Kuukauden katsotuin

Huhtikuun katsotuin: Ravintolatyöntekijä McDonald´siin

15.5.2019 klo 8:13

Huhtikuun katsotuin työpaikkailmoitus oli McDonald´sin ilmoitus, jossa haettiin ravintolatyöntekijää.

1. Miten päädyitte ilmoittamaan Oikotiellä? Millaista palautetta saitte ilmoituksesta?

Halusimme vahvistaa rekrytointinäkyvyyttämme kesätyöntekijöiden palkkaamiseksi ravintoloihimme ympäri Suomen. Vaikka ilmoitus on ns. perusilmoitus, niin silti siitä palautteen perusteella tulee läpi Mäkkärin reipashenkinen ja hyvän fiiliksen työilmapiiri.

2. Miksi arvelette ilmoituksenne/työtehtävänne kiinnostaneen hakijoita?

McDonald’s pystyy tarjoamaan työnhakijalle, joka usein on nuori, monia niitä asioita, jotka ovat heille tärkeitä juuri sillä hetkellä. Näitä asioita tutkimusten mukaan ovat mm. vapaus suunnitella omaa elämää, mikä vaatii työpaikalta joustavuutta esimerkiksi työaikojen suhteen.

Toisena asiana nostan esiin samanhenkisen työporukan, jonka kanssa on oikeasti kiva tehdä töitä. Lisäksi olemme brändi, jonka kaikki tuntevat, ja johon voi luottaa myös työnantajana. Meillä on myös käytännössä töitä tarjolla monella paikkakunnalla, eikä pohjakoulutusta tarvita, vaan me koulutamme työtehtäviin. Kynnys hakea pitäisi siis olla matalalla ja nuorelle on myös jatkossa hyötyä siitä, että on kartuttanut työkokemusta Mäkkäristä. Toki myös oma raha merkitsee.

3. Mikä yllätti teidät tässä rekrytointiprosessissa?

Rekrytointiprosessi sujui odotusten mukaisesti. Ilmoitukseen on tärkeää saada kaikkien ravintoloiden paikkakunnat esille.

4. Tulevaisuuden suunnitelmat > rekrytointitarpeet ja tavoitteet?

McDonald’s-ravintoloihin voi hakea jatkuvasti. Nettisivuillamme on lista avoimista työpaikoista. Seuraava rekrytointipiikki ajoittuu syksyyn, jolloin osa työntekijöistämme jatkaa matkaansa opintoihin ja mahdollisesti vähentää meille tekemiään tunteja. Moni kuitenkin jatkaa meillä työsuhteessa tehden töitä ja kartuttaen työkokemusta opintojen ohella.

Meillä näkee harvoin julkisesti auki vuoropäällikön tai ravintolapäällikön paikkoja, koska koulutamme sisäisen polun kautta näihin tehtäviin. Vinkkinä siis hakijoille, että hakemalla ravintolatyöntekijän tehtävään voi päästä nopeastikin esimiestehtäviin. Itsekin olen sitä kautta työurani Mäkkärillä aloittanut ja monien mielenkiintoisten tehtävien kautta nykyiseen rooliini päätynyt.

5. Mitä työnantajakuva merkitsee yrityksellenne ja miten se on teillä hoidettu?

Työnantajakuvalla on kahdenlainen merkitys. Toisaalta se on tärkeä, kun päätetään siitä, mihin työpaikkaan halutaan hakea töihin. Yhtä tärkeää on se, että nykyiset työntekijät voivat tuntea ylpeyttä omasta työpaikastaan. Tärkein keino parantaa työnantajakuvaa on tehdä työpaikalla tekoja, jotka vaikuttavat myönteisesti työntekijöiden oikeaan kokemukseen työpaikasta. Tämän jälkeen niistä voi sitten kertoa myös julkisesti.

Kysymyksiin vastasi McDonald´sin henkilöstöjohtaja Maarit Latvala.

Lista kuukauden katsotuimmista ilmoituksista löytyy Oikotie Työpaikkojen Markkinatieto-sivulta.