Tivin State of the CIO -kyselyn mukaan suomalaiset tietohallintojohtajat eivät odota suurta pulaa tietotekniikkaosaajista vuonna 2017.

Joillekin ammattiryhmille on selvästi enemmän kysyntää, vaikka kysyntä ja tarjonta eivät kohtaisikaan. Vaikeinta on löytää big datan taitajia, datatieteilijöitä sekä liiketoimintatiedon ja analytiikan osaajia.

Puutetta on myös yritys- ja kokonaisarkkitehtuurin ammattilaisista. Lähitulevaisuudessa saattaa olla myös pulaa toiminnanohjaus- ja asiakkuudenhallintajärjestelmien osaajista.

Kysyntää on niin ikään tietoturvan ammattilaisille. Myös sovelluskehityksen taitajille ja kokeneille projektipäälliköille on tarvetta.

Tammikuussa 2017 tehtyyn kyselyyn vastasi lähes 100 tietohallinnon ammattilaista.

Lähde: Tivi

 

Kommentit

8

Iällä on merkitystä

Kyllä osaajia olisi varmasti saatavilla mainittuihin työtehtäviin, jos yritykset vain olisivat halukkaita kouluttamaan ihmisiä työtehtäviin. Jos vaatimuksena on, että kaikki pitää jo osata täydellisesti, niin sitten voi olla vaikeaa löytää ihmisiä, on tehtävä mikä tahansa. Ikärasismi kukkii myös erittäin voimakkaasti näissä hommissa. Työnantajien mielestä kaikki 50 vuotta lähestyvät ja sen yli ovat jo hautausmaakunnossa, vaikka näin ei kuitenkaan asia ole. Kokemusta ei arvosteta enää missään hommassa Suomessa.
6

Työtön N49

Asia on juuri näin. Olen 3 kuukauden aikana hakenut ravintola-alan töitä duunarista esimieheen, noin 30 paikkaan. Tulos 1 haastattelu ja toinen työkkärin menet tai karenssi haastattelu.
5

vitaaliviiskytplus

Todella huolestuttavaa, tällaisella asenteella osaaminen lähtee ja on jo lähtenyt pois Suomesta. Työttömyydestä saadaan näin houkuttava oleilu muoto. Työpaikat ja työnteko ei houkuta.
7

Anonyymi

Jo 40-vuotiaana on työnantajien mielestä ongelmajätettä. Vuosikymmenen projektipäälikkö kokemuksella työnantajat ei viitsi edes kiittää hakemuksesta ja kertoa ettei tällä kertaa tullut valituksi. Työnantajien arvostus hakijoita kohtaan on todella ala-arvoista.
5

Työntekijäpulaa ei ole

Jokainenhan voi itse miettiä milessään, miksi kaikkien pitäisi olla nuoria ja omata " kolmenkymmenen vuoden työkokemus?" Naapurimaassamme Ruotsissa työllisyysaste on huomattavasti korkeampi ja työpaikoilta löytyy kaikenikäisiä työntekijöitä, mikä kyllä suomalaisissa yrityksissä pistää silmään, että seniorityöntekijät puuttuvat kokonaan. Useat iäkkäämmät tekevät Ruotsissa puolipäivätöitä, joten "hiljainen tieto" siirtyy näinkin nuoremmille. Eiköhän kyseessä ole asennevamma, joka on tartuntatautina levinnyt laajalti suomalaisiin päättäjiin. Tauti ei näytä parantuvan kovinkaan helposti, mutta lääkkeet siihen on olemassa. Valtiovaltakaan ei ole helpottanut asiaa mm. alentamalla seniorityöntekijöiden palkan sivukuluja, jolla asia olisi osittain hoidossa. Päinvaistoin, se on työllistymisen esteenä.
4

Hellu

Totta Käyttäytymissäännöt työnantajilta nolla ei reagoida hakemukseen ei ilmoiteta että valinta tehty ellei omalle kohdalle. Sairaanhoita/ opettaja koulutus 60 v tekisin kirkkkaasti työtä hyväkuntoinen ja tyylikäs aivan turhaa saada Suomessa. Aioin lähteä Ruotsiin vaikka Suomessa kaupunki ja maalla kodit en aioi jäädä tätä ylimielisyyttä katsomaan. Tänne voi jäädä risuaidat ja itseään mainostavat omasta mielestään aallon harjalla ratsastavat. En toivokaan Suomelle nousua , täällä ei yksinkertaisest osata hyödyntää maassa asuvien resursseja
7

Työtön50

Ilmeisesti asennevammaa on. Olen erittäin ammattitaitoinen, avustavan kirjanpidon osaaja. Kykenen omaksumaan ja oppimaan myös uutta, vielä ei ole onnistanut saada uutta työpaikkaa. Jos vielä tämä vuosi menee näin niin ilmeisesti saan vetää ruksit työelämän päälle. Niitä 1500 € työpaikkoja on, sillä ei vaan elä täällä pääkaupunkiseudulla. Työllisyydenhoito on kyllä ihan hanurista, tuolla iäkkäämpien sivukulujen alentamisella tehtäisiin varmasti paljon työllistymisen kannalta. Toukokuun aikana hakemuksia tehty liki 20, ja tulos 0. Ja osaamista itseltäni todella löytyy. Jos meitä ei oteta töihin niin sitten pitäisi päästä eläkkeelle. Ihan älytöntä tämä työiän nosto, kuka meitä töihin ottaa???????
5

NäinOn

Ei iäkkäitä ehkä tavallaan syrjitä. Kysymys on luultavasti siitä että kun voi valita nuoremman tai iäkkäämmän niin valinta aika helposti taipuu sinne nuoremman puolelle. Iso ongelma on että ihmistyötä ollaan esimerkiksi robositaation avulla voimakkaasti vähentämässä kaikkialta ja lähes kaikilta aloilta. Ja ilman vastalauseita. Silloin viimeiset jaossa olevat työt menevät niille nuoremmille hakijoille.

Lisää uusi kommentti

To prevent automated spam submissions leave this field empty.