Työhyvinvointi

Apua jaksamiseen

19.12.2016 klo 7:00

Pimeä vuodenaika saattaa aiheuttaa väsymystä ja jaksaminen on vaakalaudalla. Uni, liikunta ja ravinto on tuttu kombo, josta kannattaa pitää kiinni. Myös vitamiineista voi olla apua.

Herätyskello soi, mutta sängystä nouseminen on vaikeaa. Liian myöhäinen liikunta vei alkuyön unet ja aamulla väsyttää. Liikunta kannattaakin ajoittaa niin, että se ei vie yöunia. Suuntaa lenkille tai salille aamulla ennen töihin menoa tai heti töiden jälkeen, niin pääset nukkumaan hyvissä ajoin.

Liikunnasta palautuminen on aivan yhtä tärkeää kuin itse liikuntakin. Nauti kevyt ja monipuolinen iltapala ja nuku vähintään 7-8 tuntia yössä.

Aminohapot tärkeässä roolissa

Aminohapot ovat tärkeä osa hyvinvointia. Ne toimivat elimistössä eri aineiden kuten vitamiinien, hivenaineiden, rasvahappojen ja hormonien kuljettajana. Monet elimistön imeytymishäiriöistä ja puutostiloista saattavat johtua siitä, ettei aminohappoja ole riittävästi kuljettamassa tarvittavia aineita maksasta.

Aminohappoja on yli 300, mutta ihmisen elimistön valkuaisaineissa esiintyy 20 aminohappoa, joista kahdeksan on välttämätöntä: fenyylialaniini, isoleusiini, leusiini, lysiini, metioniini, treoniini, tryptofaani ja valiini. Näitä kaikkia on saatava ravinnosta.

Vaikka elimistö pystyy muodostamaan useita aminohappoja, arginiinia ja histidiiniä syntyy elimistössä usein hyvin vähän. Tämän vuoksi niitä kutsutaan puolivälttämättömiksi aminohapoiksi. Koska elimistön oma tuotanto ei riitä kattamaan arginiinin tarvetta, sitä voidaan nauttia tarvittaessa ravintolisänä. Hyviä arginiinin lähteitä ovat muun muassa pähkinät, herneet, sipulit, auringonkukansiemenet, ruisleipä, liha ja kala.

Argimax Arginiinitabletti 1000 mg vuoden 2017 urheiluvalmiste

Suomen Terveystuotekauppiaiden Liiton jäsenet valitsevat vuosittain parhaat terveystuotealan tuotteet. Valinnalla halutaan antaa tunnustusta laadukkaille ja terveyttä edistäville tuotteille. Valittujen tuotteiden takana on tutkimustietoa ja onnistunutta tuotekehitystä.

Argimax Arginiinitabletti 1000 mg on erityisesti urheilijoille, ikääntyville ja rasittuneille suunnattu ravintolisä. Yksi tabletti sisältää L-arginiinihydrokloridia 1000 mg, josta 830 mg arginiinia. Monivaikutteinen arginiini on typpioksidin tuotantoa edistävä aminohappo. Argimax on Suomessa valmistettu, laktoositon, hiivaton, makeuttamaton ja gluteeniton ravintolisä, eikä se sisällä eläinperäisiä aineita.

Arginiinin lisäksi myös karnosiini on tärkeää. Karnosiini on kahden aminohapon, alaniinin ja histidiinin, muodostama dipeptidi, jonka pitoisuus vähenee elimistössä iän myötä. Vesiliukoinen karnosiini vaikuttaa monipuolisesti koko kehossa ja se toimii yhdessä muun muassa E-vitamiinin kanssa. E-vitamiini on tärkeä antioksidantti, joka suojaa soluja hapettumisstressiltä antaen elimistölle elinvoimaa ja nuorekkuutta.

Kurkumaa vastustuskykyyn

Kurkuma (Curcuma longa L.) on jo vuosisatojen ajan tunnettu puhdistavana, ruoansulatusta edistävänä ja maksalle ja nivelille hyödyllisenä kasvina. Mausteissa ja ravintolisävalmisteissa kurkumasta käytetään juurakkoa, joka sisältää pääasiallisina vaikuttavina aineina kurkuminoideja (mm. kurkumiinia).

Kurkuma -ravintolisässä Meriva kurkumauutteen ainutlaatuisen patentoidun koostumuksen ja valmistusmenetelmän vuoksi kurkuminoidit imeytyvät lähes 30 kertaa tehokkaammin ja pienemmällä annostuksella kuin tavallisista kurkumauutteista. Kurkuma ravintolisä sopii käytettäväksi tarvittaessa tai kuuriluonteisesti.

Lähde: Hankintatukku

www.hankintatukku.fi