Tivin State of the CIO -kyselyn mukaan suomalaiset tietohallintojohtajat eivät odota suurta pulaa tietotekniikkaosaajista vuonna 2017.

Joillekin ammattiryhmille on selvästi enemmän kysyntää, vaikka kysyntä ja tarjonta eivät kohtaisikaan. Vaikeinta on löytää big datan taitajia, datatieteilijöitä sekä liiketoimintatiedon ja analytiikan osaajia.

Puutetta on myös yritys- ja kokonaisarkkitehtuurin ammattilaisista. Lähitulevaisuudessa saattaa olla myös pulaa toiminnanohjaus- ja asiakkuudenhallintajärjestelmien osaajista.

Kysyntää on niin ikään tietoturvan ammattilaisille. Myös sovelluskehityksen taitajille ja kokeneille projektipäälliköille on tarvetta.

Tammikuussa 2017 tehtyyn kyselyyn vastasi lähes 100 tietohallinnon ammattilaista.

Lähde: Tivi

 

  • 42%
  • 58%

Kommentit

0

Iällä on merkitystä

Kyllä osaajia olisi varmasti saatavilla mainittuihin työtehtäviin, jos yritykset vain olisivat halukkaita kouluttamaan ihmisiä työtehtäviin. Jos vaatimuksena on, että kaikki pitää jo osata täydellisesti, niin sitten voi olla vaikeaa löytää ihmisiä, on tehtävä mikä tahansa. Ikärasismi kukkii myös erittäin voimakkaasti näissä hommissa. Työnantajien mielestä kaikki 50 vuotta lähestyvät ja sen yli ovat jo hautausmaakunnossa, vaikka näin ei kuitenkaan asia ole. Kokemusta ei arvosteta enää missään hommassa Suomessa.
0

Työtön N49

Asia on juuri näin. Olen 3 kuukauden aikana hakenut ravintola-alan töitä duunarista esimieheen, noin 30 paikkaan. Tulos 1 haastattelu ja toinen työkkärin menet tai karenssi haastattelu.

Lisää uusi kommentti

To prevent automated spam submissions leave this field empty.