Työttömiä yhdistävät ominaisuudet kertovat huolestuttavia asioita suomalaisen työelämän kehityksestä. Sosiaalisuutta ja paineensietokykyä vaativissa yrityksissä korostetaan suorituskeskeisyyttä luovuuden kustannuksella.

Tähän mennessä Uratestimme on tehnyt 170 000 suomalaista, joista 3080 on tällä hetkellä työttömänä. Vaikka työttömien taustalla on erilaisia ammatteja ja koulutusta, korostuu heidän vastauksissaan neljä yhteistä ominaisuutta. Itsearviointiin perustuvien testitulosten mukaan työttömillä on muita alempi paineensietokyky, he ovat muita sosiaalisesti epävarmempia, he suosivat luovaa ajattelua ja heidän kunnianhimonsa on muita matalampi.

Tutkimusdataa uratestin kehittäneen Assession toimesta tulkitsevan psykologian tohtori  Kimmo Feldtin mukaan vahvin työttömyyttä edistävä yhdistelmä on heikon paineensietokyvyn yhdistyminen sosiaaliseen epävarmuuteen, joka voi estää onnistumisen työnhakutilanteissa.

Yrityksiin halutaan nyt tekijöitä, ei haastajia

Luovan ajattelun korostuminen tuloksissa yllättää, sillä rekrytointi-ilmoituksissa on pitkään haettu luovia osaajia. Luovuus on korkealla myös monen yrityksen arvolistalla. Luovuudella ei tarkoiteta yksinomaan taiteellisia ominaisuuksia vaan laajemmin muita luovuuden ilmentymiä. Feldtin mukaan on tyypillistä, että sosiaalisen epävarmuuden yhdistyminen luovuuteen vähentää kykyä viestiä omasta luovuudesta.

”On mahdollista, että tulos on heijastuma taloudellisesta tilanteestamme. Koska nykytilanteessa ei olla valmiita tekemän suuria investointeja, ei yrityksissä myöskään etsitä aktiivisti uusia ratkaisuja vaan pyritään pärjäämään vanhoilla. Tämä voi tarkoittaa, että työhön halutaan joku, joka hoitaa työnsä tehokkaasti pyrkimättä haastamaan olemassa olevia toimintamalleja”, Feldt tulkitsee.

Moniin asioihin itsessä voi vaikuttaa

Vaikka ominaisuudet ovat ihmisessä melko pysyviä, voi taitoja kehittää ja myös persoonallisuudessa tapahtuu ajan myötä muutoksia. Koska erilaisten ihmistyyppien erot johtuvat hermorakenteista, muiden seurassa väsyvää introverttia ei saa muutettua sosiaalisuudesta voimaantuvaksi ekstrovertiksi, mutta hän voi opetella käyttäytymään sosiaalisemmin.

Työelämä suosii sosiaalisuutta sekä vaatii kykyä itsensä markkinoimiseen ja mahdollisuuksiin vakuuttaa muut ideoistaan. Työyhteisössä vetäytyvät jäävät helposti sosiaalisempien jalkoihin, mutta on täysin väärin ajateltu etteivät he kaipaisi samalla tapaa huomiota. Hyvä esimies ymmärtää tämän ja osaa huomioida myös yhteisön hiljaisemmat jäsenet.

”Kokemukseni myötä luotan suomalaisiin esimiehiin siinä, että he arvostavat myös hiljaista puurtajaa ja osaavat kerätä tiimiinsä erityyppisiä ihmisiä. En usko, että kukaan ajattelee puheen määrää arvostuksen mittarina. Tärkeämpää on saada oma mielipiteensä kuuluville ja vetäytyville ihmisille tämä on yleensä vaikeampaa.”

Panosta työhaastattelussa esimerkkeihin

Koska sosiaalinen epävarmuus näkyy helposti työnhakutilanteessa, Feldt kehottaa epävarmaa valmistumaan haastatteluihin muita paremmin – ja panostamaan pakotetun itsekehun sijaan rehellisyyteen.

”Todellinen kuva henkilöstä syntyy konkreettisista esimerkeistä, ei läjästä adjektiiveja. Myös epävarma pystyy kertomaan itsestään faktoihin perustuvilla esimerkeillä: viimeisessä työssäni vastasin tästä, onnistuin näissä asioissa ja sain asiasta pomoltani tällaista palautetta. Koska meissä kaikissa on vikoja, on parempi myöntää jokin huono ominaisuutensa ja kertoa kuinka on pyrkinyt korjaamaan sitä, sen sijaan että väittäisi olevansa virheetön.”

Työelämä nopeutuu ja vaatii enemmän

Nuorten työttömien ryhmässä ominaisuuksista korostuivat eniten huono paineensietokyky ja alhainen kunnianhimo. Yli 50-vuotiaiden työttömien ryhmässä muista eniten poikkeavat ominaisuudet olivat matala paineensietokyky ja rauhallisen työtahdin arvostaminen. Ominaisuudet ovat ristiriidassa jatkuvasti nopeutuvan työelämän kanssa, joka vaatii ihmisiltä yhä suurempaa suorituskykyä.

”Työelämän mittarit perustuvat pitkälti tehokkuuden ja tuloksen mittaamiseen vaikka yrityksissä tarvitaan myös niitä, jotka pitävät työyhteisön kasassa ja mahdollistavat sen menestyksen”, Feldt summaa.

Kokeile Uratestiä
Saat tulostesi osana raportin, joka tarjoaa hyviä vinkkejä siitä miten kerrot itsestäsi ja ominaisuuksistasi kahdeksalla osa-alueella.

Kommentit

86

bullshit

Höpö höpö testi, työttömillä alempi paineensietokyky, niinkuin kaikki työttömät olisivat sitä samaa... ehkä se työttömyys on tehnyt tämän; on alempi paineensietokyty ym...ja fuck ollaan sosiaalisesti epävarmempia- no tottahelvetissä kun ei ole työtä vaikka koulutusta ja kokemusta löytyy, kyllä se syö vahvempaakin. Ja se kellä se vakipaikka on, se onnen kätkeköön ja olkoot vaikka mikä laiskimus-lusmu, eihän sitä kukaan pois potki kun vakipaikka saatu - sekin on nähty...
67

Jep

Samaa mielta, nuo ominaisuudet syntyvät kun joutuu työttömäksi. Tästä syystä varmasti pitkään työtön myös pysyy pitempään työttömänä. Eli työnantaja syrjii pitkäaikaistyötöntä.
36

löpön löpön

Kyseessähän oli tutkimus josta saatuja tuloksia on julkaistu. Ei sanottu että kaikki työttömät olisivat samaa. Ja laiskimus-lusmu, takaan ja vannon että kukaan työnantaja ei halua sellaiselle palkkaa maksaa, olisikohan lainsäädännöllä osuutta asiaan, vakituisesta työsuhteesta irtisanominen on tehty hyvin hankalaksi ilman tuotannollisia ja taloudellisia perusteita. Ja oli ihmisellä mikä koulutus tahansa tai mitä kokemusta tahansa, jos ei henkilön työpanos vastaa työnantajan tarpeita, ei sillä ole mitään virkaa.
58

Pumpuli

Vaivaa se, että tee näin ja ole noin, niin saat paremmin työpaikan. Kuin pitäisi olla jotain, mitä ei ole? Näytellä työhaastattelussa yli-innokasta superihmistä? Olen ihan tavallinen ihminen, en tehokas tuhattaituri. Teen työni mukisematta mutta that's it. Miksi se ei riitä?
33

Introvertit kunniaan

Jutusta saa sen kuvan, niinkuin ekstrovertit olisivat muka parempia työntekijöitä. Ei pidä paikkansa. Mieluummin keskityn töihini kuin käytän työaikaani jonninjoutavaan höpöttelyyn. Työnantajan kannattaa maksaa työn tuloksista eikä sosiaalisuudesta.
29

Yrittäjä asiakaspalvelualalla.

Osittain totta. En maksaisi palkkaa työntekijälle joka lörpöttelee jonninjoutavia tekemättä edes annettuja työtehtäviä kunnolla, mutta työntekijä joka ei ole sosiaalinen ja osaa käydä " smal talk" keskustelua vieraan asiakkaan kanssa palveluammatissa karkoittaa suoraansanoen uudet asiakkaat ja usein myös ne "vanhat" vähentävät käyntejään. Sen huomaa pienien liikkeiden kassoilla, partureissa, kukkakaupoissa, grilleillä yms. pienissä paikoissa missä epäsosiaalinen ihminen kykenee juuri ja juuri sanomaan kauppasumman, mutta muuten ollaan kuin sitruunan syönyt. Tällainen työntekijä saattaa tehdä muut työt erittäin hyvin, mutta mitäs töitä hän sitten tekee jos asiakkaat eivät enää käy ynseän myyjän vuoksi? Vai tekisikö mielesi käydä useinkin paikassa missä myyjä näyttää tiskin takana siltä että tulit häiritsemään hänen työntekoa?
34

täysin turha analyysi jälleen

Työttömyys iskee nöyryyttävästi.... sitä myös alkaa ajattelemaan, että jos edes jotain hommia saisi....täysin väärät johtopäätökset vedetty... ja extrovertti ei ole höpöttäjä. Kannattaisi tutustua tuohon luonteenpiiryeeseen vähän paremmin

Lisää uusi kommentti

To prevent automated spam submissions leave this field empty.