Blogi

Aktivoidu syksyn hakuihin

Syksy on jo kovaa vauhtia käynnissä ja niin myös toinen vuoden merkittävimmistä rekrytointisesongeista.

 Nyt onkin korkea aika aktivoitua syksyn työnhakuun jos duunin vaihtaminen on haaveissa ja tavoitteena on hyödyntää sesonki omassa työnhaussa. Näillä aktiviteeteillä pääset hommassa reippaaseen alkuun, vaikka työapajilla pörrääkin tällä hetkellä aika monta muutakin hakijaa.
 
1. Haku päälle
Helpota elämääsi asettamalla hälytykset päälle eri ilmoituspalveluista, jolloin aikaasi ei tuhlaannu samojen sivustojen työpaikkailmoitusten selailuun – voit käyttää tästä vapautuvan ajan mieluummin vaikkapa somessa.
 
2. Aktivoidu somessa – nyt!
Jos kesän jäljiltä julkiset some-tilisi näyttävät lähinnä siltä että olet kadonnut kuin maan nielemänä, on nyt viimeistään aika aktivoitua. Haluathan näyttää, että seuraat maailman ja alasi menoa aktiivisesti? Sitä paitsi tätä tekemällä saat mukavasti keskustelun aiheita työhaastatteluihin ja hakemuskirjeisiin.
 
3. Unohda massahakemukset
Tiedän, että tuntuu raskaalta lähteä kirjoittamaan personoitua työhakemusta niihin jokaiseen reiluun kymmeneen sinua kiinnostavaan duuniin kun vaihtoehtona olisi se helpompikin tie ja niin sanotun massahakemuksen rustaaminen. Voin kuitenkin kertoa, että kannattavampaa kuin massahakemusten päätön lähetteleminen, on ottaa ilmoituksista vain ne ihan kaikkein kiinnostavimmat ja personoida hakemus niihin. Tulos on varmasti lopulta parempi. Yleensä ilmoituksiin tarkemmin perehtymällä – jota personointi vaatii – huomaa, etteivät kaikki olekaan ihan juuri sitä mitä oli etsimässä jolloin aikaa ja vaivaa säästyy näinkin. Lisäksi rekrytointisesongin ollessa nyt kuumimmillaan hukut helposti muiden hakijoiden joukkoon, jos et pyri lainkaan erottautumaan.
 
4. Ole itse se aktiivinen osapuoli
Työnhakijoiden massasta voi erottautua hakemuksen lisäksi myös olemalla itse aktiivinen osapuoli. Ota siis puhelin kauniiseen käteen ja soita työpaikan perään – muista esittää kysymyksiä, joihin ilmoitus ei jo vastaa tai annat huolimattoman kuvan itsestäsi. Tai valjasta some apuriksesi ja aloita keskustelu Twitterissä rekrytoivan yrityksen tilin kanssa ja kysele vaikka millainen työpaikka yritys on – vastaajana tuskin on itse rekrytoija, mutta yleensä tällaiset avaukset kantautuvat myös hänen korviinsa. Seuraa myös yrityksen verkkosivujen uutisointia ja tarkista LinkedIn:stä satutko tuntemaan siellä työskenteleviä tyyppejä, joiden avulla voisit jollain tavoin edistää mahdollisuuksiasi – hyvistä suhteista ja verkostoista on harvoin haittaa työelämässä, päin vastoin.
 
Paula Narkiniemi
vapaa kirjoittaja
Twitter: @PoolaKristiina