Työhyvinvointi

Käytä talviajan tuoma lisätunti liikuntaan

26.10.2016 klo 7:00

Hengitysliiton ja Apteekkariliiton Arkiliikunnan SM-kisat innostavat jälleen kaikkia suomalaisia liikkumaan. Tänä syksynä kannustetaan erityisesti lapsia, nuoria ja perheitä huomaamaan arkiliikunnan mahdollisuudet valokuvakilpailun avulla.

Aikuisilla on päivittäin loistavia mahdollisuuksia lisätä arkiliikuntaa ja olla näin mahtavia esimerkkejä lapsille ja nuorille. Heille helppoja mahdollisuuksia liikunnan lisäämiseen on esimerkiksi koulumatkat ja välitunnit koulussa. Lasten ja nuorten on tärkeää liikkua riittävästi päivittäin ja osa tästä liikunnasta kannattaa sijoittaa normaalin arjen lomaan. Lisäksi keuhkoja kannattaa tuulettaa ja hengästyttää esimerkiksi kavereiden kanssa pihapeleissä ja vanhempien tai isovanhempien kanssa yhdessä ulkona liikkuen.

Valokuvakilpailussa etsitään kuvia hengästyttävän hauskoista koulumatkoista tai –päivistä. Kuvan yli 13-vuotiaat voivat jakaa Facebookissa Arkiliikunnan SM-kisat -sivulla tai Instagramissa (#arkiliikunnasm). Alle 13-vuotiaat voivat lähettää sen sähköpostilla osoitteeseen janne.haarala@hengitysliitto.fi. Jaossa on liikunnallisia palkintoja. Kisa on käynnissä 31.10. saakka.

Arkiliikunnan SM-kisat keskittyvät viikonloppuun, jolloin kellot käännetään talviaikaan. Näin tarjotaan mahdollisuus käyttää ylimääräinen tunti liikuntaan esimerkiksi paikallisten hengitysyhdistysten ja apteekkien järjestämissä tapahtumissa. Tapahtumissa on tiedossa esimerkiksi sauvakävelyä, kauppakeskussuunnistusta ja jumppaa. Tarkemmat tiedot tapahtumista löytyvät sivulta www.hengitysliitto.fi/arkiliikunnan-sm.

Arkiliikunnan SM-kisat ovat osa Hengitysliiton ja Apteekkariliiton jokavuotista Lisäaikaa liikunnalle –kampanjaa. Kampanja on liikuttanut kymmeniä tuhansia suomalaisia kellojen siirron aikaan vuodesta 1999.

Lähde: Hengitysliitto