Talous ja raha

Huaweilta merkittävä investointi Tampereelle

12.9.2016 klo 16:16

Uusi tutkimus- ja tuotekehitysyksikkö vihittiin käyttöön 12.9.2016.

Maailmanlaajuinen tieto- ja viestintäteknologian ratkaisujen tarjoaja Huawei on perustanut uuden tutkimus- ja tuotekehitysyksikön Tampereelle. Tampereen upouuden yksikön painopiste on kuluttajatuotteiden audio- ja kuvantamisteknologiassa. Maanantaina 12.9. avajaisiaan juhlineen yksikön painopiste on erityisesti kuluttajatuotteisiin kehitettävässä audio- ja kuvantamisteknologiassa. Tampereen uusi yksikkö on osa laajempaa mobiililaiteteknologiaan keskittyvää tutkimus- ja tuotekehityskokonaisuutta.

Huawein Suomen tutkimus- ja tuotekehityskeskuksen johtaja Mikko Terhon mukaan Tampereella oli saatavilla runsaasti korkeasti koulutettua ja ammattitaitoista työvoimaa sopivilta tutkimusaloilta. He kehittävät kameraratkaisuja sekä kuvantamisen ja audion algoritmejä erilaisiin kulutuselektroniikkatuotteisiin.

Lisäksi yksikkö tekee tutkimusyhteistyötä Tampereen yliopistojen kanssa. Tässä vaiheessa Tampereen teknillisen yliopiston (TTY) kampuksella sijaitsevalle Kampusareenalle on rekrytoitu jo neljäkymmentä henkilöä, ja keskukseen rekrytoidaan yhä lisää henkilökuntaa. Ensimmäisen tutkimuskeskuksensa Huawei perusti Helsinkiin vuonna 2012, ja myös sinne etsitään uusia osaajia.

Kaiken kaikkiaan Suomen tutkimus- ja tuotekehitysyksiköissä työskentelee tällä hetkellä jo yli 240 työntekijää. Huawei on muutamassa vuodessa noussut Suomen suurimpien yritysten joukkoon. Kasvutahtimme ICT-alalla on ollut huima – viime vuonna se oli peräti 183 prosenttia.

Suuren yhtiön asettuminen Tampeelle voi houkutella jatkossa kaupunkiin muitakin globaaleja yrityksiä. Huawei on hyvä esimerkki siitä, kuinka pitkäjänteistä työtä uusien ulkomaalaisten investointien saaminen Tampereelle vaatii. Lähes viiden vuoden työ kantaa nyt hedelmää.

Tampereen tutkimuskeskus on perustettu yhteistyössä Tampereen teknillisen yliopiston, Suomen Yliopistokiinteistöjen, Tampereen kaupungin sekä Invest in Finlandin kanssa.

Lisätietoja Huaweista:
Huawei on johtava maailmanlaajuinen tieto- ja viestintäteknologian ratkaisujen tarjoaja, joka palvelee telealan operaattoreita, yrityksiä, kuluttajia ja julkista sektoria. Yhtiö tekee myös tiivistä yhteistyötä yliopistojen kanssa ympäri maailman. Huawein innovatiivisia ICT-ratkaisuja, -tuotteita ja -palveluita käytetään yli 170 maassa.

Huawei työllistää maailmanlaajuisesti yli 176 000 henkilöä, ja yrityksen 9 900 Euroopassa olevasta työntekijästä 1 200 työskentelee tutkimuksen ja tuotekehityksen (T&K) parissa. Yrityksellä on 18 T&K-keskusta kahdeksassa Euroopan maassa (Suomi, Belgia, Ranska, Saksa, Irlanti, Italia, Ruotsi ja Iso-Britannia) ja se operoi lukuisia innovaatiokeskuksia yhteistyössä tele- ja ICT-alan partnerien kanssa.

Vuonna 1987 perustettu Huawei on yksityinen yritys ja täysin työntekijöidensä omistama. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Kiinan Shenzhenissä.

Lähde: Huawei