Työnhaku

Kannustusvinkit työnhakuun

20.5.2015 klo 16:18

Työn löytäminen on nykypäivänä usein yhtä nuorallatanssia. Ammattitaitoinen osaaja joutuu ravaamaan työhaastattelusta toiseen, jos edes kutsutaan haastatteluun. Lannistuminen ei silti kannata. Kokosimme 7 kannustusvinkkiä työn löytämiseksi.

Työn löytäminen tuntuu näinä päivinä olevan monella alalla kuin lottovoitto. Ja onhan se upeaa, että löytämäänsä työtä arvostaa ja osaa olla siitä kiitollinen. Mikään ei silti ole varmempaa kuin epävarma. Turha stressi on turhaa, mutta on hyvä olla oman työpaikan ja alan asioista perillä sekä laajentaa katsantokantaansa myös alan rajojen ulkopuolelle.

  1. Ole avoin kaikelle uudelle, sillä koskaan et voi tietää missä yhteydessä löydät seuraavan työpaikkasi. Osallistu, verkostoidu ja ole näkyvillä. Hyödynnä kaikki kontaktisi työn löytämiseksi.
  2. Tee hakemuksia säännöllisesti. Älä lannistu, jos et saa haastattelukutsua. Hakemuksia lähetetään yrityksiin satoja ellei tuhansia. Aina ei voi tärpätä.
  3. Tuotteista itsesi. Mieti mitkä ovat sinun vahvuutesi ja miten voisit hyötyä niistä työelämässä. Nyt haetaan persoonallisia osaajia, joilla on uniikkia lisäarvoa yrityksen toimintaan.
  4. Ole joustava ja vältä itsekkyyttä. Toki omat rajansa täytyy tietää, mutta joustavan työntekijän kanssa homma sujuu kepeämmin. Liika itsekkyys kostautuu taatusti. (Toki myös työnantajan joustavuus on suotavaa.)
  5. Voita haasteet. Vaikka epäonni tuntuisi kohtaavan sinut tämän tästä, älä lannistu! Päätä, että löydät vielä työn. Mieti vaihtoehtoja: Yrittäjyys? Osa-aikatyö? Opiskelu? Puhu ystävien ja perheen kanssa. Hakeudu vertaistuen piiriin esim. muiden työtä hakevien keskuuteen tai ystävä/harrastusporukkaan,
  6. Avarra katsettasi rohkeasti eri aloille, kysy lisää, tutki taustoja ja hae töitä. Ja muista, että työhakemuksissa on usein puolet liikaa vaatimuksia, mitä kyseisen työn hoitamiseen tarvitaan. Myös väliaikaistyö voi olla monesti parempi vaihtoehto kuin totaalinen toimettomuus.
  7. Luota itseesi, osaamiseesi ja siihen, että juuri sinä olet oikea henkilö työhön jota haet.