”Harjoittelu on erinomainen tapa löytää työ uudelta alalta”, sanoo Deloittella harjoittelijana aloittanut seniorikonsultti Atte Salminen. Tänä syksynä Deloitte Young Stars -harjoitteluohjelmaan haetaan noin 30:tä nuorta kykyä.

Deloitte tarjoaa yrityksille tilintarkastukseen, verotukseen, liikkeenjohdon konsultointiin, riskienhallintaan ja yritysjärjestelyihin liittyviä asiantuntijapalveluita. Työ vaatii vankkaa kokemusta ja ammattitaitoa, mutta sen lisäksi yritys haluaa joukkoonsa nuoria asiantuntijalupauksia, jotka täydentävät tiimiä tuomalla mukanaan alan uusinta tietoa ja tuoretta näkemystä.

Meneillään olevassa Deloitte Young Stars -haussa on mahdollista hakea harjoittelijaksi kaikille Deloitten palvelualueille. Alalle soveltuvan koulutuksen lisäksi harjoittelijoilta toivotaan analyyttisuutta ja ongelmanratkaisukykyä, joita testataan hakuprosessin aikana toimialaan liittyvillä case-tehtävillä.

Heti mukaan projekteihin

Turun kauppakorkeakoulusta valmistunut Atte Salminen aloitti Deloitten harjoittelijana keväällä 2011. Kansantaloustieteen maisterina hän löysi paikkansa riskienhallinnan palveluista.

Nyt Salminen on edennyt yrityksessä seniorikonsultiksi.

”Työssäni muun muassa autan asiakkaitamme riskienhallinnassa sekä kehitän heidän yritysvastuullisuuttaan. Tässä iässä en vielä koe tarvetta erikoistua yhteen alueeseen, vaan haluan oppia mahdollisimman paljon eri aloilta ja edetä myöhemmin kenties esimiestehtäviin”, Salminen kertoo.

Riskitön tapa tutustua

Salminen uskoo, että vaativilla aloilla harjoittelumahdollisuus madaltaa kynnystä hakea töitä ja päästä uraan kiinni.

”Työpaikkailmoituksissa vaaditaan yleensä valtavasti erilaista osaamista, mikä voi tuntua vastavalmistuneesta mahdottomalta. Määräaikainen harjoittelu on helpompi ja samalla riskitön tapa tutustua uuteen alaan ja yritykseen. Neljässä kuukaudessa ei vielä kasva tekijäksi, mutta saa käsityksen siitä, miten asiat yrityksessä toimivat”, Salminen sanoo.

Oppaana counselorit, turvana buddyt

Deloittella harjoittelijat ovat hyvässä seurassa. Heidän counseloireinaan toimivat vanhemmat asiantuntijat, jotka auttavat omien tavoitteiden luotaamisessa sekä urakehityksen suunnittelemisessa. Alussa jokainen uusi deloittelainen saa myös oman buddyn, joka neuvoo käytännön asioissa sekä tutustuttaa työympäristöön ja kollegoihin. Nykyään Salminen toimii itsekin buddynä nuoremmille.

Salminen kehuu Deloitten työkulttuuria ja samanhenkistä työporukkaa, johon mahtuu sekä kokemusta että nuoruuden intoa. Asiantuntijapalveluista kiinnostuneita hän kannustaa hakemaan mukaan avoimin mielin.

”Suosittelin juuri Deloittea kaverilleni. Kiinnostavan työn ja hyvien etenemis- mahdollisuuksien lisäksi meillä on paljon kivoja aktiviteettejä. Itse olen tutustunut moniin työkavereihin futiskerhossa. Ihan kaikkia yhtätoista harrastuskerhoa en vielä ole ehtinyt kokeilla”, Salminen toteaa.

Hakuaika Deloitten Young Stars -harjoitteluun jatkuu 19.10.2014 saakka.

Lue lisää: http://www.deloitte.com/fi/trainee

TESTAA, oletko seuraava Deloitte Young Star, haku on auki: www.facebook.com/DeloitteFinland?ref=hl


Deloitte on yksi maailman johtavista asiantuntijaorganisaatioista. Tarjoamme asiantuntijapalveluita tilintarkastuksessa, verotuksessa, konsultoinnissa ja rahoitusneuvonnassa. Toimimme yli 150 maassa ja työllistämme maailmanlaajuisesti yli 200.000 henkeä.

Teksti: Anna Väre, Kuva: Laura Mendelin. Artikkeli on julkaistu Helsingin Sanomien välissä ilmestyneessä Sanoma Rekrytointimedioiden Kasvun tekijät -liitteessä 20.9.2014.