Työuran alussa

Frank – opiskelijan lifehack

3.12.2018 klo 12:53

Frank Students on vuonna 2013 perustettu opiskelijoiden hyötypalvelu, joka tarjoaa opiskelijatunnistautumisen ja opiskelijaedut saman katon alta.

Frankin omistavat Pohjoismaiden johtava nuorten ja opiskelijoiden matkatoimisto KILROY sekä valtakunnalliset opiskelijajärjestöt SAKKI, SAMOK, SLL ja SYL.

– Haluamme varmistaa, ettei opiskelija jää paitsi mistään mahdollisuuksista, joita opiskelijuus hänelle tuo. Yrityksille tarjoamme puolestaan alustan, jolla tavoittaa opiskelijat ja voi tarjota heille kohdennettuja palveluja, Business Development Manager Sami Mäkinen Frankilta sanoo.

Frankin perustamisen taustalla on opiskelijajärjestöjen ajatus siitä, että tekemällä laajaa yhteistyötä, voidaan tuottaa opiskelijoille enemmän ja parempaa palvelua Frankin muodossa. Käytännössä on kyse opiskelijakortista ja sen eri olomuodoista sekä opiskelijastatuksella (opiskelijakortilla saatavista eduista).

– Syksyllä 2016 lanseeratulla digitaalisella opiskelijakortilla Frank Appilla on jo 60 000 kuukausittaista käyttäjää, ja se palkittiin Slushissa 2016 Suomen parhaana mobiilihyötypalveluna, Mäkinen iloitsee.

Frank ja Oikotie yhteistyössä

Opiskelijan työllistymisen tarpeet vaihtelevat eri vaiheissa: 1) ensimmäisen kesätyöpaikan (toinen aste), 2) harjoittelu/opinnäytetyön, 3) osa-aikatyön (opintojen ohessa) ja oman alan ensimmäisen työpaikan välillä. Toki jatko-opiskelijoille - ja elinikäisen oppimisen myötä - myös jo työelämässä olevien seuraavat urastepit ovat olennainen osa työelämää.

Syyskuusta alkaen Frank.fi:stä löytyy myös Oikotien opiskelijoille tarjoamia palveluja ”Opiskelijoiden työnhaku” -osiosta, joilla Oikotien palveluiden työpaikkoja ja Vastuullinen kesäduuni -kampanjaa tuodaan tunnetuksi myös opiskelijoiden keskuudessa. Vuodenvaihteessa kesätyöpaikkoja tullaan nostamaan myös Frank-sovelluksessa ja uutiskirjeessä.

– Oikotiellä on paljon myös opiskelijoille suunnattuja työpaikkoja ja tuomme ne opiskelijoiden näkyville myös Frankin väylissä.  Kesätyöt ja erilaiset opiskelijoita puhuttelevat sisällöt ovat yhteistyön myötä niinikään tarjolla, Mäkinen summaa.

Nuoret miettivät työllistymistään yhä enemmän jo opintojensa aikana. Työllistyminen on monen haaveissa jo opintojen aikana - tai viimeistään heti valmistumisen jälkeen.

– Työllistymistä mietitään joko kesätöiden, opintojen ohella tehtävien töiden tai valmistumisen jälkeen omalle alalle ohjaavan työllistymisen merkeissä. Haluamme Oikotiellä tarjota nuorille ajankohtaista ja kiinnostavaa sisältöä työpaikkojen ja työnhaun ympäriltä. Yhteistyö Frankin kanssa tarjoaa tähän hienon mahdollisuuden, Oikotie Työpaikkojen johtaja Joonas Pihlajamaa sanoo.

www.frank.fi