Työuran alussa

Cramo tukee nuorten teknologiataitoja

16.8.2016 klo 12:38

Cramo tukee nuorten teknologiataitoja sponsoroimalla ohjelmointikurssin suomalaislukioon.

Cramo uskoo, että teknologiataidot ovat rakennusalalla vuosi vuodelta tärkeämpiä, joten yhtiö haluaa varmistaa, että myös alalle siirtyvillä nuorilla on riittävät valmiudet selvitä digitalisoituvassa työelämässä. Se sponsoroi 38 tunnin pituisen Mehackitin ohjelmointikurssin Helsingin kielilukioon.

Uuden teknologian ja digitaalisuuden rooli kasvaa kaikilla toimialoilla, eikä rakennusteollisuus ole poikkeus. Rakennusala on digitalisoitumisen osalta vielä lapsenkengissä, mutta tulevaisuus näyttää valoisalta. Digitalisaation mahdollisuuksien hyödyntäminen vaatii kuitenkin paljon uutta osaamista.

Mehackitin lukiokurssin kautta 16–18-vuotiaat pääsevät tutustumaan teknologian mahdollisuuksiin ja saavat ymmärrystä heitä ympäröivästä alati teknologisoituvasta maailmasta. Mehackit-kursseilla päästään rakentamaan omia projekteja sekä ohjaajan avustamana että omaan tahtiin tekemällä.

Aiemmista kursseista saatu palaute on ollut todella positiivista. Kursseilla paitsi oppilaat, myös vastuuopettaja pääsevät tutustumaan luovaan ohjelmointiin uudesta näkökulmasta. Mehackitin materiaalit ovat ilmaisia ja koulu voi halutessaan käyttää niitä myöhemmin itsenäisesti.

Ensi keväänä järjestettävä Johdatus luovaan ohjelmointiin Processingilla -kurssi tarjoaa lukiolaisille mahdollisuuden tutustua ohjelmoinnin maailmaan kuvataiteen oppiaineen kontekstissa. Opiskelijat saavat kurssilla kosketusta ohjelmointiin ilmiönä ja kehittävät samalla digivalmiuttaan. Kurssin myötä mahdollistuu myös merkityksellinen sidosryhmätoiminta: opiskelijat saavat kontaktin kurssin sponsoroivaan Cramoon.

Mehackit ei ole julkisrahoitteinen organisaatio. Koulut ja muut kursseja järjestävät tahot maksavat Mehackitille ohjatuista kursseista.

Lähde: Cramo