Vastaa kyselyyn

Hei työnhakija, haluamme kehittää palveluamme paremmaksi. Siksi olemme kiitollisia, jos vastaat kyselyymme. Osallistu kyselyyn tästä ›

Oikotie Työpaikat
Työhyvinvointi

Etätyö nosti tuottavuutta jopa 30 %

9.10.2017 klo 13:32

Ilmarinen tutki kuinka paljon tuottavuus kasvoi etänä työskennellessä. Ilmarisella etätyö nosti tuottavuutta jopa 30 %.

Monet yhdysvaltalaiset suuret yhtiöt ovat ottaneet etätöihin jyrkän kielteisen linjan. Tämä johtuu siitä, että Yhdysvalloissa yritykset pelkäävät työntekijöiden tuottavuuden romahtavan, jos he tekevät etätöitä.

Eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen suhtautuu etätöihin sen sijaan myönteisesti. Ilmarisella varsinkin eläkekäsittelijät ovat käyttäneet paljon etätyön mahdollisuutta. Tilastojen perusteella tuottavuus ei ole laskenut, vaan se on kasvanut 20–30 prosenttia.

Etätyön tekemisen myötä moni työntekijä on kokenut, että nyt on enemmän voimia ja aikaa liikunnalle, kun tunnin työmatka ruuhkassa jää pois. Joustot ovat tuoneet helpotusta myös niille, joilla on terveysongelmia. Esimerkiksi migreenistä kärsineet työntekijät ovat sanoneet migreenikohtausten vähentyneen, kun kotona voi tehdä töitä rauhallisessa ja ärsykevapaassa ympäristössä. Totta on myös se, että kaikille etätyöt eivät sovi. Esimerkiksi huono työergonomia voi aiheuttaa kotona työskentelevälle etätyöläiselle ongelmia.

Lähde: Ilmarinen, Talouselämä