Talous ja raha

FinnWalk – kävele naiselle ammatti

”Haluan uskoa, että pienilläkin teoilla voimme saada aikaan muutoksen, joka voi olla avunsaajalle käänteentekevä. Minulle itselleni kävely Nuorgamista Hankoon Suomen ja Naisten Pankin juhlavuonna on mahdollisuus auttaa kehitysmaan naisia”, hämeenlinnalainen Jaana Villanen kertoo.

Kouluttaja ja yrittäjä Jaana Villasen FinnWalk-kävely alkaa 1.6.2017 Nuorgamista ja kulkee Oulun ja Vaasan kautta Poriin (14.-15.7.) ja Turkuun. Kävely päättyy 25.7. Hankoon.

Jaana kävelee noin 25-30 km kilometriä päivässä ja jokaista käveltyä kilometriä kohti hän tavoittelee 30 euron lahjoitusta. Jaana toimii yritysvalmentajana ja sanoo usein asiakkailleen, että menestyäkseen täytyy ajatella isosti. Tätä samaa ajatusta hän toteuttaa myös FinnWalk-kävelyssä. Jaana kävelee lähes kaksi kuukautta ja 1500 kilometriä.

 – Haluan kannustaa naisia uskomaan itseensä, uskaltamaan ja toimimaan muiden hyväksi. Naisten Pankki on valtakunnallinen vapaaehtoisverkosto. Kaikki työskentelevät korvauksetta, joten kaikki kävelyn lahjoitukset menevät kokonaisuudessaan naisten koulutukseen ja toimeentulon tukemiseen. 30 eurolla saadaan Ammatti kehitysmaan naiselle, Jaana Villanen sanoo.

Jo 30 000 naista on saanut tukea Naisten Pankilta. Välillisiä edunsaajia on yli 150 000. Hankkeita on käynnissä kuudessa maassa: Ugandassa, Kambodzassa, Myanmarissa, Nepalissa, Liberiassa ja Sierra Leonessa.

Lähde:

FinnWalk

www.naistenpankki.fi/finnwalk

#FinnWalk #KäveleNaiselleAmmatti

Naisten Pankki on vapaaehtoisverkosto, jonka perustamisesta on tänä vuonna kulunut 10 vuotta. Naisten Pankki tukee kehitysmaiden naisten ammattikoulutusta ja yrittäjyyttä. Jo 30 000 naista on saanut Naisten Pankilta  mahdollisuuden omaan toimeentuloon. Välillisiä edunsaajia on yli 150 000, sillä naisen kouluttaminen tarkoittaa samalla perheen ja koko yhteisön tukemista. Hankkeiden toteutuksista vastaa Kirkon Ulkomaanapu.