Tutkimuksen mukaan työhyvinvoinnin tärkeimmät seikat ovat hyvä työilmapiiri, motivoiva työ ja mahdollisuus vaikuttaa työn sisältöön ja toimenkuvaan.

Suomalaisen Työn Liiton Made by Finland -tutkimuksen mukaan 96 % suomalaisista on lisäksi sitä mieltä, että jokaisen työntekijän tulee kantaa vastuuta oman työyhteisönsä hyvinvoinnista. Tutkimuksessa vähemmän painoarvoa saivat työnhyvinvointitekijöinä palkka ja uralla eteneminen.

Oma vastuu työhyvinvoinnissa

Etenkin vanhimmat ja nuorimmat vastaajaryhmät painottavat oman vastuun merkitystä työhyvinvoinnissa. Suomalaista 93 % on sitä mieltä, että organisaatioiden täytyy kantaa vastuuta työntekijöidensä hyvinvoinnista myös taloudellisesti hankalina aikoina.

Suomalaisen Työn Liiton tutkimuspäällikkö Jokke Eljalan mukaan aiemmat tutkimukset osoittavat, että henkilöstöön ja tuotekehitykseen satsaavat yritykset ovat muita useammin voitollisia. 94 % kyselyyn vastanneista uskoo, että työ tuo hyvinvointia.

Lähde: Suomalaisen Työn Liitto

Kommentit

23

Pete

Kaikki mainitut tekijät ovat pitkälle johtamistyöstä lähtöisiä ts. esimiehen vaikutuspiirissä ja päätökset joko tukevat tai heikentävät yllämainittujen kokemusten syntymisen todennäköisyyttä.
3

Maria

Se on juurikin näin 40vuotta eri aloilla ja työpaikoilla koettu kongreettisesti.

Lisää uusi kommentti

To prevent automated spam submissions leave this field empty.