Talous ja raha

HUSH HUSH – työ- ja edustusvaatteet lainaksi?

29.8.2018 klo 10:31

Tuskailetko työpukeutumisen kanssa? Onko sinulla usein edustustilaisuuksia tai työhön liittyviä juhlia, gaaloja tai muita tilaisuuksia, joihin tarvitset tilanteen mukaisen asun? HUSH HUSH on uusi designer-tuotteiden lainauspalvelu, joka perustuu jakamistalouteen.

HUSH HUSH on kuin rajaton vaatehuone, josta vaatteiden muodin ystävät voivat vaivattomasti ja organisoidusti lainata laadukkaita asuja ja laukkuja käyttäjältä käyttäjälle kohtuullista korvausta vastaan.

Vuokrattavien tuotteiden valikoima perustuu kotimaisiin ja ulkomaisiin maailmanluokan brändeihin. 24.8.18 toimintansa aloittanut, kuluttajille suunnattu yritys toimii ikään kuin välikätenä tuotteen omistajan ja lainaajan välillä. Omistaja voi olla yksityishenkilö tai designer.

Mistä idea lähti?

Yrityksen perustajat Raili Auraskari ja Reetta Pöllänen ovat vaatetusmuotoilijoita. Toimittuaan alalla he halusivat luoda yrityksen, jonka kautta designer-asut ja -asusteet voidaan käyttää yhä uudelleen erilaisiin tarpeisiin.

Mietimme kuinka saisimme vähälle käytölle jääneet tuotteet ihmisten vaatekaapeista kiertoon ja muillekin tarjottaisiin mahdollisuus pukeutua laadukkaisiin, upeisiin designer-tuotteisiin. Se, että ⅔ vaatekauppojen inventaariosta päätyy kaatopaikalle hyvin lyhyessä ajassa, ei voi jatkua.

– Resurssit loppuvat ja pelkästään uusien materiaalien keksiminen ei ole ainoa ratkaisu. Käytetään siis hyödyllisesti se mitä meillä jo on. Tällaisia lainauspalveluja löytyy jo ulkomailta, mutta todellinen muutos tapahtuu aina yksilötasolla ja tämä on meidän vastaisku kertakäyttömuotia vastaan, Raili Auraskari kertoo.

Näin HUSH HUSH toimii

HUSH HUSH toimii ”välikätenä” tuotteen omistajan ja lainaajan välillä. Omistajat toimittavat vaatteensa yrityksen showroomille, mistä lainaajat tulevat sovittamaan ja noutamaan ne vuokralle.

Kaikki tuotteet kuvataan yrityksen nettisivuille, jossa asiakkaat varaavat tuotteet ja suorittavat maksun. Yritys varastoi ja hoitaa vaatehuollon, lainauksen sekä palautuksen. Yrityksen valikoimiin on valittu naisten kotimaisia ja ulkomaisia maailmanluokan brändien juhla-asuja, pikkumekkoja ja takkeja sekä laukkuja.

Lainaushinta kattaa tuotteen huollon. Esimerkiksi Valentinon asu, jonka retail-hinta on 4.000 € on lainattavissa viikoksi hintaan 280 € ja Chanel Trendy CC-laukun (retail 4.300 €) vuokrahinta viikoksi on 215 €. Esimerkkinä vielä retail-arvoltaan 1.000 € asun vuokra on 5-10% riippuen tuotteen ajankohtaisuudesta ja huollettavuudesta.

HUSH HUSH seuraa aktiivisesti vaateteollisuuden liikkeitä nyt ja tulevaisuudessa. Suomalaisena edelläkävijänä HUSH HUSH tähtää myös maailmalle – ja sen tavoite on muuttaa ihmisten kulutuskäyttäytymistä, hillitä uuden ostamista ja luoda jokaisen naisen unelmien vaatekaappi yhä laajemman käyttäjän tavoitettavaksi. Palvelun kautta asiakkaat saavat vaihtelua pukeutumiseen ja ilon sekä uutuuden tunteen asusta ilman ostajalle tyypillistä morkkista.

HUSH HUSH, designer rental studio

Puh. 045 870 7622, contact@hushhush.fi

Pursimiehenkatu 29-31, Helsinki

www.hushhush.fi