Työllisyysnäkymät

Akava haluaa olla yksinyrittäjien edunvalvoja

4.5.2016 klo 11:15

Yksinyrittäjän etua ei valvo juuri kukaan. Akava haluaa riveihinsä apurahansaajat, freelancerit ja muut itsensätyöllistäjät.

Akava on sitä mieltä, että itsensätyöllistävien asema ja turva on nykyisellään liian epäselvä. Työtä tehdään yhä enemmän erilaisten digitaalisten alustojen, pilvipalvelujen ja laskutusosuuskuntien kautta, mutta kuka valvoo yksinyrittäjän etuja? Ei oikeastaan kukaan.

Itsensätyöllistävien korkeastikoulutettujen määrä on hurjassa kasvussa. Se on jopa kaksinkertaistunut 2000-luvun alusta. Akavan tutkimuksen mukaan korkeastikoulutettuja itsensätyöllistäjiä on nyt jo 59 000. Se arvioi, että noin puolet eli 40 prosenttia yhdistelee työssään erilaisia tulonlähteitä: palkansaajatyötä, apurahoja, freelancer-työtä ja yrittäjyyttä.

Akava haluaa olla nyt tämän kirjavan joukon edunvalvoja. Yhdeksän jäsenliittoa: Akavan Erityisalat, Agronomiliitto, Psykologiliitto, Myynnin ja Markkinoinnin Ammattilaiset, Kuntoutusalan Asiantuntijat, Puheterapeuttiliitto, OAJ, Talentia ja KTK Tekniikan Asiantuntijat ovat perustaneet jo Akavan yrittäjien ja itsensätyöllistäjien järjestön.

Lue miten aloitat yrittäjänä

Lähde: Yle