Uratarinat

Jussi Heikelä: Rocktoimittaja on johtaja-ainesta

18.11.2014 klo 10:20

Radiorockin Heikelä Korporaatio -aamushown toimittaja Jussi Heikelä kokeili Uratestiä. Paineesta nauttivan media-ammattilaisen tuloksissa yhdistyivät luovuus ja määrätietoisuus.

Ammatti: toimittaja

Ominaisuuksiin sopivat ammatit

 • Taiteellinen johtaja
 • Näyttelijä
 • Markkinointijohtaja

Korostuvat piirteet

 • Nopea päätöksentekotapa
 • Korkea paineensietokyky
 • Luovuus
 • Vahva uutuudenhakuisuus
 • Tunneohjautuvuus

Ammattikunnasta eroavat piirteet

 • Impulsiivinen päätöksentekotapa
 • Korkea paineensietokyky
 • Uutuudenhakuisuus

Mitä mieltä olet ehdotetuista ammateista?

Olen aina työskennellyt viihteen ja median parissa, mutta olisi hauskaa jos joku palkkaisi minut taiteelliseksi johtajaksi. Ehkä työssäni vaaditaan samanlaista henkisiä ominaisuuksia kun johtajalta ja näyttelijältä. Aamushown juontamissa haasteena ei ole herätä aikaisin vaan keskittää henkinen energia koko päivälle. Kuten lavalla, lähetyksen aikana rotsi tyhjenee täysin. Sen jälkeen seuraavan päivän lähetyksen suunnittelu on välillä haastavaa.

Tulosten mukaan paineensietokykysi on keskivertoa korkeampi. Sitä on varmasti hyötyä työssäsi?

Aamuradion tekeminen on todella hektistä; uutta infoa tulee joka tuutista ja kello laskee sekunteja, jolloin pitää alkaa taas puhua. Nautin paineesta ja siitä että kaikki pallot ovat ilmassa samaan aikaan. Ilman tiettyä painetta asioita ei saa aikaiseksi ja siksi olen parhaimmillani päivinä, jolloin ei ole aikaa edes kahvia hakea.

Kun tuon yhdistää nopeaan päätöksentekotapaasi, voi päätellä että olet selvästi enemmän tekijä kuin jahkailija.

Päätöksentekotapani voi soveltua huonosti analyyttiseen johtamiseen, sillä teen päätökseni pitkälti mututuntumalla. Esimerkiksi lähetysten suunnittelussa tapa kuitenkin toimii. Osaan vastata arkisiin kysymyksiin nopeasti. Koen usein ei ole väliä mitä tehdään kunhan tehdään ja asiat menevät eteenpäin. Siksi tykkään tartuttaa kiirementaliteettia myös muihin.

Tapaat työssäsi jatkuvasti kiinnostavia ihmisiä ja kuulet monista asioista ensimmäisenä. Luovuuden ohella vahva uutuudenhakuisuus lienee supervoimasi?

Työssäni on tärkeää pystyä kehittämään lennossa uusia ideoita, sillä emme koskaan valmistele puheita etukäteen. Käytännössä puheenaiheet voivat tulla mistä tahansa päivän aikana koetusta tai siitä mitä joku on tehnyt tai sanonut. Usein aloitan lauseen tietämättä yhtään kuinka tulen sen päättämään.

Tarjosiko testi sinulle uusia ajatuksia itsestäsi?

Uskon, että tuloksissa on paljon sellaista mikä toimisi hyvänä polttoaineena työnhaussa tai oman suunnan etsimisessä. Kaikissa ominaisuuksissa on hyvät ja huonot puolensa, joten on tärkeää kääntää asiat positiivisiksi ja pyrkiä käyttämään vahvuuksiaan edukseen.

Anna Väre

Käy testaamassa itsesi Uratestissä>>