”Eläkkeelle jääminen on aina ainutkertaista” Anna Toivoselle työ eläkeyhtiössä on tarjonnut jatkuvan mahdollisuuden kehittyä. Toivonen on iloinen, että ehtii urallaan olla mukana vielä monessa uudistuksessa.

Anna Toivonen aloitti Eläke-Fennian palveluksessa 12 vuotta sitten. Juuri ylioppilaaksi päässyt Toivonen ajatteli viettävänsä eläkeyhtiössä hetken ja suuntaavansa toiselle alalle.

Toisin kävi. Mielenkiintoinen työ vei mukanaan.

Toivonen koki saavansa työskennellä ympäristössä, jossa jatkuva kehittyminen oli mahdollista. Työeläkelainsäädäntö sekä eläkkeiden käsittely ja laskenta tarjosivat opittavaa.

- Mitä pidempään työskentelin eläkeasioiden parissa, sitä enemmän ne alkoivat kiinnostaa, Toivonen sanoo.

Lisäksi Toivonen piti eläkeyhtiötä vakavaraisena ja turvallisena työnantajana. Myös etenemismahdollisuudet näyttivät hyvältä. Työn ohessa Toivonen valmistui tradenomiksi.

Aluksi Toivonen työskenteli eläkeasiantuntijana ja järjestelmäkehitystyössä. Kun Eläke-Fennia ja LähiTapiola Eläkeyhtiö tammikuussa 2014 yhdistyivät Eloksi, Toivonen siirtyi eläkepalveluiden kehityspalveluyksikköön suunnittelijaksi.

Nyt Toivonen ja hänen kollegansa kehittävät eläkepalveluille uutta käsittelyjärjestelmää ja suunnittelevat vuoden 2017 eläkeuudistuksen muutoksia tietojärjestelmiin.

Toivonen viihtyy työssään. Samat tekijät, jotka saivat Toivosen aikanaan jäämään, ovat yhä olemassa.

- Työ täyttää tavoitteeni ja toiveeni. Ilmapiiri on rento. Eloon oli mukava tulla ja täällä on yhä mukava olla.

Minkälaisia neuvoja Toivonen sitten antaisi eläkkeistä kiinnostuneille: koska niitä kannattaa alkaa pohtia? Toivonen toteaa, että peruskouluikäiset voivat olla vielä rauhassa.

Jo parikymppisenä eläkeasioillekin kannattaa kuitenkin antaa muutama ajatus. Tiedostaa ainakin se, että eläke alkaa karttua heti työuran alusta.

Kun eläkkeelle jääminen lähenee, Toivonen kannustaa selvittämään asiaa hyvissä ajoin ja rauhassa. Elon verkkopalvelun kautta on mahdollista hakea vanhuuseläkettä tai laskettaa arvio tulevan eläkkeen määrästä.

- Eläkkeelle jääminen on aina ainutkertaista, koska teemme sen vain kerran. Siksi haluamme hoitaa sen Elossa mahdollisimman hyvin.

Nyt 31-vuotiaalla Toivosella on vielä vuosia aikaa työelämässä ennen kuin oma vanhuuseläke on ajankohtainen. Kahden vuoden päästä toteutettava eläkeuudistus nostaa eläkeikää entisestään.

- Tämä tarkoittaa, että pääsen vanhuuseläkkeelle aikaisintaan 2050. Ehdin olla mukana vielä monissa mielenkiintoisissa uudistuksissa ja hankkeissa.

Lue lisää Eläkeuudistuksesta Elon eläkejohtaja Jouni Seppäsen haastattelusta: https://tyopaikat.oikotie.fi/tyontekijalle/artikkelit/elakeuudistus-2017

Tiesitkö?

Elo syntyi, kun Eläke-Fennia ja LähiTapiola Eläkeyhtiö yhdistyivät tammikuussa 2014.

Elo on Suomen kolmanneksi suurin työeläkeyhtiö ja suurin yrittäjien työeläkevakuuttaja.

Elo tekee yhteistyötä LähiTapiolan, Fennian ja Turvan kanssa. Elon palvelut ovat saatavilla ympäri Suomea kumppaniverkoston kautta.

Lisätietoa osoitteista www.elo.fi ja www.elo.fi/yksityishenkilo/hae-elaketta

Teksti: Sanna Kekki

Kuva: Marja Väänänen