Jos työpaikallaan haluaa viihtyä ja samanaikaisesti edetä urallaan, kannattaa miettiä mitä itsestään ja elämästään kertoo. Vääränlaisten asioiden esilletuominen voi jopa kaataa nousujohteessa olevan uran tai vähintäänkin heittää kapuloita rattaisiin.

LinkedIn-sivuston suosittua työelämäblogia pitävä, tunneälyyn erikoistunut tohtori Travis Bradberry sanoo, että jokaisen pitää tietää, missä raja kulkee, sillä ”kun jaat jotain, paluuta ei ole”.

Tunneäly vaikuttaa muun muassa siihen, miten ihminen hallitsee käyttäytymistään, liikkuu monimutkaisissa sosiaalisissa kentissä ja tekee henkilökohtaisia päätöksiä. Tunneälykkäät ihmiset ovat taitavia toisten ihmisten ”lukemisessa”. Tämä auttaa heitä ymmärtämään, mitä he voivat paljastaa itsestään töissä. Bradberryn mukaan tunneälykkäät ihmiset tietävät, että seuraavien asioiden paljastaminen voi vetää urakehityksen väärään suuntaan.

Poliittinen suuntaus

Poliittisesta suuntautumisesta keskusteleminen voi johtaa riitaan töissä. Erimielisyys voi muuttaa ehkä jo muutenkin vahvoja käsityksiä henkilöstä.

Pätevyys

Jokaisella työpaikalla on epäpäteviä ihmisiä. Jos työtoverilla ei ole mahdollisuuksia auttaa heitä parantamaan suoritustaan tai erottaa heitä, kyvyttömyyttä ei ole syytä kuitenkaan kuuluttaa kaikelle kansalle. Tällöin asian kuuluttajasta tulee vain sellainen kuva, että hän yrittää tehdä itsestään paremman ihmisen kuin hän onkaan.

Palkka-asiat

Perhe tai vanhemmat saattavat olla kiinnostuneita siitä, mitä tilipussiin kertyy, mutta työpaikalla tämä ruokkii ainoastaan negatiivisuutta.

Työn vihaaminen

Työstä valittaminen on asia, jota kukaan työkaveri ei halua kuulla. Jos vihaa työtään, on hyvä pitää suu visusti supussa. Työstä valittaminen kertoo, että ihminen on perusnegatiivinen marmattaja.

Seksi

Se, mitä ja miten paljon pariskunta touhuilee makuuhuoneessa, ei kuulu työpaikalle. 

Toisten ihmisten avioelämä

Järkevä työtoveri ei mieti työpaikalla sitä, mitä muut pariskunnat keskenään puuhaavat.

Menneisyys

Kaikilla on menneisyys, ja se voi paljastaa meistä paljon. Ei kuitenkaan kannata mainostaa omituisia tai typeriä tekoja, joilla ei ole merkitystä tämänhetkiseen elämään. 

Uuden työpaikan haku

Uuden työpaikan hakemisesta ei kannata toitottaa suureen ääneen työpaikalla. Kertoa voi sitten, kun uuden paikan saaminen on varmaa.

Lähde: Kauppalehti

Kommentit

40

Missä oma sisältö

Hienosti taas otettu artikkeli rapakon takaa ja käännetty kotimaiselle. Missä oma sisältö?
70

Palkat tiskiin

Palkasta ja hyvästä suorituksesta palkitsemisesta pitäisi nimenomaan puhua työyhteisössä. Tietoa palkan suuruudesta varjellaan kuin mitäkin valtion salaisuutta, vaikka avoimuus toisi työpaikalle tasa-arvoa. Samasta työstä pitää maksaa samaa palkkaa sukupuolesta riippumatta. Kokemuslisät ja suoritelisät ovat asia erikseen ja niidenkin täytyy olla työyhteisön tiedossa, jotta tietää minkä verran voi ansaita, jos työstä suoriutuu hyvin.
20

Arvioitsija

Ei ole työntekijän asia arvioida toisen tehokkuutta. Työnantaja arvioi suoritteet ja maksaa niistä bonukset jos aiheelliseksi näkee. Palkkojen tasapäistäminen luo vaan tasapäisiä suorittajia
10

Palkkataulukkoja joka lähtöön

Kokemuslisät ja työsuoritelisät löytyvät yleensä kunkin työpaikan omien työntekijöiden saatavilla olevista taulukoista. Kunkin työntekijän palkka riippuu yleensä nimenomaan aiemmasta kokemuksesta ja koulutuksesta (pätevyydestä) sekä näistä suorite- ja tuloslisistä eikä se ole millään tavalla sukupuolisidonnainen. Samasta ja samanarvoisesta työstä maksetaan kahdelle yhtä tehokkaalle ja tuottavalle työntekijälle tismalleen yhtä paljon. Yleensä työpaikalla on esim. sisäisillä nettisivuilla saatavissa kaikki selvitys palkkoihin liittyen, eli tieto sekä pohjapalkoista (kokemuksen, koulutuksen jne. vaikutus) että kaikista mahdollisista suorituslisistä ja selostus, kuinka ne ansaitaan. Joillakin työpaikoilla palkan suuruus voi riippua itse kunkin neuvottelutaidoista. Mikäpäs siinä - useinhan hyvistä neuvottelutaidoista kannattaa maksaakin. Kuten arvioitsija sanoi, ei ole työntekijöiden asia arvioida toisiaan, vaan se on työnantajan tehtävä. Vertaisarviot tuskin olisivat objektiivisia: suoritus- ja tehoperäisten palkanlisien perusteiden tai niiden puuttumisen puiminen itse kunkin kohdalla loisi vain turhaa kateutta ja kaunaa työpaikoilla.
36

Yhdessä

Kyllä omassa työyhteisössäni jaamme kaiken. Ilot, surut, työn raskauden. Ilman sitä ei jaksaisi, kun ilman taukoja raadetaan.
20

jepjepjep

Eli jutun mukaan, koska yrityksessä on epäpäteviä ihmisiä hoitamassa asioita, on parempi pitää suu kiinni kuin pyrkiä kehittämään toimintaa. Heh. Onpa artikkeli.
16

Hämyhäkki

Yleensäkin tämäntyyppinen journalismi kukoistaa, käännösartikkeleita, tynkäjuttuja, jne. Useimmiten pettyy pahasti, kun klikkaa mielenkiintoisen otsikon, ja sen takaa ei sitten paljastu oikeastaan mitään enempää, kuin mitä otsikko kertoi....
15

ap1960

Minun kokemukseni kahdesta eri työyhteisöstä 30 vuoden ajalta kertoo seuraavaa: Politiikka: Politiikasta puhuttiin joskus paljonkin. Hallituspuolueet haukuttiin riippumatta ketä siellä kulloinkin oli. Ja nyt viimeksi USAn pressanvaalit.... Pätevyys: Työkokemus kyllä pätevöittää ihmisen työtehtäväänsä jopa koulutusta paremmin. Palkat: On työnantajan etu että palkat ovat salaiset. Työntekijöiden kesken niistä kuitenkin puhuttiin ja pääsääntöisesti kunkin palkka oli suurinpiirtein tiedossa. Nykyisessä paikassa liksan voi katsoa taulukosta suoraan... Työn vihaaminen: Muistatko Lapinlahden lintujen TV-sketsin "Vittu ku vituttaa tää työnteko"? No sitä hoettiin välillä - ja naurettiin päälle.... Seksi jne: Yleensä seksistä puhutaan yleisellä tasolla. Jotkut nuoremmat - erityisesti naiset - ovat joskus sangen avomielisiä seksipuheissaan. Minä vanhempana miehenä varon kommentoimasta liian kärkkäästi... Menneisyys: Itseasiassa menneisyyden typeryydet ovat suosittua kahvihuonekeskustelun aihepiiriä. Uuden työpaikan haustakaan ole kiellettyä puhumasta. Kunhan ei pomolle sitä kerro...
14

mä vaan

Palkasta nimenomaan kuuluu puhua ja suureen ääneen!
9

yks ylempi

Sanoisin että tyypillisesti näin toimitaan VAIN suomalaisissa työyhteisöissä. Ruotsissa ei ole mitään sellaisia emd.seikkoja, mitä pitäisi vältellä. Itse saa päättää mitä halua kertoa esim.seksielämästä.Miksi sellaisia ylipäänsä jahkaillaan kun puhutaan työasioista? Minulla on yksi ystävätär asunut ja työskennellyt Saksassa yli 10 vuotta, siellä eollaan taas paljon enemmän avoimia kaikelle, kiellettyä listaa ei ole. Palkasta puhutaan avoimemmin.*riippuu alasta todennäköisesti
9

Vain Suomessako - jos kuitenkin myös isossa maailmassa?

Jaa, meinaat jutun koskevan vain Suomea, vaikka sen on alun perin Linked Inissä kirjoittanut yhdysvaltalainen kliinisen psykologian ja teollisuusorganisaatiopsykologian tohtori Travis Bradberry? Kuuluisan tunneälyyn perehtyneen tohtorin artikkeli pätee siis yleisesti ottaen vähintään USAn työpaikoilla tai jopa laajemminkin. Kulttuurit toki vaihtelevat jopa työpaikalta toiselle ja varsinkin maasta toiseen. Totta on, että Pohjoismaissa ja koko Euroopassa ollaan hieman vapaamielisempiä, mutta toisaalta monessa maassa ollaan kyllä myös Yhdysvaltoja tiukemmilla linjoilla… Tohtori Bradberryn lista ei muuten varsinaisesti ollut mikään kieltolista, vaan ainoastaan suosituslista ihmiselle, joka haluaa esimerkiksi edetä urallaan. Sanoisin, että tuon tunnetun tunneälyn ammattilaisen vinkkilista oli melkoisen hyvä yleisesti sovellettuna ihan tänne meidän kotoiseen Suomeemmekin. Itsehän toki jokainen omat riskinsä urallaan ottaa ja rakentaa välinsä työkavereihin omalla vastuullaan vaikka sydänystäväksi asti sekä kertoilee työpaikalla kaikki "ummet ja lammet" elämästään, mutta toisaalta monella työpaikalla jutun ohjeita kannattaa kyllä noudattaa, jos haluaa pysyä viimeisen päälle asialinjalla ja hyvässä maineessa työpaikallaan.

Lisää uusi kommentti

To prevent automated spam submissions leave this field empty.