Kenjie on 33-vuotias helsinkiläinen graafikko, joka innostui sarjakuvapiirtämisestä jo 2-vuotiaana. Hän piirtää Arjen Sankarit -nimistä  työelämäsarjakuvaa, joka julkaistaan Oikotie Työpaikat -sivustolla aina keskiviikkoisin.

Kommentit

16

Kouluja käyny

Koulutus on surkialla mallilla ammattikouluilla. Opettajaa näkee sillon tällön, opiskelkaa kirjoista/netistä ite. Esim koneenkorjaajana kävin ammattikoululla purkamasa konetta jossa öljyvuotoa, opettaja laitto pari oppilasta auttamaan. Kun tultiin tarkkaan paikkaan, sanoin että muistakaa 300 bar sylinterisä näitten tiivisteitten järjestys ym vinkkiä, oppilaat katos. Kuulemma paikallinen huoltomies korjas sylinterin, kai onnistuneesti. Pistin vanhat tiivisteet hyvin järjestykseen että osaa uuden kasata. Koululla ei ollu varaa tilata ammattilaista toista kertaa käymään. Ketä nykynuorta/ammattikokemusta omaavaa kiinnostaa kotona tankata tietoa? Opettajia enemmän kehiin.
4

Kouluja käyny

Säälittävää että mun vuosien takanen kommentti on vielä jaosa :/ Eikö löyvy muita osaajia? Opettajathan opettaa Ja sitäkin huonosti. Koitin neuvoa käyttöjuttuja, oli niin täynnä omaa osaamista ettei kuunnellu, liki eläikänen toki oli. Kai keskitytään softapuoleen joka sekin vanhenee muutamisa vuosisa. Kai johonki vanhaan pajaan kelpaa, osaa ainaki perusteet :) Kyseinen 80-luvun puolivälin kone oli myynnisä joku aika sitte. Työharjottelusa kai iso osa oppii nykyään.
3

Koulut keskeyttänyt

Kovin on heikkoa opetus nykyään ammattikoulussa. Apua sai hyvin vähäisesti,itse oppineena pärjäsi kohtalaisesti,mutta ne joilla ei käsitystä entuudestaan ollut putosivat kelkasta nopeaan. Hiemankin erikoiset työkalut olivat lukituissa kaapeissa,parhaimmillaan niitä sai odotella tunteja ja hommat seisoivat. Terveisin autoalan keskeyttänyt ja alan töissä nykyään oleva asentaja.

Lisää uusi kommentti

To prevent automated spam submissions leave this field empty.