Työnhaku

Etätöihin Espanjaan?

Ahdistaako kaamos? Oletko ajatellut, että etätöitä voisi tehdä myös ulkomailta käsin?

Työelämän murros tuo uutta liiketoimintaa. Suomalainen Barona tuo markkinoille työntekijöiden vaihtovuoden. xChange-palvelun kautta minkä tahansa yrityksen työntekijä voi siirtyä määräajaksi tekemään nykyisiä työtehtäviään Espanjan Aurinkorannikolle. Barona hoitaa paperisodan ja kotouttamisen. Baronan teettämän tutkimuksen mukaan yli 75 prosenttia suomalaisista toimistotyöntekijöistä haaveilee ulkomailla työskentelystä.

Tällaista palvelua ei ole ollut aiemmin tarjolla. Kyseessä on etätyön uusi muoto, jossa Barona avaa Espanjan Aurinkorannikolla jo pitkään toimineen palvelukeskuksemme ovet kaikille. Vaatimuksena on ainoastaan se, että työt sopivat etätyönä tehtäviksi.

Työntekijä työskentelee Espanjassa Baronan työntekijänä jatkaen samoja töitä kuin aikaisemmin. Vaihtojakson jälkeen hän palaa nykyisen työnantajansa palvelukseen. Barona hoitaa muun muassa työnantajavelvollisuudet, auttaa asunnon hankkimisessa sekä tarvittaessa päiväkodin, koulun ja puolison työpaikan etsimisessä. Apua saa myös kotimaan asunnon vuokraamiseen.

Lähteminen on tehty niin helpoksi, että se on mahdollista lähes kaikille. Enää ei tarvitse irtisanoutua työstään, etsiä itse uutta työtä vieraassa kulttuurissa tai hoitaa paperisotaa, joka on EU-maissakin melkoinen.

Palvelu sopii muun muassa erilaisiin asiantuntijatehtäviin, IT-alalle, taloushallintoon, asiakaspalveluun, myyntiin, helpdesk-toimintaan, neuvontapalveluihin, mainonnan ja viestinnän töihin sekä HR-tehtäviin.

Vaihto kiinnostaa suomalaisia ja muita pohjoismaalaisia

Baronan elo-syyskuussa teettämän tutkimuksen mukaan yli 75 prosenttia suomalaisista toimistotyöntekijöistä on joskus haaveillut töiden tekemisestä Suomen rajojen ulkopuolella. Tutkimukseen osallistui 758 henkilöä, ja sen toteutettiin CINT:n kuluttajapaneelilla.

Sadat suomalaiset ja myöhemmin muut pohjoismaalaiset lähtevät Baronan palvelun kautta vaihtoon Espanjaan.  Espanjaan lähtevä henkilö siirtyy vaihdon ajaksi Baronan työntekijäksi, ja Barona maksaa sopimuksen mukaisen palkan ja sivukulut. Baronan veloitukseen työnantajalta vaikuttavat maksettavan palkan ja sivukulujen lisäksi valitut työhyvinvoinnin lisäpalvelut.

Jokaiselle Espanjaan lähtijälle ja yritykselle räätälöidään sopiva ratkaisu.  Espanjassa myös elinkustannukset ovat selvästi edullisemmat kuin Suomessa.

Lisää motivaatiota

Palvelu on syntynyt työelämän muutoksesta ja Baronan pitkästä kokemuksesta. Yhtiöllä on ollut palvelukeskus Espanjan Fuengirolassa vuodesta 2008. Siellä työskentelee noin 200 henkilöä muun muassa asiakaspalvelussa ja IT-tukitehtävissä. Yrityksellä on palvelukeskus myös Puolassa sekä Kuusamossa ja Joensuussa.

Asiantuntijatyön osuus lisääntyy, ja tietotekniikka on helpottanut työn tekemistä muuallakin kuin työpaikalla. Nykyaikaisen tekniikan avulla tiiminjäsen voi olla läsnä, vaikka istuisi toisella puolella maapalloa. Usein etätyö on jopa normaalia toimistotyötä tehokkaampaa.

Palvelu sopii erityisesti aloille, joissa osaavista työntekijöistä on kilpailua, kuten IT- ja pelialoilla. Se sopii myös aloille, joissa työntekijöiden vaihtuvuus on suurta. Vaihtovuosi on moderni houkutin pitää kiinni parhaista tekijöistä. Baronan mukaan maisemanvaihdos auttaa myös työntekijän motivaation parantamisessa, luovuuden lisäämisessä ja koko organisaation sopeutumisessa muutoksiin. Vaihtovuosi parantaa työntekijöiden kielitaitoa, osaamista ja itseluottamusta.

Barona on rohkeasti työelämää uudistava suomalainen kasvuyritys. Barona tarjoaa henkilöstöratkaisuja, jotka parantavat kilpailukykyä ja työhyvinvointia, ja sen ydinosaamista on oikean ihmisen ja työn optimaalinen yhteensovittaminen. Baronan liikevaihto on noin 200 miljoonaa euroa, ja yritys työllistää noin 5 000 ihmistä. Barona on osa Barona Group-yritysyhteisöä.

Lähde: Barona