Vastaa kyselyyn

Hei työnhakija, haluamme kehittää palveluamme paremmaksi. Siksi olemme kiitollisia, jos vastaat kyselyymme. Osallistu kyselyyn tästä ›

Oikotie Työpaikat
Työhyvinvointi

Johtajatulet houkutteli 3000 metsäseminaariin

3.9.2019 klo 8:55

Partiolaiset juhlivat Suomen luonnon päivää 3000 osallistujan metsäseminaarissa elokuun viimeisenä viikonloppuna.

Kolmetuhatta osallistujaa juhli Suomen luonnon päivää Evolla partiolaisten järjestämässä metsäseminaarissa, Johtajatulilla. Kaikki seminaarin noin 200 johtamisaiheista työpajaa järjestettiin ulkona ja osallistujat majoittuivat teltoissa. Päivällinen nautittiin niin ikään taivasalla ja ohjelmassa oli työpajojen lisäksi puheita luonnolle.

Tapahtumassa oli partiolaisten lisäksi 600 osallistujaa, jotka eivät ole partion jäseniä. Viikonlopun mittaiseen elämykselliseen metsäseminaariin osallistujia houkutteli Johtajatulien laadukas johtamiseen keskittyvä ohjelma.

− Suomen luonnon päivä on partiolaisille tärkeä juhla, sillä partiotoiminta tapahtuu ulkona luonnossa, metsissä ja vesillä. Haluamme, että kaikilla on mahdollisuus nauttia luonnossa liikkumisesta myös tulevaisuudessa, Suomen Partiolaisten metsäryhmän puheenjohtaja Mikko Jalo sanoo.

Monipuolinen ohjelma ja työpajoja

Johtajatulien ohjelma koostui noin kahdestasadasta työpajasta, joita vetivät omien alojensa osaajat. Esimerkiksi valtakunnansovittelija Vuokko Piekkala piti sovitteluaiheisen työpajan, jossa osallistujat pääsevät ratkomaan ristiriitoja.

Toimittaja, kirjailija Emmi Nuorgamin työpajassa taas uppouduttiin sosiaalisen median maailmaan ja pohdittiin, miten sosiaalisessa mediassa voi keskustella rakentavasti.

Työpajojen lisäksi Johtajatulilla oli runsaasti vapaavalintaista elämysohjelmaa yösuunnistuksesta melontaan, metsä-crossfittiin, paljutteluun, metsäisiin hemmotteluhoitoihin ja jättimäiseen yhteislaulutapahtumaan bändin vetämänä.

Kokonaisuuden kruunasivat pääpuhujat Euroopan investointipankin varapääjohtajan Alexander Stubbin, Googlen Suomen toimialajohtajan Kati Riikosen ja Idiootit ympärilläni -kirjan kirjoittajan Thomas Eriksonin johdolla.

−  Johtajatulista teki eksoottisen kokemuksen metsäinen ympäristö, sillä tapahtumassa ollaan leiriolosuhteissa koko viikonloppu. Johtajatulilla ainutlaatuista on, että samoissa työpajoissa voi olla sekä toisen asteen opiskelijoita että yritysjohtajia keskustelemassa samoista asioista, tapahtuman johtaja Pekka Hankela kiittelee.

Ainutlaatuinen johtajuusseminaari metsän keskellä

Johtajatulet on ainutlaatuinen johtajuusseminaari, joka tarjosi mahdollisuuksia oppia lisää johtajuudesta Suomen parhaimpien asiantuntijoiden kanssa ilman kalvosulkeisia ja powerpointteja. Ohjelman ytimen muodostivat työpajat, joissa johtamisen saloihin perehdyttiin kannon nokassa, saunan lauteilla, meloessa tai metsässä samoillessa.

Myös Oikotie Työpaikkojen johtaja Joonas Pihlajamaa kiitteli Johtajatulien monipuolista sisältöä ja ohjelmaa. Hän veti Työnhaku 2020 -työpajaa yhdessä projektijohtaja Päivi Salminen-Kultasen kanssa.

− Johtajatulet oli todella mielenkiintoinen kokemus. Auringonpaiste ja metsä loivat todella hienon ja normaalista workshoppauksesta poikkeavan ympäristön. Järjestelyt toimivat erittäin hyvin, ruokahuolto pelasi, ja ihmiset olivat innokkaina mukana. Väkeä oli paljon ja aamun Alexander Stubbin avauspuhetta kuulemassa oli iso osa tapahtuman noin 3000 osallistujamäärästä, Joonas Pihlajamaa kertoo.

Moni workshopissa olleista osallistui Työnhaku 2020 -työpajaan tulevaa työnhakua silmällä pitäen. Monet osallistujista olivat opiskelujen loppuvaiheessa ja aloittamassa työnhaun konkreettisesti ensi vuonna.

− Käytännön vinkkien tarve oman alan löytämiseen ja työnhakuun jopa yllätti, ja Päivi pääsikin keskustelemaan 30-henkisen työpajan osallistujajoukon kanssa omien vahvuuksien ja kiinnostuksen kohteiden tunnistamisesta. Partiolaiset myös heittäytyivät hienosti mukaan toisella rastilla pitämääni videohaastattelu-pariharjoitukseen. Keskustelussa myös itse tajusin paremmin, kuinka konkreettisella tasolla työnhakijalle esittäytyy muuttuva työnhaun maailma verkostoineen, videohakuineen ja myös hankaluuksineen kun avoinna oleviin tehtäviin on runsaasti hakijoita, Pihlajamaa summaa.

− Johtajatulet oli upea kokemus myös minulle. Todellista metsäterapiaa. Sain viikonlopusta uusia ideoita, ja kenties voisimme ehkä jatkossa tehdä jotain yhdessä Suomen Partiolaisten kanssa ja viedä asiakkaat metsään, Päivi Salminen-Kultanen pohtii.

Workshop-kokemuksen myötä Päivi huomasi, että monilla on työnhaussa ehkä ratkaisevana tekijänä oman osaamisen tunnistaminen ja sen konkreettisella tavalla esilletuominen työnantajalle.

− Työnhakijoiden näyttää olevan vaikea kehua itseään. Monet myös pohtivat alanvaihtoa, kun opiskelujen jälkeen muut alat kiinnostavat kuin se, mistä valmistuu. Oman alan löytäminen ei ole aina helppoa. Yksi ratkaisu tähän on, että tunnistaa omat vahvuutensa ja sen, millainen on ihannetyöpaikka. Jokaisen kannattaakin pohtia mikä itselle on tärkeää, Päivi Salminen-Kultanen kiteyttää.

Scandic meni metsään

Myös Scandic Hotels oli mukana yhteistyökumppanina Johtajatulissa. Scandic rakensi Johtajatulille Metsähotellin, joka tarjosi uniikin ja ikimuistoisen hotellikokemuksen suomalaisessa metsässä. Metsähotelli rakennettiin Tentsile-teltoilla, jotka kiinnitettiin puiden varaan. Hotelliin mahtui 8-10 vierasta. Metsähotellilla toimi myös kokki, joka tarjoili aamiaista metsähotellivieraille.

Scandic toteutti metsähotellialueellaan myös kaksi työpajaa, joihin osallistui noin 50 Johtajatulien vierasta. Työpajoissa käsiteltiin muun muassa  muutosjohtamista ja myyntitiimin yhteisen suunnan ja kulttuurin luomista yritysintegraation jälkeen. Johtamisesta kiinnostuneet osallistujat saivat käyttöönsä Scandicin johtamisen kompassin, jonka neljä periaatetta ohjaavat esimiehiä arjessa ja haasteellisten tilanteiden edessä.

– Työpajan tavoitteena oli synnyttää yhteistoiminnallisia oppimiskokemuksia ja uusia ideoita, joita kaikki voivat hyödyntää omilla tahoillaan. Scandic innostui mahdollisuudesta olla mukana Johtajatulilla, koska hyvä johtajuus ja sen kehittäminen ovat myös scandiclaisille tärkeitä asioita. Partiolaisten arvomaailma sekä ihanteet, kuten toisten ihmisten kunnioitus, ympäristön suojelu, luotettavuus, vastuunkanto ja oman toiminnan kehittäminen ovat lähellä Scandicin arvoja Be Caring, Be You, Be A Pro ja Be Bold, Communications Manager Johanna Uimonen sanoo.

Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry on Suomen suurin nuorisojärjestö, jonka toiminnassa on vuosittain mukana yli 65 000 jäsentä. Maailmanlaajuisesti partiolaisia on noin 45 miljoonaa yli 200 maassa. Meillä olet osa maailmanlaajuista yhteisöä, jonka avulla maailmasta voi tehdä paremman paikan. Lähde mukaan seikkailuun osoitteessa partio.fi/liity

www.johtajatulet.fi

Kuva: Atte Kesti, Suomen Partiolaiset