Työhyvinvointi

Älykäs työntekijä, älykäs ihminen

27.8.2015 klo 10:31

Älykkyys kiehtoo tutkijoita vuodesta toiseen. No, kukapa ei haluaisi olla älykäs?

Business Insider kokosi yhteen eri tutkimusten pohjalta kahdeksan asiaa, joiden perusteella voit olla älykkäämpi kuin muut.

1. Olet vanhin lapsi

Vanhin lapsi on tutkimusten mukaan yleensä sisarusparven fiksuin. Kyse ei ole genetiikasta, vaan vuonna 2007 tehty tutkimus kertoo, että se johtuu paljolti psykologiasta ja perheen dynamiikasta.

2. Harrastit musiikkia, kävit musiikkitunneilla

Vuonna 2011 tehdyssä tutkimuksessa selvisi, että 4-6-vuotiaiden lasten verbaalinen älykkyys nousi jo kuukauden musiikkituntien jälkeen.

3. Et tupakoi

Vuonna 2010 tehdyn israelilaistutkimuksen mukaan älykäs ihminen ei tupakoi. Tutkimus tarkasteli 20 000 nuorta miestä ja havaitsi, että 18-21-vuotiaan tupakoitsijan älykkyysosamäärä oli 94 kun taas tupakoimattomilla se oli 101.

4. Olet hoikka

Terve vartalo on yhteydessä terveeseen mieleen. Vuonna 2006 tehdyssä ranskalaistutkimuksessa selvisi, että ylipainoiset pystyivät muistamaan 44 prosenttia sanoista sanavarastotestissä, kun taas hoikemmat muistivat 56 prosenttia.

5. Olet vasenkätinen

Tuore tutkimus yhdistää vasenkätisyyden poikkeavaan ajatteluun ja tietynlaiseen luovuuden

6. Sinulla on kissa

Vuoden 2014 tutkimus totesi, että koiraihmiset ovat ulospäin suuntautuneita ja kissaihmiset fiksuja.

7. Olet pitkä

Princetonissa tehdyssä tutkimuksessa havaittiin, että jo kolmen vuoden ikäiset pidemmät lapset suoriutuivat huomattavasti lyhyempiä paremmin kognitiivisissa testeissä.

Lähde: Talouselämä