Kenjie on 33-vuotias helsinkiläinen graafikko, joka innostui sarjakuvapiirtämisestä jo 2-vuotiaana. Hän piirtää Arjen Sankarit -nimistä  työelämäsarjakuvaa, joka julkaistaan Oikotie Työpaikat -sivustolla aina keskiviikkoisin.

Kommentit

13

Ira

Kenjien kenties pitäis antaa sarjakuvaideansa jollekin joka osaa piirtää kunnolla, ennen kuin itse näitä tekisi. Sillä aikaa hän voisi opetella itse eleitä. Hahmoilla aina samat ilmeet, samat asennot yms. Tässäkin nainen on aina joka ruudussa samaan suuntaan, eikä pään asento muutu edes senttiä eri kulmaan. Ainakin yhdessä sarjakuvista oli ruutu, joka on kopioitu suoraan netistä löytyneestä stock-kuvasta. Sarjakuvat joissa ilmeet ovat aina samanlaisia ovat todella tönkön näköisiä. :/ Tämä ei ole dissaamista tai taiteilijan haukkumista, vaan simppelisti kritisointia.
7

Teppo

Ira, niin mistä ideoista puhut? Ainakin muutamalla viime kerroista myös idea on kopioitu suoraan esim. Redditin vitsipalstalta (ainakin kultu/Darling ja ajokortti). Eli kyseessä on sarjakuva, jossa sekä ideat että kuvitus on kopioitu jostain. Aikaisemminhan Kenjie jäi kiinni toisen sarjakuvastripin suorasta plagioinnista. Nyt kyseessä on sentään vain Reddit-vitsien ontuva kuvittaminen stock-kuvilla. Kaipa silläkin jokin arvo sitten on, jos kerran Oikotie Työpaikat siitä haluaa maksaa ja profiloitua tällä tavoin.
4

Häh

Niin siis ihmettelen sitä että Kenjie innostui sarjakuvien piirtelystä jo 2-vuotiaana. Itse olen piirrellyt tiuhaan 7-8 ikävuoden tienoilla ja voin sanoa näin 20v ikäisenä itseoppineena piirrosjälkeni on parempaa kuin tämä hävettävä sarjakuva. Kukaan itseään kunnioittava taiteilija tai kuvittaja ei oikeasti kehtaisi kerskua kuinka on piirtänyt jo pitkään sarjakuvia ja silti tuottaa tällaista shaibaa sorry nyt vaan, ei tää uppoa muhun. Niin siis sanoin ihan taiteilija/kuvittajan näkökulmasta tämän. Olen tosin miettienyt että onko Kenjie kenties joku keksitty sarjakuvapiirtäjä koska netistä en ole löytänyt häneen liittyviä tietoja tai piirroksia paitsi Oikotie sivuston sarjakuvia. Ehkä Kenjie onkin vain jonkun random graafikon alterego jottei tarvitsisi tuntea häpeää että varastelee ideaoita netistä.

Lisää uusi kommentti

To prevent automated spam submissions leave this field empty.