Kukapa ei haluaisi edetä urallaan nopeasti. On olemassa ominaisuuksia ja taitoja, jotka nappaavat pomojen huomion. Kunnianhimoisen uraohjuksen kannattaa kehittää nämä asiat huippuunsa.

Taloussivusto Fortunen mukaan nämä kuusi asiaa pitää olla kunnossa, jos haluaa ylennyksen:

1. Osoita olevasi johtaja

Vaikka olisit harjoittelija tai urasi alussa oleva työntekijä, voit osoittaa monin tavoin pystyväsi toimimaan johtajan roolissa. Ole päättäväinen ja intohimoinen sekä näytä itsevarmuutesi. Ole utelias ja ymmärrä, miten oma tehtäväsi sopii organisaation isompaan kuvaan.

2. Ole tiimipelaaja

On mahdotonta menestyä ilman muita ihmisiä. Työelämässä on osattava toimia onnistuneesti ryhmässä ja muiden ihmisten kanssa.

3. Toteuta

Tee parhaasi, aina. Jokainen työtehtävä on mahdollisuus osoittaa se, millainen työntekijä olet. Toteuta tehtävät loppuunasti huolella.

4. Älä mikromanageroi

Kaikkea ei voi tehdä itse.  Delegoi, luota ja jaa tehtäviä.

5. Tee läksysi

Jos todella haluat ylennyksen, sinun täytyy osoittaa kykeneväsi tekemään enemmän kuin mitä nykyisessä työssäsi teet. Opiskele niitä asioita, joiden avulla pääset sinne, mihin haluat.

6. Kestä myös huonot uutiset

Työyhteisössä kaikki ei aina mene suunnitellusti. Monilla on kyllä halua kertoa hyvistä uutisista, ennätyksistä ja tavoitteiden täyttymisestä. Huonojen uutisten sietäminen onkin vaikeampaa. Kanna vastuu myös negatiivisista asioista.

Lähde: Taloussivusto Fortune, Talouselämä

Kommentit

13

Anonyymi

ihan paska kirjoitusta, ei töitä ja syynä on yleensä sukulaisuussuhteet, ei koulutuksel tai tittelil oo mitään merkitystä tänä päivänä, olit kuinka taitava tai koulutettu hyvänsä!!!ja sitten on nää rekrytointifirmat, mitkä tekee yhteistyötä te-KESKUSTEN KANS, NIIN EI NILLÄÄKÄÄN OO MUUTA KUIN ALISTAA TYÖTÄTEKEVÄ JA KIERRÄTTÄÄ VEROT MUIHIN MAIHIN, JOS YLEENSÄ MAKSELEVAT SEMMOISIA KUIN VEROJA, SUOMES PIENYRITTÄJÄT TAPETAAN IHME POLIISIEN TILINTARKASTAJIEN TAI RIKOSTUTKIJOIDEN PALKKAAMISELLA!!!!JA HERRAT SAA AINASKI OMANSA!!!JA TÄÄ ON FAKTAA, PERKELE!!!KUSIPÄÄT!!!!
16

Ville

7. Pyri ajattelemaan positiivisesti.:)
15

jaska

Eli kiteytettynä: Pingota pipo tiukalla, tee muidenkin hommat valittamatta ja hymyile, vaikka satais saavitolkulla pas*kaa niskaan. Älä myöskään sano ääneen mitä ajattelet. On paljon suotavampaa vatvoa asioita kahvipöydässä tai seläntakana.
12

MaLou

Aivan asiaa. Näin se menee. Jos ei ole johtajatyyppiä, näissä kompastelee ja pahoin.
15

Niksu

Ja kohta 8. Omista munat. Täysin mahdotonta päästä ylenemään miesvaltaisessa, vanhoillisessa yrityksessä mihinkään jos on nainen.
16

Tötötötö

Aika huono artikkeli. Turha.

Lisää uusi kommentti

To prevent automated spam submissions leave this field empty.