Työhyvinvointi

Are – Mukana kaupungin kiinnostavimmissa rakennushankkeissa

6.11.2019 klo 9:05

Sähköinsinööri Mikko Räsänen on päässyt jättämään kädenjälkensä pääkaupunkiseudun kiinnostavimpiin rakennushankkeisiin. Parasta hänelle ovat työn monipuolisuus ja hyvä työporukka.

Historiallisen Svenska Teaternin peruskorjaus ja Kauppakeskus Eastonin rakentaminen Itäkeskukseen ovat merkittäviä rakennushankkeita, jotka sähköinsinööri Mikko Räsänen, 36, tuntee perusteellisesti. Hän on toiminut molemmissa Aren sähköasennuksista vastaavana projektihenkilönä.

Kauppakeskus Eastonin rakentaminen Itäkeskukseen on ollut merkittävä rakennushanke

”Parasta työssäni ovat monipuoliset työtehtävät ja ainutlaatuiset kohteet. Kauppakeskusten ohella olen ollut mukana myös muun muassa hotelli- ja toimistorakennusten modernisointihankkeissa”, Räsänen luettelee.

Pohjois-Pohjanmaalta Nivalasta kotoisin oleva Räsänen opiskeli sähköasentajaksi ammattikoulussa ja sen jälkeen ammattikorkeakoulussa sähköinsinööriksi.

Hän aloitti työuransa pienessä sähköliikkeessä. Kahdeksan vuotta sitten hän siirtyi Lemminkäiselle ja sieltä yrityskaupan myötä Areen.

Aina monta rautaa tulessa

Aressa pienemmät hankkeet vaihtuivat isompiin projekteihin, joista Räsänen siirtyi hiljattain sähköyksikön päälliköksi Aren modernisointipalveluissa. Hän johtaa kiinteistöjen saneerauksiin liittyviä sähköurakoita ja tukee niistä vastaavia projektihenkilöitä päivittäisessä työssä.

’’Tärkeintä on saada projektit etenemään aikataulussa, turvallisesti ja laadukkaasti’’, toteaa Räsänen.

Arella viihtyvä Räsänen pitää työn haasteellisuudesta ja monipuolisuudesta, sillä jokainen hanke on erilainen. Työ vaatii järjestelmällisyyttä, jotta kaikki langat pysyvät käsissä. Töiden eteneminen ja ongelmien ratkaisu edellyttävät tarvittaessa pikaisiakin päätöksiä.

’’Keskeistä on, että jokaisella työmaalla on oikea määrä osaavaa henkilökuntaa. Siksi oman henkilöstön osaamistasoa on ylläpidettävä ja kehitettävä jatkuvasti. Lisäksi on tärkeää tiedostaa kunkin erikoisosaaminen ja taitotaso.’’

Hyvä työporukka kaikki kaikessa

Räsäsen mielestä antoisinta työssä on olla mukana tiimissä, joka puhaltaa yhteen hiileen ja on vahvasti sitoutunut viemään hankkeet maaliin. Aressa arvostetaan työntekijöiden tekemistä ja osaamista.

”Työt haastavissa hankkeissa sujuvat, kun henki on hyvä ja ilmapiiri rento. Se näkyy myös asiakkaalle laadukkaana työnä ja sujuvana palveluna.”

Are on iso yritys, jossa on tarjolla paljon erilaisia työtehtäviä.

Hyvän työporukan ohella Räsänen arvostaa mahdollisuutta edetä uralla entistä haasteellisempiin tehtäviin.

Are on iso yritys, jossa on tarjolla paljon erilaisia työtehtäviä. Eteneminen uralla on kiinni omista kiinnostuksen kohteista ja kunnianhimosta. Valtakunnallisessa yrityksessä voi siirtyä tekemään töitä myös toiselle paikkakunnalle.

Haastavien projektien myötä Räsänen on oppinut koko ajan uusia asioita. Oman osaamisensa kehittämisessä hän pitää tärkeänä myös työnantajan tarjoamia koulutuksia.

”Automaation ja digitalisaation nopea eteneminen tuovat talotekniikkaan koko ajan uusia asioita, jotka on ainakin päällisin puolin tunnettava. Äskettäin olen perehtynyt esimerkiksi uusiin valaisimien ohjausjärjestelmiin.”