Työllisyysnäkymät

7on-taidelasistudio syntyi rakkaudesta lajiin

8.3.2018 klo 7:00

Anne Takanen perusti taidelasistudion Haminaan vuonna 1998. Toiminta on laajentunut vähitellen ja nyt 7on-taidelasistudion myymälä löytyy myös Helsingin keskustasta.

Design-esineiden ohella 7on toteuttaa kunnianhimoisia sisustuselementtejä yksityiskoteihin ja julkisiin tiloihin. Kotimaiseen taidelasiin erikoistunut 7on-studio avasi liikkeen Helsingin Eerikinkadulle. 7on perustuu perheyrittämiselle. Anne Takasen ohella yrityksessä työskentelevät hänen tyttärensä Anniina Takanen sekä tämän puoliso Janne Brusila.

– Perustin 7on-taidelasistudion Haminaan yli 20 vuotta sitten. Vuosien mittaan olemme investoineet monipuolisesti koneisiin ja uuneihin, joiden avulla voimme toteuttaa asiakkaidemme toiveet. Noin puolet tuotannostamme muodostuu tilaustöistä, Anne Takanen kertoo.

Tilaustyöt ovat hyvin monipuolisia; suihkuseiniä ja tilanjakajia yksityiskoteihin sekä erityisikkunoita esimerkiksi historiallisiin arvokiinteistöihin. 7on työskentelee tiiviisti myös muiden rakennusalan erityisosaajien kanssa, joten esimerkiksi led-valojen upottaminen lasiseinään tai -oveen ei tuota haasteita.

Läheistä yhteistyötä suunnittelutoimistojen kanssa

7on-lasistudio tekee läheistä yhteistyötä useiden suunnittelutoimistojen kanssa. Tilaustöistä tunnetuimpia on Haminan rauhan muistoksi vuonna 2009 kaupungin keskustaan toteutettu lasinen muistomerkki. Tärkeän osan tuotannosta muodostavat taidelasiesineet.

– Klassikoiksi muodostuneista tuotteistamme monen muotokieli pohjautuu luontoon ja kasveihin: ruusuihin, päivänkakkaroihin tai vaikkapa salaatinlehtiin. Taidelasivatejamme saa asiakkaan haluamassa koossa ja toteutamme mielellämme myös yksittäiskappaleita. Hinta määräytyy koon mukaan. Kaikki taidelasituotteemme ovat konepestäviä, Anne Takanen valottaa.

7on tunnetaan lisäksi ratsastuspiireissä hevosaiheisista lasituotteistaan, joita myydään muun muassa Hollannissa ja Saksassa. Ne ovat mukana myös tunnetuissa hevostapahtumissa, kuten Vermon raveissa.

Anne Takasen taidelasiyritys on myös kaivertamisen erityisasiantuntija. 7on kaivertaa asiakkaan toivoman kuvion, kuten nimikirjaimet, yrityslogon tai vaikkapa uniikin piirroksen valittuun lasiin.

– Tarjolla on myös monia valmiita kuva-aiheita esimerkiksi vastavalmistuneille, hääpareille, metsästysseuroille tai purjehtijoille. Kaiverrustyöt tehdään aidolla timantilla. Toisin kuin laserkaiverrus, se ei aiheuta jännitettä lasin pintaan eikä altista sitä näin särkymiselle. Toisin kuin kaikki muut 7on-lasituotteet, juomalaseja ei valmisteta Haminassa, vaan ne ovat suupuhallettua, saksalaista lasia, Takanen sanoo.

Myymälät:

7on Helsinki, Eerikinkatu 1, 00100 Helsinki

7on Hamina, Kauppakeskus Itäväylä, Helsingintie 1A, 49410 Hamina

www.sevenon.fi