Kuukauden katsotuin

Heinäkuun katsotuin: IKEA Suomi, People Culture Manager

16.8.2019 klo 10:36

Heinäkuun katsotuin työpaikkailmoitus oli IKEA Suomen ilmoitus, jossa haettiin People Culture Manageria service officeen.

1. Miten päädyitte ilmoittamaan Oikotiellä?

Ilmoitamme kaikki IKEA Suomen avoimet työpaikat aina omilla nettisivuillamme. Lisäksi käytämme myös muita ilmoituskanavia, jotka valitsemme tehtäväkohtaisesti avoimesta työtehtävästä riippuen. People & Culture Manager -työtehtävän kohdalla halusimme tavoittaa erityisesti henkilöstöhallinnon osaajia ja näin päädyimme ilmoittamaan työpaikasta myös Oikotiellä.

2. Miksi arvelette ilmoituksenne/työtehtävänne kiinnostaneen hakijoita?

IKEA on monipuolisuutensa ansiosta kiinnostava työpaikka monille, ja nyt haussa ollut People & Culture Manager -rooli mahdollistaa laaja-alaisen työskentelyn yrityksessämme IKEA-arvojen ytimessä. Visiomme on luoda parempaa arkea niin asiakkaillemme kuin työntekijöillemmekin, ja on ollut ilo huomata miten juuri visiomme sekä IKEA-arvomme ovat inspiroineet monia hakemaan meille töihin.

Työntekijämme arvostavat meillä hyvää yhteishenkeä, vastuullisuutta sekä monipuolisia työtehtäviä. Kansainvälisyytemme ansiosta monet työntekijämme rakentavat IKEA-polkua myös ulkomailla ja useat myös vaihtavat toiminnosta toiseen. Meillä on siis mahdollista luoda monenlaisia urapolkuja!

3. Mikä yllätti teidät tässä rekryprosessissa?

Aiempina vuosina kesäkuukaudet ovat olleet hieman hiljaisempia rekrytoinnin saralla, joten olimme iloisesti yllättyneitä siitä, kuinka paljon saimme tehtävään hakijoita. Moni oli siis laiturinkin nokassa miettinyt, miltä IKEA-ura maistuisi! Tämä oli tietysti erittäin positiivinen juttu!

4. Tulevaisuuden suunnitelmat > rekrytointitarpeet ja tavoitteet?

Toimintamme kehittyy jatkuvasti, ja rekrytoimmekin toistuvasti uusia osaajia joukkoomme. Kaupan alalle ominaisesti meillä on toki tarjolla paljon osa-aikatyötä, mutta haemme usein osaajia myös esimies- ja asiantuntijatehtäviin.

Kaupan ala on mielenkiintoisessa kehitysvaiheessa ja uskomme, että meillä on jatkossakin tarjota mielenkiintoisia ja haastavia työtehtäviä niin pitkän työuran tehneille kuin vasta työuransa aloittaville.

5. Mitä työnantajakuva merkitsee yrityksellenne ja miten se on teillä hoidettu?

IKEA-visiomme ohjaa meitä luomaan parempaa arkea monille ihmisille ja tämä visio pätee myös työntekijöihimme. Tiedämme, että työ on merkittävässä roolissa siinä, millaisena oma arki koetaan. Uskomme, että viihtyisä ja aikaansaava työilmapiiri syntyy, kun työntekijät pääsevät vaikuttamaan omaan työhönsä ja kokevat olonsa työyhteisössä tervetulleiksi ja arvostetuiksi. Hyvä työilmapiiri ja yhteishenki näkyvät työyhteisössä viihtyvyytenä, joka välittyy myös luonnollisesti ulospäin niin asiakkaille kuin potentiaalisille työnhakijoille.

Kysymyksiin vastasi IKEA Suomen Recruitment, Selection&Onboarding Leader Petra Casagrande.

Lista kuukauden katsotuimmista ilmoituksista löytyy Oikotie Työpaikkojen Markkinatieto-sivulta.