Työhyvinvointi

Älä hölötä töissä sitä sun tätä

13.10.2016 klo 7:00

Jos työpaikallaan haluaa viihtyä ja samanaikaisesti edetä urallaan, kannattaa miettiä mitä itsestään ja elämästään kertoo. Vääränlaisten asioiden esilletuominen voi jopa kaataa nousujohteessa olevan uran tai vähintäänkin heittää kapuloita rattaisiin.

LinkedIn-sivuston suosittua työelämäblogia pitävä, tunneälyyn erikoistunut tohtori Travis Bradberry sanoo, että jokaisen pitää tietää, missä raja kulkee, sillä ”kun jaat jotain, paluuta ei ole”.

Tunneäly vaikuttaa muun muassa siihen, miten ihminen hallitsee käyttäytymistään, liikkuu monimutkaisissa sosiaalisissa kentissä ja tekee henkilökohtaisia päätöksiä. Tunneälykkäät ihmiset ovat taitavia toisten ihmisten ”lukemisessa”. Tämä auttaa heitä ymmärtämään, mitä he voivat paljastaa itsestään töissä. Bradberryn mukaan tunneälykkäät ihmiset tietävät, että seuraavien asioiden paljastaminen voi vetää urakehityksen väärään suuntaan.

Poliittinen suuntaus

Poliittisesta suuntautumisesta keskusteleminen voi johtaa riitaan töissä. Erimielisyys voi muuttaa ehkä jo muutenkin vahvoja käsityksiä henkilöstä.

Pätevyys

Jokaisella työpaikalla on epäpäteviä ihmisiä. Jos työtoverilla ei ole mahdollisuuksia auttaa heitä parantamaan suoritustaan tai erottaa heitä, kyvyttömyyttä ei ole syytä kuitenkaan kuuluttaa kaikelle kansalle. Tällöin asian kuuluttajasta tulee vain sellainen kuva, että hän yrittää tehdä itsestään paremman ihmisen kuin hän onkaan.

Palkka-asiat

Perhe tai vanhemmat saattavat olla kiinnostuneita siitä, mitä tilipussiin kertyy, mutta työpaikalla tämä ruokkii ainoastaan negatiivisuutta.

Työn vihaaminen

Työstä valittaminen on asia, jota kukaan työkaveri ei halua kuulla. Jos vihaa työtään, on hyvä pitää suu visusti supussa. Työstä valittaminen kertoo, että ihminen on perusnegatiivinen marmattaja.

Seksi

Se, mitä ja miten paljon pariskunta touhuilee makuuhuoneessa, ei kuulu työpaikalle.

Toisten ihmisten avioelämä

Järkevä työtoveri ei mieti työpaikalla sitä, mitä muut pariskunnat keskenään puuhaavat.

Menneisyys

Kaikilla on menneisyys, ja se voi paljastaa meistä paljon. Ei kuitenkaan kannata mainostaa omituisia tai typeriä tekoja, joilla ei ole merkitystä tämänhetkiseen elämään.

Uuden työpaikan haku

Uuden työpaikan hakemisesta ei kannata toitottaa suureen ääneen työpaikalla. Kertoa voi sitten, kun uuden paikan saaminen on varmaa.

Lähde: Kauppalehti