Työterveyslaitoksen Nyt laitetaan Kroppa ja nuppi kuntoon! -verkkosivusto ja testit auttavat kohti virkeämpää arkea.

Pieniltä tuntuvilla, yksittäisillä valinnoilla on elämänlaadun kannalta suuri merkitys. Työterveyslaitoksen uusi ”Nyt laitetaan kroppa ja nuppi kuntoon” -verkkosivusto tukee elämäntapamuutoksen toteuttamista pienin askelin. Sivustolta löytyy harjoituksia, testejä ja kuntolaskuri, jotka auttavat liikkeelle.

Haaveissa hyvinvointi

Moni haaveilee liikkuvansa enemmän, syövänsä terveellisempää ruokaa, nukkuvansa riittävästi ja pitävänsä yllä hyviä ihmissuhteita, mutta arjen pyörityksessä ne vain jäävät. Tästä seuraa usein uupumisen kierre. Jos on illalla liian väsynyt palauttavaan harrastamiseen, kuten liikuntaan, voi unenlaatu olla huonompi. Se taas johtaa helpommin epäterveellisiin valintoihin ruokapöydässä. On tärkeää rakentaa jokainen päivä siten, että palautuminen on mahdollista. Silloin jaksaa töissä ja pitää huolta myös itsestään.

Arvovalintoja

Pysyvä ja todellinen elämäntapamuutos edellyttää arvovalintaa terveellisemmän elämän puolesta ja usein myös asennemuutosta. Yhteisön tuki ja kannustus ovat merkittävässä asemassa. Yhteisö voi olla perhe, ystäväjoukko, virtuaalinen yhteisö esim. Facebookissa,  työ- tai harrastusporukka.

Omaa motivaatiota lisää se, kun työkaveri lähtee pyörällä kotiin, vaikka vähän sataisi. Kun näkee muiden selviytyvän ja onnistuvan, herää tunne, että myös itsellä on kykyjä ja mahdollisuuksia. 

”Nyt laitetaan kroppa ja nuppi kuntoon” -opas ja siihen liittyvä kuntolaskuri antavat virikkeitä oman jaksamisen parantamiseen. Nämä soveltuvat jokaiselle, joka haluaa parantaa vireyttään ja jaksamistaan elämäntapojen avulla. Ohjeistusta voi käyttää yksin tai ryhmässä.

Välillä on hyvä pysähtyä miettimään, mihin suuntaan elämässä haluaisi mennä ja millaista elämää haluaisi elää. Selkeät arvot ja kirkas käsitys itselle tärkeistä asioista auttavat tekemään valintoja, jotka lisäävät elämänlaatua ja hyvää oloa.

 

Lähde: Työterveyslaitos

Kommentit

5

Hoitaja

Arkena yhdeksän tunnin työpäivät (viikonloppuisin lyhyet päivät säästösyistä) ja tunnin työmatka eli 11 tunnin työpäivät. Ei siinä ehdi muuta kuin käydä kotona nukkumassa ja syömässä...
5

Toinen hoitaja

Jätä tuommoinen työpaikka ennen kuin palat loppuun. Hoitoalalla on töitä, työpaikan voi vaihtaa. Jos et halua jättää työpaikkaa, niin muuta lähemmäksi. Tuota menoa kun jatkat, olet kohta potilaana.
4

Sosiaalialan työntekijä

Lisää työntekijöitä niin sosiaali-kuin terveysalan työpaikkoihin, niin ei liian suuri työmäärä kasaannu aina yhden harteille. Pienemmällä työtaakalla jaksaa työpäivän jälkeen vielä kokeilla omia kykyjään ja hemmotella itseään. Hyvällä peruskunnolla jaksaa tehdä töitäkin.
4

Sosiaalialan tt minäkin

Samaa mieltä edellisen kirjoittajan kanssa. Ylipäänsä työelämä vie nykyisin mehut ihmisistä niin että heikommat eivät meinaa jaksaa tahdissa mukana. Vaikka olisikin hyvä pohjakunto ja terveelliset elintavat, jossain vaiheessa itsestään huolen pitäminen jää kun työtaakka on liian suuri, liian pitkään. Tällöin ihminen vain yrittää selvitä päivästä ja viikosta toiseen.
2

Siivooja

Juostaan pää kolmantena jalkana..ikää ja jvaivoja tulee. Ei vaan jaksa tehdä samaa vauhtia kun ennen. Porrassiivous on rankkaa..
3

samassa veneessä

Miten minusta tuntuu, ettei ihmisillä jotka tekevät "siistejä" töitä ei ole minkäänlaista aavistusta minkälaista on muiden ihmisten työelämä nykyään. "Tulos tai ulos" , "jos ei kiinnosta, oven takana on jonossa uusia tulijoita". Näitten uhkailujen saattelemana PÄÄ JA KROPPA KUNTOON VAI? Tai pidennetään työaikaa ja pienennetään palkkaa, ja mietitään kenelle annetaan irtisanomissuoja. YT:t tulossa, jokohan niitä ilmaisia työkokeiluja otettaisiin meidänkin firmaan?? "Välillä on hyvä pystyä miettimään millaista elämää haluaisi elää" BAHAHAHAAAAA. Kuinka taas saisi rahat riittämään ruokaan ja asumiseen, siinä sitä miettimistä.

Lisää uusi kommentti

To prevent automated spam submissions leave this field empty.