Työhyvinvointi

8 vinkkiä kesälomareissulle

17.6.2015 klo 13:42

Kauan odotettu kesälomareissu on edessä. Miten nauttia lomasta ilman turhaa stressiä ja suorituspaineita?

1. Suojaa kotisi

Kun lähdet reissuun, jätä koti asutun näköiseksi. Huolehdi, että postiluukkusi tai -laatikkosi ei pursua postia, ja että roska-astiasi on tyhjennetty. Pyydä tarvittaessa apua ystävältä tai naapurilta.

2. Pöpöt hallintaan

Moni sairastuu heti, kun loma alkaa. Tämä voi johtua siitä, että stressi päättyy ja vapaus alkaa. Anna itsellesi pari päivää rauhoittumis- ja rentoutumisaikaa heti loman alussa.

3. Varaudu kaikkiin säihin

Huonot säät voivat pilata lomasi, jos olet suunnitellut kaiken vain rannalla makoilun varaan. Älä odota säältä liikoja, ja mieti vaihtoehtoista tekemistä sadepäivien varalle, niin et pety.

4. Pakkaa fiksusti

Pakkaa järkevästi ja ota mukaan vain välttämättömimmät. Loma vähäisillä matkatavaroilla sujuu aivan yhtä hyvin, ja lomareissulta tulee aina ostettua kaikenlaista kivaa. Mitä vähemmän sinulla on tavaraa mennessä, sitä enemmän matkalaukkuusi mahtuu tuliaisia tullessa.

5. Arvosta omaa aikaa

Perheesi tai muu matkaseurasi on varmasti ihana, mutta joskus jokainen tarvitsee omaa aikaa. Älä vietä koko lomaasi kahlittuna matkaseuraan, vaan ota välillä hetki omaa aikaa.

6. Unohda lomakilot

Loma saattaa lihottaa. Älä stressaa lomakiloista, vaan nauti! Paluu arkeen ja herkkujen syömisen lopettaminen sulattavat lomakilot.

7. Unohda työ

Yritä unohtaa työ ja siihen liittyvät velvoitteesi kokonaan loman aikana. Aivotkin tarvitsevat lomaa.

8. Tekemättömyys kunniaan

Jos olet tottunut aktiiviseen elämään, tekemättömyys voi olla sinulle painajainen. Harjoittele olemaan jouten. Saatat yllättyä.