Vastaa kyselyyn

Hei työnhakija, haluamme kehittää palveluamme paremmaksi. Siksi olemme kiitollisia, jos vastaat kyselyymme. Osallistu kyselyyn tästä ›

Oikotie Työpaikat
Työllisyysnäkymät

IT-ammattilaisia tietoyhteiskunnan palvelukseen?

20.8.2015 klo 9:50

Työllistymiseen ollaan löydetty uusi ratkaisu. Työtä etsivät IT-ammattilaiset voidaan valmentaa tietoyhteiskunnan osaajiksi.

Suomessa on tällä hetkellä korkeasti koulutettuja työnhakijoita ennätysmäärä. Uudelleen kouluttautuminen on monelle kokeneelle ammattilaiselle välttämätön askel, jos entisen kaltaisia työtehtäviä ei löydy. Tietohallintojen palvelutalo Sofigate on löytänyt työtä etsiville IT-ammattilaisille uuden tavan päivittää osaamisensa ja päästä kiinni uusiin työtehtäviin.  Tietoyhteiskunnan tekijät -valmennusohjelma valmentaa 20 työnhakijaa julkisen sektorin tietohallinnon osaajiksi.

Markkinoilla on tällä hetkellä paljon hyviä, kokeneita IT-alan osaajia työttömänä. Kun tuotanto keskittyy halpatyön maihin, toimintoja ajetaan alas ja IT-alan työmarkkinat elävät murrosta, paluuta vanhaan ei välttämättä  ole. Valmennusohjelman tavoitteena on tuoda motivoituneille IT-ammattilaisille mahdollisuus ottaa ohjat omiin käsiinsä ja rakentaa vanhan ammattitaidon päälle huippuluokan osaaminen tuloksellisen tietoyhteiskunnan edistämiseksi.

Vahva motivaatio

Käytännönläheisen valmennusohjelman ydinsisältö koostuu  tietohallintojen suunnittelusta, kehittämisestä ja johtamisesta sekä julkisen sektorin erityispiirteistä. Osallistujien taustat ovat erilaisia, joten heidät valmennetaan  kehittämään myös konsultoinnin taitoja: esiintymistä, vuorovaikutusta ja verkostoitumista. Lisäksi osallistujille tarjotaan mahdollisuus suorittaa CIMP-sertifiointi (Certified IT Management Professional).

Tietoyhteiskunnan tekijät -valmennusohjelma on suunnattu korkeakoulutetuille, vahvan kokemuksen työelämässä hankkineille IT-ammattilaisille. Ratkaiseva tekijä valintaperusteissa on vahva motivaatio uudistumiseen ja tietoyhteiskunnan tekijänä toimimiseen.

Haku Tietoyhteiskunnan tekijät -valmennusohjelmaan on käynnissä 6.9. saakka.  Hakuohjeet ja lisätietoa ohjelmasta löytyvät osoitteesta https://www.sofigate.com/fi/avoimet-tyopaikat/tietoyhteiskunnantekijat/