Työhyvinvointi

Huolehdi hyvinvoinnistasi työpaikalla

16.1.2017 klo 15:02

Aion huolehtia itsestäni, syödä terveellisemmin, liikkua enemmän, stressata vähemmän... Alkuvuosi on lupauksia täynnä. Kuulostaako tutulta?

Alku vuosi on lupausten aikaa. Vaikka itsestä ja terveydestä huolehtiminen ei olisikaan muotoutunut tarkaksi lupaukseksi, terveysasiat käyvät monella mielessä juuri vuoden alussa. Eikä mikään ihme, sillä uusi vuosi hyvä tilaisuus tarkastella omia tapojaan ja karsia ei-toivottuja tottumuksia tai omaksua uusia tapoja.

Olipa tavoite mikä tahansa, niin on hyvä muistaa, että työpaikalla tulee yleensä vietettyä yli puolet valveillaoloajasta. Näin ollen hyvinvoinnista huolehtimista ei tule unohtaa työpäivän aikana. Kun terveellisiä elämäntapoja muistaa noudattaa töissä, ei kaikki jää vapaa-aikana tehtäväksi.

Näin huolehdit hyvinvoinnistasi työpäivän aikana:

Pidä lyhyitä taukoja päivän mittaan

Yksi helpoimmista tavoista huolehtia omasta hyvinvoinnista työpäivän aikana on pitää taukoja. Ihminen pystyy keskittymään vaativiin tehtäviin yhtäjaksoisesti vain noin tunnin verran. Säännölliset, lyhyet tauot pitkin työpäivää tarjoavat niin keholle kuin mielellekin kaivatun irtioton työstä, mikä vähentää fyysistä rasitusta ja henkistä stressiä.

Juo tarpeeksi vettä

Taukojen lisäksi on hyvä muistaa juoda riittävästi vettä. Nyrkkisääntönä voidaan pitää vähintään 1 litra vettä työpäivän aikana, vaikka yksilöllinen vedentarve vaihtelee esimerkiksi iän ja aktiivisuuden mukaan. Muista, että janon tunne on merkki siitä, että keho kärsii nestehukasta.

Syö terveellisesti

Muista syödä työpäivän aikana ravitsevaa ja terveellistä ruokaa tarpeeksi usein välttääksesi verensokerin heittelyn. On parempi syödä kevyempiä aterioita muutaman tunnin välein kuin tankata pari suurta ateriaa päivässä. Näin jaksat keskittyä paremmin.

Liiku paljon

Kevyt liikunta pitkin päivää auttaa pitämään huolta hyvinvoinnista. Kävele portaat hissin sijaan, kävele lounastauon päätteeksi kortteli ympäri, käy vessassa ja hae juotavaa mahdollisimman kaukana toimipisteestäsi, niin saat jaloitella. Jos työpöytäsi on säädettävissä,  tee välillä töitä seisten.

Lähde: Eden