Työhyvinvointi

Granlund – Vapautta, vihreyttä ja selkeitä visioita

Granlundilla työskennellään suomalaisten kärkihankkeiden ja haasteellisten projektien parissa. Näihin lukeutuvat muun muassa Musiikkitalo sekä Tampereen yliopistollinen sairaala.

20.5.2019 klo 9:02

Voiko työntekijä määritellä itse työnsä sisällön? Kiinteistö- ja rakennusalan asiantuntijakonserni Granlund uskoo mikromanageerauksen sijaan vapauteen ja avoimuuteen.

Kiinteistö- ja rakennusalan asiantuntijakonserni Granlund uskoo vapauteen ja avoimuuteen. Kuva: Samuli Skantsi

Kiinteistö- ja rakennusalan asiantuntijakonserni Granlund uskoo vapauteen ja avoimuuteen.

– Insinöörityö on nykyään paljon sosiaalisempaa kuin menneinä vuosina, sanoo Ulla Nykter, Granlund Consultingin liiketoiminnan kehityspäällikkö. Nykter on ympäristö- ja energiatekniikan diplomi-insinööri, joka työssään vastaa muun muassa kestävän kehityksen ratkaisuista rakennushankkeissa.

– Työskentely on monitahoista ja yhteistoiminnallista. Meillä ei uskota tiedon pimittämiseen, vaan osaamista jaetaan ja haasteita ratkotaan yhdessä, hän sanoo.

Granlundin avoimessa ilmapiirissä vallitsee myös luottamus. Digitaalisia työkaluja hyödynnetään niin, että ne palvelevat työntekijän tarpeita.

– Täällä tuetaan työn ja muun elämän yhteensovittamista. Esimerkiksi etätöitä voi tehdä hyvin joustavasti, Nykter kertoo.

Kestävää kehitystä ja onnistumisia

Mikromanageerausta ei Granlundilla näy.

– Firma antaa tarvittavat työkalut ja loppu on itsestä kiinni. Parasta työssäni on, että pystyn itse määrittelemään sen sisällön, kertoo Vikke Niskanen.

Niskanen uskoo, että työn merkityksellisyyttä kasvattaa selkeä visio siitä, mitä töissä odotetaan. Kuva: Samuli Skantsi

Niskanen uskoo, että työn merkityksellisyyttä kasvattaa selkeä visio siitä, mitä töissä odotetaan.

LVI-tekniikan DI Niskanen työskentelee Granlundilla suunnittelupäällikkönä, “nuoressa ja dynaamisessa porukassa”, kuten hän kuvailee.

– Meillä on monenlaisia ihmisiä töissä ja kaikilla on erilaiset henkilökohtaiset motivaattorit, Niskanen kertoo ja mainitsee itse olevansa aika kilpailuhenkinen.

– Voitto motivoi. Suunnittelukilpailua varten saatetaan tehdä valmistelevaa työtä vuoden päivät. Sitä paremmalta tuntuu, kun hankintapäätös tulee.

Ympäristö- ja energiakonsultointia tekevä Nykter puolestaan toteaa kokevansa merkityksellisyyttä päivittäin.

– Päätöksillä, joita teen, on suora vaikutus ympäristöön ja ilmastoasioihin. On hienoa olla viemässä vihreitä arvoja eteenpäin.  

Myös Niskanen mainitsee Granlundin kestävään kehitykseen tähtäävät arvot tärkeänä tekijänä. Hän uskoo lisäksi, että työn merkityksellisyyttä kasvattaa selkeä visio siitä, mitä töissä odotetaan.

– Selkeät roolit yrityksessä lisäävät tyytyväisyyttä. Kun omat tavoitteet tietää, niissä on helpompi onnistua.

Ei pikavoitoille

Vikke Niskanen mainitsee, että konsulttiyrityksissä projektityöt tuovat usein leivän pöytään kilpailutuksien kautta.

– Meillä on kuitenkin myös asiakkaita, joiden kanssa yhteistyö jatkuu vuosikymmeniä. On hienoa olla mukana luomassa yhteistä kumppanuutta ensimmäisistä tarjouspyynnöistä lähtien.

Ulla Nykter mainitsee, ettei kaipaa pikavoittoja. Hän nauttii luottamuksen rakentamisesta ajan kanssa.

– Yhteistyö pitkäaikaisen asiakkaan kanssa on palkitsevaa. Tiedetään jo, miten toimitaan, mutta rakennetun luottamuksen turvin uskalletaan kokeilla myös uusia juttuja.  

Paitsi asiakkuuksissa, Granlund haluaa panostaa jatkuvuuteen myös työsuhteissa. Siksi työntekijöiden jaksaminen ja hyvinvointi on yrityksessä tärkeää.

– Rakennusala käy kuumana ja työtä kertyy helposti liikaakin, jos siihen ei kiinnitetä huomiota, Niskanen huomauttaa.

– Täällä tehdään töitä auttavaisessa ilmapiirissä ja esimiestyö on hyvää. Ketään ei meillä jätetä selviytymään yksin, Nykter sanoo.

Työntekijöiden jaksaminen ja hyvinvointi on yrityksessä tärkeää. Kuva: Samuli Skantsi

Työntekijöiden jaksaminen ja hyvinvointi on yrityksessä tärkeää.

Granlundilla muistetaan myös vapaa-ajan merkitys.

– Teemme työporukalla asioita työajan ulkopuolella, on esimerkiksi salibandykisoja ja kulttuurijaoston toimintaa, Niskanen kertoo.

Panostus hyvään yhteishenkeen myös näkyy, toteaa Nykter.

– Työkaverit täällä ovat mahtavimpia työkavereita, joita löytää voi.

Katso Granlundin kaikki avoimet työpaikat!