Oletko kuullut hofficesta? Se on lyhenne sanoista home ja office. Hoffice toimii niin, että joku avaa kotinsa ovet tuntemattomille etätyöntekijöille. Töitä tehdään tavoitteellisesti 45 minuutin jaksoissa niin, että aluksi kerrotaan mitä aiotaan saada aikaan, ja seuraavaksi miten tavoitteissa onnistuttiin.

Eikö kuulostakin hauskalta? Hofficen voi perustaa minne vain. Kutsut vain koolle joukon ihmisiä ja alatte työskennellä. Mielenkiintoista ja mukavaa!

Myös Työterveyslaitoksen erikoistutkija Virpi Ruohomäki toivottaa Hofficen tervetulleeksi suomalaiseen työkulttuuriin. Yksin tekeminen on Suomessa yleistynyt. Ihminen kaipaa työyhteisöä. Hofficen avulla voi saada kaivatun työyhteisön aina kun haluaa.

Toki Hofficessa on omat riskinä, esimerkiksi se, että työn ja vapaa-ajan roolit sekoittuvat. Myös työergonomiaan täytyy kiinnittää huomiota, jos työskentelee pitkään tiloissa, joita ei ole suunniteltu työntekoa varten.

On myös muistettava, että etätyö voi vaikuttaa työergonomiaan myös myönteisesti. Kaliforniaan on jo syntynyt massiivisten liikenneruuhkien seurauksena epävirallisia kotitoimistoja hieman samaan tapaan kuin Hofficessa. Viihtyvyys on tärkeää.

Ruotsalainen idea

Hoffice on alun perin ruotsalaisten Christofer Gradin Franzenin ja Johline Zandran kehittämä projekti, joka sai alkunsa vuoden 2013 syksyllä. Ruotsissa Hoffice-päivät keräävät yleensä noin 4–10 henkeä työskentelemään yhdessä.

Suomessa kaksi ensimmäistä Hoffice-päivää täyttyivät nopeasti ja kiinnostusta riitti. Ensimmäisten päivien osallistujista enemmistö oli naisia, mutta järjestäjä Jaakko Blomberg uskoo miestenkin innostuvan, kunhan sana kiirii ja suosio nousee edelleen.

Pääkaupunkiseudun Hoffice-päiviä voi seurata Facebookissa Hoffice Helsinki -ryhmässä. Tapahtumia on kaavailtu Helsingin lisäksi ainakin Tampereelle.

Lähde: Vantaan Sanomat