Työhyvinvointi

Aika vaihtaa uuteen työpaikkaan?

2.10.2013 klo 11:00

Kokosimme yhteen hyödyllisiä vinkkejä työnhakuun.

Mikäli työnhaku on ajankohtaista, niin saat alla olevasta listasta hyödyllisiä vinkkejä avuksesi työnhakuun.

Vinkki #1: Valmistaudu. Varmista, että työnhakudokumenttisi (CV, hakemus, työtodistukset, some-profiilit jne.) ovat ajan tasalla, päivitettyinä ja oikeinkirjoitettuna.

Vinkki #2: Persoona esiin! Muista, että työnantajat hakevat osaamisen lisäksi oikeita ihmisiä töihin, joten omaa persoonaa kannattaa tuoda ainakin vähän esiin työhakemuksessa ja CV:ssä (harrastukset, kiinnostuksen kohteet, blogi jne.).

Vinkki #3: Kohdista hakemuskirje. Saman geneerisen hakemuskirjeen kopioiminen eri työpaikkoihin näkyy eikä varmasti miellytä rekrytoijaa – etenkään jos viestin tekstikenttään on lipsahtanut väärän firman nimi tai vastaanottaja.

Vinkki #4: Viilaa julkiset some-profiilisi viimeisen päälle ja tarkista varmuuden vuoksi, mitä Googlen hakutulos nimelläsi antaakaan vastaukseksi.

Vinkki #5: Aktiivinen ote haastatteluun! Mieti etukäteen, mitä voisit kysyä hakemastasi työstä ja yrityksestä –näin osoitat helposti kiinnostustasi paikkaa kohtaan.

Vinkki #6: Jos liität kuvan työhakemukseesi, valitse mahdollisimman neutraali ja edustava kuva itsestäsi (bilekuvat voit siis unohtaa!).

Vinkki #7: Osoita kiinnostuksesi hakemaasi tehtävää kohtaan niin hakemuskirjeessä (miksi haluat juuri tänne töihin) kuin haastattelussakin (kysy lisää työpaikasta).

Vinkki #8: Video-CV on hyvä tapa tuoda esiin persoonaasi sekä esim. esiintymistaitojasi – etenkin silloin, kun työhistoriasi ei vielä ole kovin pitkä.

Vinkki #9: Soittaako vaiko eikö? Soita työpaikan perään ainoastaan silloin, jos sinulla on sellaista kysyttävää avoimesta tehtävästä, mikä ei ilmene työpaikkailmoituksesta.

Vinkki #10: Tee taustatyö hyvin. Selvitä, mitä rekrytoiva yritys todella tekee ja mistä se on uutisoinut viime aikoina, niin et putoa kärryiltä jo haastattelun alkumetreillä.

Vinkki #11: Muista sanaton viestintä haastattelussa! Hyvät käytöstavat, hymy ja silmiin katsominen antavat positiivisen kuvan jo haastattelun ensisekunneilla.

Vinkki #12: Kriittisyys kunniaan! Vaikka työpaikkailmoituksissa usein tunnutaan etsivän yli-ihmisiä, eivät yrityksen odotukset todellisuudessa ehkä olekaan niin kovat kuin alkuun annetaan ymmärtää. Kannattaa esimerkiksi kysyä, onko joku kriteeri täysin poissulkeva (kuten kielitaito) vai onko kyse enemmänkin toiveesta.

Vinkki #13: Hanki apua. Jos työnhakusi kestää ja kestää, pyydä rohkeasti ammattilaista apuun ja sparraamaan työnhaussa. Työvoimatoimistoilta ja monilta rekrypalveluilta löytyy ammattilaisia tähän tarpeeseen.

Vinkki #14: Verkostoidu, verkostoidu ja verkostoidu.

Vinkki #15: Ei se määrä vaan laatu. Lähetä mieluummin vähemmän, mutta laadukkaampia hakemuksia satunnaisen roiskimisen sijaan – tulos on varmasti parempi näin!