Työhyvinvointi

Aitoa ruokaa lautaselle

Ravitsemustiedon ylitarjonta ahdistaa – nyt kaivataan yksinkertaisia ja aitoja tuotteita.

Kuluttajatutkimusten mukaan suomalaiset elävät infoähkyssä, keskellä ristiriitaisen ravitsemustiedon ylitarjontaa. Elovena haluaakin nyt vapauttaa ihmiset runsaan tiedon synnyttämästä ahdistuksesta ja palauttaa syömiseen ilon ja helppouden. Maalaisjärkeen voi luottaa ja luonnollisista raaka-aineista valmistettua, aitoa ruokaa saa syödä.

Raisio on haastatteli yli 5000 suomalaista kuluttajaa parin vuoden aikana ravitsemukseen ja välipalasyömiseen liittyvissä kuluttajatutkimuksissa. Vastauksissa tuli vahvasti esille, että ihmiset kokevat ristiriitaiset ravitsemustiedot hämmentäviksi ja ahdistaviksi. Suomalaiset elävät keskellä hallitsematonta ruokatiedon tulvaa, joka on tehnyt syömisestä monimutkaista ja vaikeaa.

Ei stressiä ruoasta

Ihmiset eivät halua ruoasta lisästressiä. Nykyään on tarjolla paljon ristiriitaista ravitsemustietoa ja erilaisia ruokavalioita joka lähtöön. Ruoalta kaivataan nyt yksinkertaisuutta, ymmärrettävyyttä ja huolettomuutta. ”Saa syödä” ei ole vain ohimenevä keskustelunavaus vaan kestoteema, jota Elovena aikoo pitää yllä myös jatkossa.

Ravitsemuskeskustelussa erityisesti välipalat on viime vuosikymmeninä nähty epäterveellisinä valintoina, ja ihmisiä on neuvottu välttämään välipaloja. Elovena on jo pitkään kehittänyt välipalasyömiseen terveellisempiä vaihtoehtoja.

Kauran suotuisat ominaisuudet on tunnettu jo vuosisatojen ajan, ja tuorein tutkimus on vain vahvistanut sen monia myönteisiä vaikutuksia hyvinvointiin.

Lähde: Raisio