Työnhaku

Haluatko ylennyksen? Tee näin.

21.6.2016 klo 15:15

Kukapa ei haluaisi edetä urallaan nopeasti. On olemassa ominaisuuksia ja taitoja, jotka nappaavat pomojen huomion. Kunnianhimoisen uraohjuksen kannattaa kehittää nämä asiat huippuunsa.

Taloussivusto Fortunen mukaan nämä kuusi asiaa pitää olla kunnossa, jos haluaa ylennyksen:

1. Osoita olevasi johtaja

Vaikka olisit harjoittelija tai urasi alussa oleva työntekijä, voit osoittaa monin tavoin pystyväsi toimimaan johtajan roolissa. Ole päättäväinen ja intohimoinen sekä näytä itsevarmuutesi. Ole utelias ja ymmärrä, miten oma tehtäväsi sopii organisaation isompaan kuvaan.

2. Ole tiimipelaaja

On mahdotonta menestyä ilman muita ihmisiä. Työelämässä on osattava toimia onnistuneesti ryhmässä ja muiden ihmisten kanssa.

3. Toteuta

Tee parhaasi, aina. Jokainen työtehtävä on mahdollisuus osoittaa se, millainen työntekijä olet. Toteuta tehtävät loppuunasti huolella.

4. Älä mikromanageroi

Kaikkea ei voi tehdä itse. Delegoi, luota ja jaa tehtäviä.

5. Tee läksysi

Jos todella haluat ylennyksen, sinun täytyy osoittaa kykeneväsi tekemään enemmän kuin mitä nykyisessä työssäsi teet. Opiskele niitä asioita, joiden avulla pääset sinne, mihin haluat.

6. Kestä myös huonot uutiset

Työyhteisössä kaikki ei aina mene suunnitellusti. Monilla on kyllä halua kertoa hyvistä uutisista, ennätyksistä ja tavoitteiden täyttymisestä. Huonojen uutisten sietäminen onkin vaikeampaa. Kanna vastuu myös negatiivisista asioista.

Lähde: Taloussivusto Fortune, Talouselämä