Kuukauden katsotuin

Elokuun katsotuin: Matkustajapalveluvirkailija Swissport Finlandille

6.9.2018 klo 14:50

Elokuun katsotuin työpaikkailmoitus Oikotie Työpaikoilla oli Swissport Finland Oy:n matkustajapalveluvirkailija.

1. Miten päädyitte ilmoittamaan Oikotiellä? Millaista palautetta saitte ilmoituksesta?

Olemme käyttäneet Oikotietä useita vuosia pääsääntöisenä ilmoituskanavanamme avoimille työpaikoille. Koemme että yhteistyö on sujunut hyvin ja Oikotien kautta olemme saaneet ilmoituksille hyvän näkyvyyden. Varsinkin tämän matkustajapalveluvirkailijan tehtävämme myötä käsitys on vahvistunut.

Ilmoituksesta tuli vain muutamia kysymyksiä ja palautteita - lähinnä kiinnostuneet hakijat toivoivat lisätietoja tehtävään liittyvästä koulutuksesta ja aikataulusta.

Lisäksi olemme tehneet yhteistyössä Oikotien kanssa muun muassa bannerikampanjaa ja Sourcen kanssa rekrytointiesitettä ja nettisivuja. Lisää yhteistyökuvioita on suunnitteilla.

2. Miksi arvelette ilmoituksenne/työtehtävänne kiinnostaneen hakijoita?

Swissport Finland Oy on kasvava ja vakaa kansainvälinen yritys, ja uskon että varsinkin matkailualalle hakeutuville avautunut paikka on ollut odotettu. Haimme matkustajapalveluvirkailijoita vakituiseen kokoaikaiseen työsuhteeseen ja varmasti juuri vakaalla ja pitkäkestoisella työsuhteella on ollut suuri merkitys tehtävän houkuttelevuuteen. Lisäksi mielenkiintoinen ja haasteellinen asiakaspalvelutehtävä poikkeuksellisessa työympäristössä lentokentällä lisää kiinnostusta.

3. Mikä yllätti teidät tässä rekryprosessissa?

Rekrytointiprosessi on vielä kesken, mutta tässä vaiheessa voi jo sanoa, että kiinnostuksen suuri määrä myös Oikotien mittakaavassa tuli mukavana yllätyksenä. Matkustajapalveluvirkailijan tehtävään on tullut aikaisemminkin paljon hakemuksia ja tälläkin kertaa hakemusten määrä ja laatu tuntuvat vastaavan toiveitamme.

4. Millaisia rekrytointitarpeita teillä on jatkossa?

Sekä lentoaseman laajentuminen, että lentoliikenteen kasvu ovat vaikuttaneet positiivisesti myös Swissport Finlandin kasvuun, ja olemmekin viime vuosina rekrytoineet kiihtyvällä tahdilla uusia työntekijöitä. Kasvuennusteet ovat edelleen plussan puolella, joten näillä näkymin tulemme avaamaan uusia rekrytointeja vielä tänäkin vuonna.

Vaikka ulkoisissa Oikotiellä näkyvissä hauissa haemme uusia työntekijöitä lähinnä perustehtäviimme matkustajapalveluvirkailijoiksi ja lentokonekuormaajiksi, niin toivomme löytävämme tehtäviimme henkilöitä, joilla on myös kiinnostusta edetä urallaan ja halua ottaa vastuuta tulevaisuudessa esimerkiksi esimiestehtävien myötä. Meillä onkin paljon erilaisia sisäisiä rekrytointeja sekä koulutus-, esimies-, hallinto- että erikoistaitoja vaativiin tehtäviin.

5. Mitä työnantajakuva merkitsee yrityksellenne ja miten se on teillä hoidettu?

Positiivinen työnantajamielikuva on meille tärkeää ja pyrimmekin siihen, että hakuilmoituksemme ja koko hakuprosessimme ovat yrityksen ja tehtäviemme näköisiä. Haluamme että työnhakija kokee tehtävän lisäksi myös yrityksen ja arvomme kiinnostaviksi ja itselleen sopiviksi.

Swissport on ollut tunnettu toimija ilmailualalla jo pitkään, mutta kasvun myötä olemme heränneet kehittämään tunnettuuttamme myös lentokentän aitojen ulkopuolella. Tänä vuonna olemme avanneet esimerkiksi omat internetsivut Swissport Finlandille, jotta voimme tarjota ajantasaista tietoa yrityksestä kiinnostuneille.

Pyrimme myös kasvattamaan Swissportin tunnettuutta erilaisilla markkinointiprojekteilla, kuten mainoskampanjoilla, messuvierailuilla ja markkinointimateriaaleilla.

Kysymyksiin vastasi Swissport Finlandin HR Specialist Kirsi Tainio.

Lista kuukauden katsotuimmista ilmoituksista löytyy Oikotie Työpaikkojen Markkinatieto-sivulta.