Vastaa kyselyyn

Hei työnhakija, haluamme kehittää palveluamme paremmaksi. Siksi olemme kiitollisia, jos vastaat kyselyymme. Osallistu kyselyyn tästä ›

Oikotie Työpaikat
Työllisyysnäkymät

Henkilöstöpalveluyrityksillä menee hyvin

20.2.2018 klo 7:00

Talouden kohentuessa henkilöstövuokrausyrityksillä menee hyvin.

Henkilöstöpalveluyritysten liiton tuoreen kyselyn mukaan henkilöstövuokrauspalvelujen liikevaihto oli marraskuussa 2017 noin 100 miljoonaa euroa. Kasvua oli edellisvuoden vastaavaan aikaan jopa 26 %.

Henkilöstöpalveluyritysten liiton toimitusjohtaja Merru Tuliara toteaa, että kyseessä on suhdanneherkkä ala. Esimerkiksi vuonna 2009 alan liikevaihto laski lähes 30 %.

Tuliaran mukaan myös työn luonteen muutos alkaa heijastua tilastoihin, suhdanteista riippumatta. Työtä tehdään nyt enemmän pienemmissä jaksoissa, joten alan yrityksiä tarvitaan yhdistämään töitä ja tekijöitä keskenään.

Tammikuusta kesäkuuhun 2017 yltävän puolivuotiskatsauksen mukaan toimialoista suurin kasvu löytyy teollisuudesta. Kovista ammattilaisista on suuri pula. ICT-sektorilla pulaa on muun muassa sovelluskehittäjistä.

Yritykset ratkovat tekijäpulaa esimerkiksi pikakoulutuksilla. Academy Finland järjestää Helsingissä kursseja, joiden tarkoituksena on tehdä henkilöstä koodari kahdessatoista viikossa.

Academyn johtaja Jukka Pulkkisen mukaan vuonna 2018 tavoitteena on kouluttaa 100 ihmistä ja seuraavana vuonna 200. Vuonna 2020 pystyttäisiin kouluttamaan jo 400 henkilöä.

Lähde: Kaleva