Koulutus.fi teetti kyselyn, jonka mukaan esimiehiä ärsyttää alaisissaan eniten huonon ilmapiirin luominen työpaikalla.

Jopa kolmannes kyselyyn vastanneista esimiehistä mainitsee, että työpaikalta löytyy henkilöitä, jotka luovat huonoa ilmapiiriä työpaikalle. Alaisia sen sijaan ärsyttää pomoissaan sellaisista virheistä syyttäminen, joita he eivät ole tehneet. Kolmannes alaisista kokee turhaa syyttämistä silloin tällöin.

Vaikka palautteen antamisen niukkuutta pidetään esimiehessä vähiten ärsyttävänä piirteenä, niin melkein puolet kyselyyn vastanneista alaisista toivoisi saavansa enemmän palautetta. Esimiesten mukaan alaisen ärsyttävä tapa voi joskus olla myös kiitelty tapa toimia. Alaisen vähiten ärsyttäväksi toimintatavaksi näytti muodostuvan sellaisten tehtävien hoitaminen, joita esimies ei ole hänelle määrännyt. Yli 65 % esimiehistä vastasi myönteisesti kysymykseen, onko alainen hoitanut tehtäviä joita hänelle ei ole määrätty.

Mikä työpaikalla ärsyttää -niminen tutkimus toteutettiin toukokuussa 2015. Kyselyyn vastasi yhteensä 709, joista esimiehiä oli 31 % ja alaisia 69 %. Kyselyssä oli erikseen kysymykset alaisille ja esimiehille siitä, mitkä tavat ja käyttäytymiset toisessa osapuolessa ärsyttävät työpaikalla.

Lisätietoja tutkimuksesta: http://www.koulutus.fi/mika-tyopaikalla-arsyttaa-9533

Lähde: koulutus.fi

Kommentit

34

Turhia ihmisiä

Ihmiset joilla on asenne työpaikalla huono tuppaavat olemaan samanlaisia vapaa-ajallakin. Ei järkevää seuraa.
39

Artsi

Läheltä seuranneena vaimoni yliaktiivinen asenne ja jopa ilmaisen työn tekeminen työpaikalla ei ole johtanut mihinkään muuhun kuin hyväksikäyttöön. Kylhän sä pärjäät jne, tunteja voi vähentää muilta jne.
20

Joopa

Kyllä täsä on vakavati harkinnu alan vaihtoa. Töitä miltei mahdoton löytää.
45

omppu

Hmm, ja mikäs se huono asenne sitten on? Tuntuu että nykyisin pelkästään jonkun asian kritisoimimen tai ongelmakohtien avaaminen on negatiivinen asia ja saat negatiivisen leiman otsaasi. Olet hyvä tyyppi jos teet työsi nurkuamatta ja olet joo, joo -mies/nainen. Onko se oikeasti hyvä asia?
37

Kristalli

Noin kolmenkymmenen nuoren kesätyöntekijän esimiehenä voin todeta että ärsyttävintä on joutua jatkuvasti muistuttamaan työnkuvasta. Asenne usealla on tänä päivänä, että riittää kun on fyysisesti työpaikalla. Itse työn tekeminen onkin sitten jo hankalampi juttu. Selkä asiakkaalle käännettynä, fb:a päivitellen on turhan yleinen näky. Samoin on ihan yleistä, että tullaan kesätöihon ja ensimmäisen työviikon jälkeen ollaan vaatimassa jo kesälomaa.
36

Vain rahan takia.

Itseäni ottaa päähän se, että hommat lisääntyy mutta palkka ei. Itse olen töissä vain sen takia, että voin elättää itseni. En sen takia, että voisin miellyttää työkavereita, pomoja jne.
23

liikaonliikaa

Itse lopetin yrittäjyyden muutama vuosi sitten juurikin työntekijän kiusaamisen takia ei vaan esimiestä kohtaan vaan myös muita työntekijöitä kohtaan. Ay-liikeaktiivi joka on tunnollinen (mutta sadistinen) muita kohtaan, ihan mahdotonta päästä eroon ilman riitelyä ja oikeutta. Tälläinen työntekijää imee tyhjiin kaikkien työmotivaation ja tuloksen. No muut saivat kiittää yhtä työpaikkojen menetyksestä. No pääasia että hän sai omaa egoaan nostettua muutamia vuosia. Näin hänet pari vuotta sitten puiston penkillä tenuttamassa, säälinyt en yhtään.
18

päivänsäde

Voi harmi, jouduitte varmaankin energiavampyyrin kohteeksi, meillä työpaikalla aikalailla samanlainen ongelma,mutta ollaan pystytty pitämään "vampyyri" kurissa step by step- tarkoittaa, että "kohde" ( kiusattava) kerrallaan. Aikaa menee, mutta on nii kiva työporukka, että yhden ei anneta yden "ampiaisen" pilata sitä. Kyllä hän yhtenä päivän tajua itse, että on väärässä paikassa, tai sit parantaa käyttäytymistapoja- viimeistä ollaan jo huomattu, jes :-)
28

Tunnetaidotonta touhua

Aika mielenkiintoinen kysymyksen asettelu. Erityisesti kiinnosti miten esimiehet ajattelevat alaisistaan. Ei ihme, että on niin paljon ongelmia ihmissuhteissa työpaikalla, kun esimieskään ei ymmärrä mistä omat ärtymykset johtuvat. Se tunne on hänen sisältään syntynyt, alainen on sen herättänyt, mutta ei se ole hänen vika. Sen sijaan pitäisi miettiä miksi alainen valittaa tai aiheuttaa huonoa ilmapiiriä. Esimies voisi selvittää myös mitä ovat ne tämän alaisen tarpeet, jotka eivät täyty. Kyse on tunneosaamisesta työpaikalla puolin ja toisin. Usein ihmiset, jotka toimivat inhimillisesti ja uskaltavat tuoda esiin normaaleja ikäviäkin tunteitaan, saavat valittajan leiman, koska heidät tulkitaan väärin eikä haluta ymmrätää mitä tuon ilmaisun taustalla on. Toki kyse on myös viestintätyylistä. Eivät kaikki ole yhtä hyviä itse ilmaisussaan, mutta tätäkin asiaa voi kehittää.
29

Huonohko johtaja

No yllätys, että huonosta johtamisesta syntynyt huono ilmapiiri ärsyttää johtajia. Se kun paljastaa heidän ammattitaidottomuuden. Suomessa on hyvävelikerho-kulttuurin takia äärettömän heikkotasoisia johtajia, jotka kaipaavat vain yes-miehiä ympärilleen. Nämä yes-miehet ovat kumminkin yritysten voiton kannalta turmiollisia, ja senhän näkee jo taloustilanteestakin.
17

Pomppas

Kompaan täysin ko. kirjoitusta. Pääsääntöisesti juuri nämä seikat muodostavat huonon ilmapiiriin nämä huonot johtajat keräävät ympärilleen juuri nämä yes ihmiset. Näin saadaan se asiansa osaava lannistettua. Juuri kuluneena viikkona oli keskustelua " Onko ihmisten tarkoitus puuttua joka asiaan lähinnä mitättömiin työn kannalta, siitä sitten levittävät juttua " Tällähän on vain tarkoitus aiheuttaa pahaa mieltä henkilölle, joka päiväistä. Huono johtaja on huono mutta nämä osaavat asiansa mielistellään ja kerätään yes henkilöt ympärille... Pitääkin muistaa työ on vain työtä kun illalla sulkee oven takanaan siinä se....elämää on työajan jälkeenkin. Sekin pitää muistaa pahin vihollinen on oma työkaverisi, katso mitä puhut, mitä teet....pikkulintu on yes henkilö ja huonon johtajan käsikassara jonka avulla saa päteä... Hyväveli kultuuri luo suojatyöpaikkoja tehokkuudesta viis...
12

Noksu1

Noksun johto ei halunnut kuulla kuin hyviä uutisia alaisiltaan, sai mitä tilasi. Mikä oli lopputulos?
23

En dos tres

Suurin osa "esimiehistä" on totaalisen pihalla ihmislapsen perus käyttäymis psykologiasta ja management by perkele tuntuu olevan ainoa ohjenuora. Tiedättekös että töissä voi olla myös hauskaakin, ilman että tulos siitä kärsii.
20

Alainen

Ainoa hyväksytty vastaus on nykyään: ihanaa! Kyllä! tottakai! Kaikki muu on valittamista.
5

Smithe7

Howdy! I basically would like to give a huge thumbs up for the good data you've got here on this post. I will probably be coming once again to your weblog for far more soon. kkeaggaddgccbegb
0

Minavaan

Tassa huono Www.mxs.fi https://duunitori.fi/yritys/mx-software

Lisää uusi kommentti

To prevent automated spam submissions leave this field empty.