Työhyvinvointi

Helpota arkea, tilaa ruoat kotiin

24.3.2015 klo 13:12

Raskaan työpäivän jälkeen ajatus ruuhkaiseen ruokakauppaan menemisestä tuntuu harvoin houkuttelevalta, etenkin kun viikkotasolla kauppareissuihin saa uppoamaan useita tunteja. Mutta miksi raahata kauppakasseja kotiin kädet venyen, kun ostokset voi tilata mukavasti suoraan ovelle kannettuina?

Tilaamalla ruoat kotiin kerran kaksi viikossa säästää paitsi aikaa myös rahaa. Jokainenhan tietää, että nälkäisenä kaupassa tulee tehtyä heräteostoksia, koska vatsan kurniessa jopa koiranruoat näyttävät houkuttelevilta.

Mistä ja miten tilata?

Valtakunnallisesti Suomessa toimii useita elintarvikkeiden verkkokauppapalveluja. S-ryhmän ja K-ryhmän verkkoruokakauppojen lisäksi ostoksia voi tehdä valtakunnallisesta kauppa-autopalvelusta. Pääkaupunkiseudulla ruokavarastojen täydennys onnistuu myös esimerkiksi Kauppahalli.24 -palvelusta, josta löytyy perustuotteiden lisäksi hyvä valikoima luomua ja pientilojen tuotteita.

Tuoteryhmittäin lajiteltujen elintarvikkeiden ostaminen on helppoa: klikkaat vaan haluamaasi tuotetta ja merkitset, montako niitä haluat. Kun korisi on ”täynnä”, on aika siirtyä kassalle, jossa voit valita haluamasi ajan kotiinkuljetukselle.

Mitä kotiinkuljetus maksaa?

Kotiinkuljetuksen hinta vaihtelee ajankohdan ja jäsenyytesi mukaan. S-ryhmällä kotiinkuljetus maksaa Alepasta S-etukortilla 6,90€ (ilman S-etukorttia 9,90 €) ja Prismasta 9,90€ (ilman S-etukorttia 12,90 €). Tilaus tulee tehdä viimeistään edellisenä päivänä. Samana päivänä toimitettaviin tilauksiin lisätään 5 € lisämaksu.

K-ryhmän toimitushinta on 9,90 €. K-ruokakauppojen tilaus tulee tehdä edellisenä päivänä, kun taas Citymarketissa iltapäivällä toimitettavan tilauksen ehtii jättää vielä aamullakin. Yli 130 € tilaukset toimitetaan kotiin veloituksetta.

Ruoka.net -kauppa-auton hinnasto vaihtelee 9,95 € - 15,95 € välillä, Kauppahalli.24:n toimitusmaksu puolestaan liikkuu 8 – 10 € välimaastossa.

Tarkasta hinnat palveluiden omilta sivuilta.

Valikoima määräytyy kotiosoitteen mukaan

Ostosten tekeminen yhdessä kotisohvalla on huomattavasti leppoisampaa kun kinastella lasten kanssa kaupassa, ostetaanko karkkia ja jäätelöä vai ei. Voit tallentaa perheesi suosikkituotteet palveluun, josta voit hakea ne nopeasti seuraavia ostoksia tehdessäsi.

Huomaa, että käytännössä palvelujen tarjoama tuotevalikoima määräytyy postinumerosi mukaisesti. Vaikka esimerkiksi Foodie.fi:ssä tuotevalikoima on todella laaja, valtaosa tilauksista toimitetaan Prisman sijaan lähi-Alepasta, jossa saatavuus on rajatumpi. Tilausta tehdessäsi voit sallia tai kieltää haluamasi tuotteen korvaamisen vastaavalla tuotteella.

Inspiraatiota aterioiden suunnitteluun

Ruokatilauksen tekeminen kotiin vaatii hieman aterioiden suunnittelua, mutta se ei ole vaikeaa. S-ryhmän Foodie.fi-palvelussa on verkkoruokakaupan lisäksi suosittelupalvelu, joka auttaa viikon ruokalistan ideoimisessa ja helpottaa ostamista: palvelussa on 10 000 teemoittain jaoteltua reseptiä, osa niistä käyttäjien omia. Kun löydät sopivan reseptin, voit kerralla klikata sen valmistukseen kuuluvat tuotteet ostoskoriisi.

Hyvä puoli nettiostosten tekemisessä on myös se, ettei ostosten loppusumma tule yllätyksenä, koska laskuri näyttää jatkuvasti tilanteen reaaliajassa. Palvelun avulla näet myös, paljonko eri tyyppisten ruokien valmistaminen tulee maksamaan. Jos budjetti on tiukalla, voi palvelusta hakea yksinomaan edullisia reseptejä. Kun luot palveluun profiilin, jossa kerrot tuote- ja ruokamieltymyksistäsi, se suosittelee sinulle makuusi sopivia tuotteita ja reseptejä sekä huomioi muun muassa ruoka-aineallergiasi.

Tutustu ruokaverkkokauppoihin:

S-ryhmän verkkokauppa (Alepa Kauppakassi ja Prisma Kauppakassi): foodie.fi

K-ryhmän verkkokaupat: k-ruokakauppa.fi ja ruoka.citymarket.fi

Valtakunnallinen kauppa-autopalvelu: ruoka.net

Kauppahalli24.fi -palvelu: kauppahalli24.fi