Kenjie on 33-vuotias helsinkiläinen graafikko, joka innostui sarjakuvapiirtämisestä jo 2-vuotiaana. Hän piirtää Arjen Sankarit -nimistä  työelämäsarjakuvaa, joka julkaistaan Oikotie Työpaikat -sivustolla aina keskiviikkoisin.

 

Kommentit

129

Morus

En tykännyt, en ymmärtänyt, en halua enää nähdä sinun sarjakuvia.
108

Nimimerkki

Tulit sitten kuitenkin tänne kertomaan sen. :)
3

Anonyymi

"kommentit" mielestäni tämä oli juuri sellainen :)
2

Anonyymi

Mielestäni se että on sananvapaus ei tarkoita sitä, että saisi sanoa mitä vain. Sitä paitsi, jos ensimmäinen kommentoija ei kuvaa edes älynnyt niin kannattaa miettiä missä oli silloin, kun aivoja jaettiin. Ei kannata omaa tyhmyyttään julkisesti muille kertoa ja vielä naureskella kun muut ovat fiksumpia.
106

Aspa

Näissähän on yleensä niin että jos et ymmärrä niin olet itse tämän matkustajan edustamaan veemäiseen asikastyyppi. :D
32

juu

eiköhän jokainen saa mielipiteensä ilmaista.
35

digidigi

Ei Suomessa.
7

Roasted

Ooooooooo
0

sepa

perustele miksi suomessa ei saa ilmaista mielipidettä
24

tajuuks

Hä? Tässähän kritisoitiin lentoyhtiöiden hinnoittelupolitiikka ja palvelutason laskua. Oliko sarjakuva kuitenkin hyvä jos se jakaa ajatuksia tällä tavalla?
6

The sin

48 € kuulostaa paljolta mutta, mitä kaikkea siinä ostoskassissa on. Ja äijähän on varmaan lomilla intistä, eikä niistä päivärahosta riitä mihinkään ihme että lentolipun on saannu. Siitä olen ihan samaa mieltä, että on hyvä kun jakaa mielipiteitä onhan se sarjakuvataidetta.
6

Jejevd

Armeija maksaa lentoliput. Kävin armeijan sodankylässä ja asuin lahdessa. Lahdesta helsinki-vantaan lentokentälle ja sieltä Rovaniemelle josta matka jatkui bussilla.
102

Nettipoliisi

Milloin Kenjie alkaa piirtämään omia piirroksia sen sijaan, että piirtää valokuvan päälle? Tässä linkissä valokuva, jonka päälle tämäkin sarjakuva on kokonaan perustettu. https://static.independent.co.uk/s3fs-public/thumbnails/image/2015/08/25/20/flight-attendant.jpg
28

Jaa

Nosiis pakko sanoa että vastaavanlaisia kuvia löytyy netistä varmasti tuhansia, eikä tämä piirros edes muistuta kyseistä kuvaa niin paljoa.
44

Jaako

Kyllä muistuttaa. Katso vaikka ensimmäisen kuvan lentoemännän vaatteita kampausta ja kasvonpiirteitä. Myös matkustajien sijainnit ovat täsmälleen samat ja muutenkin koko kuvan mittasuhteet sekä sijainnit.
42

Rata-Harri

Sarjakuvassa taustahenkilöinä näkyy puoli kalju mies vasemmalla takana. sarjakuvasta löytyy myös harvahiuksinen miekkonen oikealta rivistä, jossa keskellä on vaaleahiuksinen nainen ja mies jonka käden asento on hieman osoitteleva tai koholla. Samat henkilöt löytyy täsmälleen valokuvasta. Todella erikoinen väittämä ettei piirros muistuttaisi kuvaa :D
35

MuhinaSulkku

ENpä ole koskaan nähny että noin paljon yhtäläisyyksiä olis piirretyssä kuvassa ja valokuvassa. Ihan täysin jäljennös, matkustajat ja kaikki kopioitu :D
20

ER

No kyllä ole todellakaan tuon valokuvan päälle piirretty. Sinänsä tuollaisen miljöön piirtäminen vaatii malliksi jonkin valokuvan, koska tilanteessa olisi hyvin vaikeaa piirtää livenä. Valokuvamuisti on varsin harvoilla, mutta ehkä Nettipoliisilla on. Jospa Nettipoliisi piirtää näytteeksi oman piirroksen ilman mallia?
40

Rump

Kyllä se vain on tuosta kuvasta piirretty. Liikaa samoja yksityiskohtia, alkaen istuimistya ja lentoemännän kravaatista ja kampauksista.
23

Tollo

Eikö kaikki lentoemot oo samanlaisissa rytkyissä ja koneissa?
6

Yhdyn

Yhdennäköisyys on kyllä huomattava valokuvan ja piirroksen välillä. Tulikohan piirtäjällä luovuudenpula ja mentiin siitä missä aita on matalin. Tää on varmaan sellanen juttu et pienimmällä vaivalla maksimaaliseen tulokseen.
4

Nettijuristi

Nyt on "nettipoliisilla" kyllä joku muu agenda, kuin lain valvonta. Taitelijan vapauteen kuuluu todellakin myös hyödyntää muiden aineistoja enemmän tai vähemmän, selkeästi tunnistettavuuskaan ei ole suoraan rikos. Kirkakin sanoi aina "muista varastaa" ja musiikissa varsinkin melodioita on lainattu kautta aikojen ja todella hyvä niin, minä ainakin nautin useasti kehityksellisemmistä versioista tällein myös muusikkona ja keksijänä. Asesuunnittelijanakin käytän perinteisiin projektiiliaseisiin usein valmiita pohjia, esimerkiksi Beretan 4,5mm ilmapistoolin kädensija on osana eräässä vähän järeämmässä 19mm panssaritorjuntatykissäni, mutta kun se on taide-esine, niin en riko tekijänoikeuslakeja. Mulla siis aseteknologian tutkimus- ja kehitys kaupparekisterissä, ei rikosrekisterissä ;) Taiteilijana saa yhdistellä ja muokkailla mitä haluaa.
43

abbas

Kenje on homo neekeri t. abbas
19

Abu Nuwas

مو صحيح.
2

Nettijuristi

Tarvittaessa voit oikeudessa vedota vajaaseen älyysi välttyäksesi kunnianloukkaukselta. Lyhyellä kommentillasi teet itsestäsi täyden imbesillin, kun unohdit tarkistaa homoneekerin olevan yhdyssana ;)
3

shdwmp

Huvittavaa tollanen niin hienon sanaston käyttäminen, vieläpä kun pointti on aukoa päätä nettipalstoilla :D Get a life kiddo :P
1

Anonyymi

Homo ja neekeri ovat kyllä tässä tapauksessa kaksi sanaa. Adjektiivi ja substantiivi.
0

Anonyymi

Homo ja neekeri ovat kyllä tässä tapauksessa kaksi sanaa. Adjektiivi ja substantiivi.
29

reiska

ihan paska oli kyllä, löysää kakkaa
4

Reiskalla on pieni pippeli

Älä viitsi
53

Veronmaksaja

Huomaa kenellä on aikaa kommentoida sarjakuvia työpaikkailmoitussivustolla.
22

Jorma

mitä v**tua?
23

paska

paskoja nämä sarjakuvat
37

Qwerty McQwerty

Haista Kenji paska. Mitäs vitun sarjakuvia nämä muka on? Ei lentoemännälle koko lompakkoa tarvitse antaa. Rahat riittää.
36

Kapteeni

Sen sijaan, että vingutte täällä toisen tekemästä piirroksesta, voisitte mennä vaikka töihin. Voihan sitä jokainen vaikka koittaa uraa sarjakuvien tekiänä jos kerran tämä on huono piirros.
23

Epeli

Jos olisin itse sarjakuvanpiirtäjä niin piirtäisin hienoja kuvia. Kuitenkin huonon kuvan osessa kohdalle, päättelisin kyseessä olevan huono sarjakuvanpiirtäjä. Näössäni ei ole mitään vikaa vaan kuulossani, eikä se juurikaan haittaa työtäni tällä hetkellä, vaikka vähän joudun soveltamaan tiettyjä työtehtäviä ja delegoimaan niitä omaisilleni anteeksi alaisilleni. Hyvän maun rajoissa on usein tärkeää pysyä tai sekin riippuu hieman makuaistista joka on yksilöllinen asia tutkimusten ja lentipalstojen rivien välistä lukiessa. Kapteenin kommenttia saneeraten: "Voihan sitä" viittaa nykyisten ravitsemussuositusten mahdolliseen vääristymään rasvan käytön suhteen, mielestäni erittäin osuvasti kritisoitu.
23

MasaE

Olen yhä enemmän hämmästynyt siitä, millainen tarve ihmisillä on purkaa kiukkuaan ja pahaa oloaan näillä kommenttipalstoilla. Jotta tämäkin ei kuuluisi ihan samaan kategoriaan, vaikka toki ei sarjakuvaa vaan kommentoijia kohtaan, niin mainittakoon että usein kyllä tulee vastaan tilanteita, joissa tekisi mieli vastata täysin irti todellisuudesta olevalle palveluntarjoajalle jotakin näppärää. Aina voi ajatella, että ei se ole tyhmä, joka pyytää, vaan se joka maksaa. Esimerkiksi lentokoneessa kyseessä ei ole todellinen markkinatilanne, vaan monopoli. V*uiluun on ihan kohtuullista vastata v*uillen.
30

minävaan

Aika hauska! :) näin se yleensä.. se kukkaro on aina jossain todella hankalassa paikassa. Oli asiakas sitten kassalla missä vain x) ...ja sitä aletaan etsiä yleensä vasta maksu vaiheessa vaikka ollaan odotettu maksamista kauan jonossa. :D
5

Lompsa levällää

Puhu vaa akkojen puolesta...
32

Jepjep

Muuten ihan ookoo, mut valitettavasti itekkin tuota ihmettelin et on tutun näköinen kuva. Ja tuolta linkistähän se kuva löytyikin. Eli on näemmä piirros kopioitu oikeasta kuvasta. Ei hyvä..
24

jepjepjep

jepjep varmaan sulla muistu mieleen juuri tuo kuva, luultavasti sinunkaltainen idiootti ei ole mokomaa kuvaa ennen nähnytkään, kuhan vaan piti päästä vähän motkottamaan. Menisit sinäkin hippi töihin, niin ei jäisi aikaa loisia minun veromarkoilla kotona
24

Vitsi?

Lentokoneissa matkustaneena pisti sydämestä toi 48 euroa. Oliko sittenkin sarjakuvan pointti siis kosto ahneen lentoyhtiön hinnoittelua vastaan? Ja joo, käyn töissä. Missäs muualla näitä olisi aikaa kommentoida.
22

Väärä viesti

Tarkoitus on ilmeisesti vinoilla tuolle matkustajille. Mun mielestä tää on hyvä, mutta käsitän tän ihan toisin; lentoyhtiöt nykyään laskuttaa vedestäkin -ja kohtuuttomia- joten asiaks vähän kuittaa.
19

Huhhuh

Tiesitkö, että tuollainen valokuvan päälle piirtäminen on plagiointia? Et omista oikeutta kyseiseen valokuvaan, enkä usko että olet edes kysynyt lupaa laimeaa sarjakuvaasi varten.
28

Jore

E pidä paikkaansa. Andy Warhol.
5

Anonyymi

Hauskaa, että otat juuri Andy Warholin puheeksi. Tyyppi pääsi pälkähästä Campbellin tapauksessa, koska kuuluisa tomaattisoppateos toimi hyvänä mainoksena yhtiölle. Kuitenkin mm. valokuvaaja Patricia Caufield laittoi syytteet tulille Andyn käyttäessä hänen valokuviaan ja Andy joutui ongelmiin plagiointiensa takia. Sen jälkeen Andy käytti vain omia kuviaan.
8

Ei pidä paikkaansa

Minkä tahansa teoksen, vaikka Mona Lisan tai valokuvan Gandhista voi jäljentää uudeksi taideteokseksi. Ja omistat silloin täydet oikeudet kyseiseen teokseen. Rikokseksi se muuttuu, jos väität että se on aito Mona Lisa, jolloin teoksesi muuttuu väärennökseksi. Kopiota voit myydä ihan omana teoksena kyl. Kunhan kerrot ett se on kopio.
18

Tahvo

Missä business luokassa tuo matkustaa? Kun vesi noin kallista?
24

Lentäjän poika

Tuollaista ryöstöä se lentokoneissa on. Maksat itsesi kipeäksi muutamasta pienestä kikkareesta ja vesikin maksaa 5000 euroa kuutiolta kun hanavesi maksaa tuhannesosan. Hinnat on pahemmat kun apteekissa. Onhan niillä siellä ilmassa monopoli niin voivat ryöstää niin paljon kun haluavat.
15

Anssi_79

Kohtalaisen huono sarjakuva, mutta vielä rasittavampaa on tämä arviointi täällä. Jatkakaa jonkun muun asian parissa. Esimerkiksi töiden tai työnhaun.

Sivut

Lisää uusi kommentti

To prevent automated spam submissions leave this field empty.