Työuran alussa

Aloita harjoittelupaikan etsintä ajoissa

11.1.2018 klo 9:26

Työharjoittelupaikan etsintä kannattaa aloittaa hyvissä ajoin. Trainee Eveliina Finneman kertoo, miten hän löysi harjoittelupaikan.

Eveliina Finneman opiskelee Laureassa liiketaloutta. Hän on suuntautunut opinnoissaan digitaaliseen markkinointiin ja valmistuu keväällä 2018. Eveliina ei hakenut montaa harjoittelupaikkaa, mutta aloitti valmistelut harjoittelupaikan hakemiseksi syksyllä 2016 tammikuussa 2018 alkavaan harjoitteluun.

– Katsoin ilmoituksia työpaikoista jotka olivat sellaisia mihin haluaisin itse hakea opiskelujen jälkeen. Kirjasin itselleni ylös asioita mitä osaan, ja mitä pitäisi vielä oppia työllistyäkseni samankaltaisiin työpaikkoihin. Sen mukaan valitsin valinnaiskursseja, jotta oppisin tarvittavia asioita. Kirjasin itselleni ylös myös mielenkiintoisia yrityksiä joita lähtisin lähestymään harjoittelun lähestyessä, Eveliina kertoo.

Tiimityö toi harjoittelupaikan

Eveliina oli tehnyt kouluprojektia Oikotie Työpaikoille 5-henkisessä tiimissä keväällä 2017, niinpä hän päätti kysyä harjoittelupaikkaa.

– Otin yhteyttä sähköpostitse tuotepäällikkö Mona Marttilaan syksyllä 2017 ja kyselin harjoittelumahdollisuudesta. Mona oli kontaktihenkilömme kevään kouluprojektissamme. Hän järjesti syksyisen yhteydenottoni myötä minulle harjoittelupaikan Oikotie Työpaikoilla, Eveliina Finneman sanoo.

Harjoittelupaikan löytäminen ei ollut Eveliinalle vaikeaa.

– Olisin saanut työharjoittelupaikan myös yrityksestä johon tein opinnäytetyöni, mutta Oikotie Työpaikat oli minulle mieluisampi vaihtoehto. Tällä hetkellä markkinoinnin alalla löytyy paljon harjoittelupaikkoja, joten en usko että harjoittelupaikan saaminen olisi ollut mahdotonta ilman aikaisempia kontaktejakaan.

Eveliina antaa hyviä vinkkejä harjoittelupaikan hakuun. Hän kehottaa opiskelijaa osallistumaan aktiivisesti koulussa tarjottaviin eri projekteihin. Erilaisten projektien myötä voi luoda sellaisia kontakteja, joita ei muuten välttämättä tulisi koskaan eteen.

– Harjoittelun ja koko työelämän suunnittelu kannattaa aloittaa ajoissa! Opiskelemassahan ollaan juuri siksi, että työllistyttäisiin - joten aikainen ajatustyö työuran suhteen ei ole pahitteeksi, Eveliina kannustaa.

Tulevaisuuden suunnitelmia

Eveliina Finnemanin tulevaisuuden suunnitelmiin kuuluu työllistyminen mahdollisimman pian omalle alalle. Työllistyminen on ollut hänellä koko opintojen ajan vahvasti mielessä. Eveliina on suorittanut opintojaan alusta saakka nopeammalla aikataululla kuin normaalisti, jotta hän pääsisi nopeammin takaisin työelämään.

– Ekstraopintoja on tullut tehtyä joka lukukausi ja myös kesäisin olen opiskellut. Kiirettä on pitänyt, mutta tradenomin tutkinnon suorittaminen kahdessa vuodessa on ollut tietoinen valinta. Opiskelija-elämä on ihan mukavaa, mutta vielä enemmän nautin työelämästä.

Lue Työkyöpeli-blogista miten pääset harjoittelusta vakituiseen työhön