Työnhaku

Etsitkö luovaa työtä? Näin löydät etsimäsi

7.8.2019 klo 7:00

Haaveiletko luovasta työstä? Tartu toimeen ja tee unelmistasi totta.

1. Usko unelmiisi

Omista unelmistaan ei kannata luopua. Usko unelmiisi. Joskus unelman toteutuminen voi viedä aikaa, toisinaan se voi toteutua hyvinkin nopeasti. Luovuutta voi hyödyntää nykyään lähes alalla kuin alalla. Urapolulla voi olla esteitä, ja verkostot kasvavat  vähitellen. Näe työnteon erilaiset mahdollisuudet: voit tehdä vuokratyötä, toimia yrittäjänä, liittyä johonkin projektitiimiin. Kulje avoimin mielin eteenpäin!

2. Haali verkostoja

Verkostoituminen on päivän sana. Kaikki mahdolliset verkostot, niin ammatilliset kuin harrastuksiin liittyvät, kannattaa hyödyntää. Erilaisissa verkostoissa kannattaa rohkeasti tutustua monenlaisiin persooniin, oppia heiltä ja puhua avoimesti omasta työnhaustaan.

Älä unohda myöskään sosiaalista mediaa. Sen voimasta on uskomattomia esimerkkejä ja oman profiilin päivittäminen, osaamisen kertominen ja kuvaaminen sekä markkinoiminen ovat osa aktiivista työnhakua.

3. Panosta osaamiseesi

Jokainen tuntee ihmisiä, jotka ovat jumittuneita omaan ja monesti kovin kapeaan alaansa. Onkin järkevää ajatella omaa vanhaa ammattinimikettään laajemmin. Voit löytää etsimäsi työn esimerkiksi osana jotain toista tehtävää tai vaikkapa projektitiimiä, jossa monen henkilön osaaminen muodostaa aivan uudenlaisen kokonaisuuden. Työnkuva laajenee ihmisen mukana.

 4. Ole aktiivinen ja rohkea

Työnhaku on kovaa työtä, joka vaatii paitsi aktiivisuutta myös pelotonta asennetta. Kerro rohkeasti vahvuuksistasi ja ole aktiivisesti yhteydessä potentiaalisiin työnantajiin.

5. Ylläpidä motivaatiotasi

Kun tunnistat oman motivaatiosi, pystyt kehittämään ja ylläpitämään sitä.  Kun työtilanteet vaihtuvat, osoita innostuneisuutesi uusia haasteita kohtaan. Jos sinulla on useita työnantajia, on sekin oman oppimisen kannalta rikkaus. Jokainen tarvitsee palautetta. Jos sitä ei anneta sinulle pyytämättä, pyydä rohkeasti palautetta.