Ikäsyrjinnän alaikäraja on laskussa. Viisi vuotta sitten ikäsyrkintää kokivat 52-vuotiaat, nyt jo 48-vuotiaat.

Hyvä terveys ja työilmapiiri ovat avainasemassa työelämässä pysymiselle. Ikäsyrjintä eli niin sanottu ikämuuri nousee kuitenkin eteen nyt jo 48-vuotiaana. Maaliskuussa 2016 tehtyyn tutkimukseen vastasi tuhat suomalaista. Se edustaa 18–70 -vuotiaita suomalaisia maantieteellisen jakauman, iän ja sukupuolen mukaan. Kyselyyn vastanneet uskovat työnsaantinsa vaikeutuvan 48-vuotiaana. Eläkkeelle vastaajat arvioivat jäävänsä  64-vuotiaana.

Edellinen tutkimus tehtiin vuonna 2013. Silloin työnsaannin nähtiin vaikeutuvan vasta 49-vuotiaana, ja eläkkeen uskottiin alkavan 63-vuotiaana. Pessimistisimpiä vastaajia olivat alle 30-vuotiaat: he arvioivat jäävänsä eläkkeelle  66-vuotiaina, mutta epäilivät työnsaannin vaikeutuvan jo 45-vuotiaana.

42 prosentin mukaan ikääntymisen vaikutuksia ei ole huomioitu tarpeeksi työpaikoilla. 25 prosenttia vastaajista ei tiennyt, onko niin tehty. Suurimpina ongelmina työelämässä vastaajat pitivät epäpäteviä esimiehiä ja huonoa työilmapiiriä.

Lähde: Talouselämä

Lue myös ikänäöstä

Kommentit

10

Asiasana

Ilmeisesti 35-vuotiaat kuvittelevat muuttuvansa radikaalisti tulevina vuosina, muuten on vaikea käsittää, miksi ne 50-vuotiaat alaiset ovat niin pelottavia. Vai onko rekrytoivat pomo 50 v ja leipiintynyt hommiinsa, eikä pysty kuvittelemaan, että kaikki muut viisikymppiset eivät ehkä olekaan. Ja miten se ikä sitten muka pitäisi ottaa huomioon työpaikoilla, useimmiten ei mitenkään, paitsi ettei siihen kiinnitetä hupmiota, koska se on turhaa. Jos sitten jonkun kohdalla näin ei ole ja pientä tukea tarvitaan, niin otetaan se sitten ihan normaalina asiana, ei minään mörkönä. Ja huomioidaan, että suorittavan työn fyysiset haasteet eivät useinkaan koske asiantuntijatöitä, mutta kaikenlainen henkinen kuormitus taas ei ole vaan vanhempien, vaan koko työyhteisön ongelma. Toki kaikessa näkyvät myös yksilölliset erot....

Lisää uusi kommentti

To prevent automated spam submissions leave this field empty.