Työllisyysnäkymät

Joulu työllistää

19.12.2018 klo 16:42

Joulu on kiireistä aikaa, niin ”suklaatehtaassa” kuin postipakettien lähetyspisteissä. Joululla onkin tärkeä työllistävä vaikutus monilla aloilla.

Joulu on muun muassa hotelli- ja ravintola-alalle, kaupan alalle ja makeisteollisuudelle yksi vuoden tärkeimmistä sesongeista. Työtä tehdään useissa vuoroissa ja kausityöntekijöitä työllistyy sesonkiaikaan enemmän.

Suklaasta ja muista makeista herkuistaan tunnetulle Fazerille joulu on vuoden tärkein sesonki. Fazerin suklaatehtaalta Vantaalta lähtee lahjoiksi ja joulupöytään suomalaisille yli 12 kilometrin mittainen rekkajono kotimaisia herkkuja.

– Vantaan tehdas on jouluvalmistuksemme sydän ja siellä työskentelee keskimäärin 300 henkeä ympäri vuoden ja valmistamme noin 100 000 kg suklaata vuorokaudessa, Director, Confectionery Communications &  Group Partnerships Liisa Eerola Fazerilta sanoo.

Koska joulu on Fazerille suurin sesonki, joulutuotteiden valmistus alkaa jo loppukesästä.

– Vantaan tehtaallamme ahertaa syysaikaan vakituisen henkilöstön lisäksi noin 170 kausityötekijää, Eerola kertoo.

Pakettien ennätysvuosi

Myös paketteja lähtee joulun aikaan ympäri Suomea ja ulkomaille tiuhaan tahtiin. Matkahuolto Helsingin Kampissa rikkoo tänä vuonna uusia ennätyksiä.

Kampin Matkahuollossa työskentelee joululähetysten parissa toista sataa työntekijää kolmessa vuorossa. Monta sataa kuljettajaa vie ja tuo paketteja Kampin Matkahuoltoon – aamuvarhaisesta iltamyöhään.

Verkkokauppaostaminen kasvaa edelleen. Suomalaiset ostavat 2/3 ulkomailta ja1/3 suomalaisista verkkokaupoista. Matkahuollossa käsiteltiin vuonna 2017 yhteensä 13 miljoonaa pakettia vuodessa. Vuonna 2018 kasvu on +20 %.

Hyvää joulua!