Työhyvinvointi

Ilon kautta työssä ja vapaalla

23.11.2015 klo 11:30

Pielessä olevat asiat harmittavat, mutta saavat meidät parhaassa tapauksessa oivaltamaan mitä emme halua. Se lieneekin ainoa hyöty sille, että pohtii ikäviä asioita.

Kun tietää mitä ei missään nimessä halua, on helpompi tiedostaa mitä haluaa palavasti.

– Tämän jälkeen on kannattaa toimia kuten huippu-urheilija: Suunnata fokus maaliin eli pitää ajatukset ja tunteet linjassa tavoitteen kanssa. Voitosta on nautittava jo kauan ennen kilpailua. On tuuletettava, vaikka ollaan vasta harjoituskauden alussa, Holistic Health Coach Pirkko Tavaila sanoo.

Mitä kohti kuljet?

Tässä hetkessä ilmenevät ajatuksemme ja tunteemme paljastavat mitä kohti kuljemme. Kun keskittyy siihen mikä on pielessä, kulkee aina samaan vanhaan suuntaan. Ihminen on realisti, ja usein tarraamme kiinni siihen minkä näemme, kuulemme, tunnemme, maistamme ja haistamme juuri sillä hetkellä. Hedelmällisempää olisi luoda uudenlaista realismia valitsemalla vähitellen toisenlaisia ajatuksia kuin aiemmin.

– Me kaikki olemme inhimillisellä matkalla, välillä tulee takapakkia, mutta suuntaa voi muuttaa joka hetki, ajatus kerrallaan. Hyvä olo on merkki siitä, että suunta on itselle oikea, Pirkko Tavaila muistuttaa.

Ilo on tehokkain tapa varmistaa, että kulkee kohti maalia, eikä vain puhu siitä.

– Ilon tunne pitää oikealla taajuudella. Ilon taajuudella saa loistavia ideoita ja tulee hinku päästä toteuttamaan niitä. Iloenergiassa luovuus pääsee vauhtiin. Voimia riittää ja on tekemisen meininki, Tavaila kannustaa.

Kaiva ilo esiin:

- Harjoittele ilon tunnetta. Tiedosta mikä nostaa ilon tunnetta. Silitä kissaa, keskustele mielenkiintoisista asioista, ota tirsat, leivo kakku, ulkoile, vietä aikaa rakkaan kanssa.
- Harjoittele iloitsemaan pienistä asioista. Ilon tunne aiheuttaa lumipalloefektin. Pian havaitset yhä enemmän ilon aiheita. Ota mallia eläimistä ja leikkivistä lapsista, jotka kylpevät ilossa vähän väliä.
- Suo ilo muille, jos haluat kokea sen itse. Olipa kyse rahasta, rakkaudesta, urasta, matkoista, upeasta kodista tai terveydestä, harjoittele iloitsemaan toisen menestyksestä. Kateus ja paheksunta vievät kauemmaksi omasta maalista.
- Iloitse etukäteen. Vaikeinta on luottaa siihen, että tavoite on täyttymässä 100 % varmasti. Mitä aidommin iloitsee etukäteen sitä vahvempia impulsseja saa ja sitä hanakammin niihin tarttuu. Inspiraatio kuljettaa eteenpäin ja pian tuuletetaan.

Asiantuntijana: Holistic Health Coach, KTM, MTi Pirkko Tavaila
www.eatbenow.com