vinkkiä kesäharjoittelupaikan hakuun:

1. Yleensä kesäharjoittelijoille ajatellut tehtävät ovat melko yleisiä, vaikka pesti olisikin tietyssä yksikössä ja tiimissä, joten hakemuksessa kannattaa korostaa etenkin monipuolista taustaa, mutta toki oman alan ymmärrys kannattaa myös tuoda esiin, jos sitä on jo kertynyt. Se mitä kesäharjoittelijoilta useimmiten eniten odotetaan käytännön taitojen sijaan on proaktiivinen asenne ja into oppia uutta ja kantaa vastuuta omista tehtävistään - näitä ominaisuuksia kannattaa siis korostaa omassa hakemuksessa.

2. Pyri tuomaan persoonasi ja erityisosaamisesi esiin hakemuksessa: miksi juuri sinusta olisi yritykselle hyötyä ja mitkä ominaisuutesi auttavat sinua pärjäämään haetussa tehtävässä. Listaa konkreettisia esimerkkejä.

3. Ota hyvä, ammattimainen kuva. Tämän päivän jännä ilmiö kesätyönhakudokumenteissa ovat selfiet, joita hakemuksissa näkee aivan liian paljon. Kuva, jonka olet ottanut bileillan aikana ei välttämättä ole se ammattimaisin, joten selfien sijaan pyydä vaikka kaveria ottamaan sinusta neutraalimpi kuva hillittyä taustaa vasten työvaatteissa - teet ammattimaisemman vaikutelman kertalaakista ja parannat mahdollisuuksiasi.

Hae kesätyöpaikkoja