Vastaa kyselyyn

Hei työnhakija, haluamme kehittää palveluamme paremmaksi. Siksi olemme kiitollisia, jos vastaat kyselyymme. Osallistu kyselyyn tästä ›

Oikotie Työpaikat
Työhyvinvointi

Ilmapiiri on työhyvinvoinnin tärkein tekijä

24.10.2017 klo 13:18

Tutkimuksen mukaan työhyvinvoinnin tärkeimmät seikat ovat hyvä työilmapiiri, motivoiva työ ja mahdollisuus vaikuttaa työn sisältöön ja toimenkuvaan.

Suomalaisen Työn Liiton Made by Finland -tutkimuksen mukaan 96 % suomalaisista on lisäksi sitä mieltä, että jokaisen työntekijän tulee kantaa vastuuta oman työyhteisönsä hyvinvoinnista. Tutkimuksessa vähemmän painoarvoa saivat työnhyvinvointitekijöinä palkka ja uralla eteneminen.

Oma vastuu työhyvinvoinnissa

Etenkin vanhimmat ja nuorimmat vastaajaryhmät painottavat oman vastuun merkitystä työhyvinvoinnissa. Suomalaista 93 % on sitä mieltä, että organisaatioiden täytyy kantaa vastuuta työntekijöidensä hyvinvoinnista myös taloudellisesti hankalina aikoina.

Suomalaisen Työn Liiton tutkimuspäällikkö Jokke Eljalan mukaan aiemmat tutkimukset osoittavat, että henkilöstöön ja tuotekehitykseen satsaavat yritykset ovat muita useammin voitollisia. 94 % kyselyyn vastanneista uskoo, että työ tuo hyvinvointia.

Lähde: Suomalaisen Työn Liitto